Dit zijn alle hints & aanwijzingen van aflevering 7 van Wie is de Mol 2017

De zevende aflevering van Wie is de Mol 2017 is afgelopen! Dit zijn alle hints en aanwijzingen. Heb je zelf iets gezien? Laat het weten op onze Facebook. De afleveringstitel is ‘verblinden’.


1. Twee bergen

Art staat in de inleiding van de aflevering voor twee bergen. Wederom verschijnen er dus dingen in tweevoud, een verwijzing naar de Tweelingenhint, waarbij veel dingen in tweevoud of duo’s verschijnen.


2. Twee portofoons

Als aanvulling op de Tweelingenhint hierboven, de kandidaten doen deze opdracht met twee portofoons. Wederom een element dat dus in tweevoud verschijnt.


3. Jochem die aan de portofoon draait

Jochem draait bij de portofoon-opdracht aan de frequentie van de portofoon. Probeert hij hier de portofoon op een andere frequentie te zetten?


DVD algemeen


4. Twee luchtballonnen

Het ligt er wel erg boven op, maar er zitten twee kandidaten in twee luchtballonnen. Wederom een verwijzing naar de Tweelingenhint.


5. Verblinden

De afleveringstitel ‘verblinden’ kan wijzen naar Thomas of Jochem. Zij waren tijdens de luchtballonnenopdracht “verblind” door de zon.


DVD algemeen


6. Voorbereiding

De Mol zou als voorbereiding op de paardrij-opdracht ongetwijfeld paardrijles hebben gehad om een zo snel mogelijk tijd neer te zetten. Thomas en Diederik zetten een erg snelle tijd neer.


7. Twee cowboys

Wéér een verwijzing naar de Tweelingenhint, ook in de schietopdracht verschijnen er twee cowboys, terwijl er één genoeg zou zijn.


Verdenkingen:

Diederik verdenkt Sanne en Jochem
Imanuelle verdenkt ?
Jochem verdenkt Diederik
Sanne verdenkt Jochem en Thomas
Thomas verdenkt Sanne en Jochem


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook! Zelf Wie is de Mol spelen? Dat kan! Bekijk hier het Wie is de Mol Bordspel.

138 gedachten over “Dit zijn alle hints & aanwijzingen van aflevering 7 van Wie is de Mol 2017”

 1. Die tweelinghints slaan nergens meer op. Art staat bij hit 1 met 2 handen in beeld, ook een hint. De weg waarop de auto reed had 2 weghelften, ook een hint…etc

  1. De muziek in deze aflevering was vooral afkomstig uit de serie Westworld (aanrader trouwens!), maar dit wordt ook in de Vlaamse versie van ‘De Mol’ gebruikt.. Vraag me dus af of het een aanwijzing zou kunnen zijn.

  2. In de laatste aflevering zegt Jochem bij de opdracht in the painted hills dat de heuvels rood en zwart zijn. Zwart zie je echt niet en dit verwijst dus naar het nummer een aflevering eerder. Jochem is de mol. Ook opent hij een rode deur in dezelfde aflevering van het nummer van de rolling stones en is zijn kamer zwart door de gordijnen die hij dicht heeft.

    1. Ja Imanuelle zit al de hele tijd vol op Diederik, hieruit kun je dus concluderen dat Diederik niet de mol is. Maarrrrrrrr Sanne zit op Thomas en Jochem, Thomas op Sanne en Jochem en Jochem ook op Diederik. Dus of Jochem was sneller of heeft toch gespreid, of Jochem is de Mol want als het om snelheid gaat, wordt dat heel duidelijk gezegd.

 2. In de eerste opdracht werd naar de lievelings scheikundige formule van Diederik gevraagd. Hij antwoordde; de formule van Einstein. Deze gaat over lichtsnelheden, is dit een verwijzing naar de titel van de aflevering ‘verblinden’.

  1. Nee maar wel de tweeling paradox! Dit gaat over dat als een van een tweeling reist en die doet dit met hoge snelheid deze jonger blijft dan de tweeling die achterblijft.

 3. Heb sterk ’t idee dat Diederick vlak voor de uitslag van de test in beeld kwam in de kano met een zonnebril op, met z’n hoofd bewegend als een blinde (mol). Vandaar ‘verblinden’. Heeft iemand hier een screenshot van?

 4. Thomas wordt “emotioneel van klassieke muziek” en in het hele seizoen worden opvallende klassieke stukken gebruikt. Ook begon het telefoon nummer met 503, Thomas zat ook in kamer 503. Ook had de mol getweet “moeilijk te zien” en toen Thomas door het boekje van Jochem bladerde kon hij het niet goed lezen, het was “moeilijk te zien” wat er stond.

  Voor mij is het in ieder geval duidelijk wie de mol is 😉

  1. Maar die tent heet echt zo en daar worden absoluut super lekkere spareribs gemaakt. Dus hij heeft hier geen woord over gelogen. Hij woont in de buurt van dat restaurant.

 5. Bij het portofoon spel waren er twee die aan het mollen waren, Diederik en Jochem. Aangezien Diederik zeker niet de Mol is , ga ik steeds sterker voor Jochem ( vanaf afl. een trouwens al )

  1. Hij had daar 4 goede antwoorden en dus aardig wat geld in de pot gebracht. Ook had hij bij het paardrijden weer aardig wat geld binnen gesleept. Hij is een goede kandidaat en zeker geen mol

   1. Maar de drie mensen na hem hadden nauwelijks antwoorden goed… €400 euro in het laatje brengen terwijl je weet dat je er ook €1400 afneemt, dat is geen slecht plan 🙂

 6. Bij de laatste opdracht hoorde je het deuntje van ‘Paint it black’ van de Rolling Stones. De eerste zin van dit nummer is ‘I see a red door and I want to paint it black’. Diederik heeft een rood shirt aan met daaroverheen een zwart shirt.

  1. Paint It Black >> “No colors anymore I want them to turn black”
   Check nu nog maar eens (de kleuren van) de luchtballon waar de Mol in zat…

  1. Maar de acteur die de hoofdschurken (Biff, Griff en Buford “Mad dog” Tannen) in die trilogie speelt heet Thomas F. Wilson en de Mol is ook een soort schurk.

 7. Diverse keren was de tune van back to the future 3 te horen…. een film all about science in het wilde westen : diederik in z’n element als wetenschapper in het wilde westen?

 8. In het rondje porto krijgt Jochem 4 goede antwoorden. Waarom: omdat iedereen zijn antwoorden doorgeeft. Waar stopt het antwoord geven: bij Jochem.

  1. Hij zegt dat het goede antwoorden zijn, maar het kunnen ook gewoon foute antwoorden zijn of hij heeft iets anders opgeschreven dan wat de echte antwoorden zijn. Ik verdenk Thomas, maar dit zou een hint kunnen zijn naar Jochem.

   1. Thomas dacht dat er een pitabroodje met shoarma en knoflooksaus onder Jochem,s bed lag …. Hij verstond bestelling in plaats van bestemming

    Is ie doof ofzo?

 9. Thomas wilt per se in het groepje van 3, omdat daar geld te verpesten is. Bij het geld ontvangen bij de bergenopdracht stapt hij naar voren en zegt: ”Ik ben dat” toen Art vroeg wie de penningsmeester was. Was Thomas hier al wat verder en dacht aan het moment dat hij naar voren moet stappen wanneer Art vraagt: ”Wie is de mol?”. Weer pistolen – al 3 keer -> Soldaat van Oranje

  Mijn top 5 hints naar Thomas;

  1. Bij de strandopdracht met tekeningen (vuurwerkshow) ging Thomas voor hem TWEE hoofden tekenen, 1 met een blij gezicht en een met een boos gezicht. Hij droeg ook een keer een shirt met zwart-wit in deze aflevering wat mime-spelers altijd aan hebben. Deze tekening slaat trouwens ook helemaal niet op Thomas. Imanuelle en Sanne zijn ook actrices dus konden het ook zijn. De kandidaten werden onthult in een mistig bos en mochten ”hun maskers” afdoen. Verwijst dit naar deze opdracht, ik denk het wel!
  2. In aflevering 3 zegt hij Diederik: ”Zie je me?” Diederik reageert: ”Nee, je bent uit beeld..” Thomas vroeg dit natuurlijk om te kunnen mollen het had anders geen nut om dit te vragen.” En ja hoor, -1000 uit de pot door Thomas.
  3. Op de posters van de rodeo waren bijna overal stieren te zien en ook sterren. STERRENbeeld van Thomas is STIER
  4. Elke keer met cowboys haalt hij de finish net niet (of niet op tijd). Hij zorgde voor een snelle tijd zodat hij een minder grote kans had om geld binnen te slepen. Je kon duidelijk zien dat de andere kandidaten zaten te roepen dat hij terug moest maar nee hoor dit deed hij niet…
  5. Bij de veiling zorgt hij ervoor dat er veel geld uit de pot gaat, terwijl hij geen jokers binnensleept. Hij heeft het meest zijn hand opgestoken en wilde zo het bedrag verhogen. Hij zei ook dat hij niet gaat opgeven bij de laatste joker en dan toch doen als je zo’n besluit neemt dan ga je ook voor die joker behalve als je de mol bent?

  Alle tips vraag gerust.
  Mijn lijstje; 1. Thomas
  (als ik een top 4 moest maken dan volgt hier de rest, maar ben er vrij zeker over dat Thomas de mol is.)
  2. Jochem
  3. Sanne
  4. Diederik (hij kan de mol niet zijn)

  1. Ik zat ook lang op Thomas. Tot vorige week waarbij hij bij de rodeo opdracht de man met badje van 10 euro niet heeft gebeld naar Art en wel 100 euro. Hierbij was hij voor mij in 1 klap niet meer verdacht. Dit is precies het tegenovergestelde wat een mol zou doen.

 10. Bij wie is de Mol vanavond back to the future muziek, dus is Thomas de Mol. Ivm dat Thomas F. Wilson (een ander persoon) Biff en zijn mannelijke familieleden speelde in Back to the future en dan vooral degenen die de McFly’s treiterden (door de jaren heen), hij was ook de hoofdschurk, net zoals de Mol is in wie is de Mol.

  Bij Paint it black ook zoiets, het liedje gaat over iets zwarts rood verven. Hij heeft een rood zakje.

 11. Thomas zei dat hij op Sanne zat maar gaf bij de vraag tijdens de test “hoeveel antwoorden de mol goed had” tijdens de portofoonopdracht 4 aan ipv 1 – Sanne. (Hij had als enige zelf 4 antwoorden goed)

 12. Jongens het is overduidelijk. Ik weet wie de mol is. 100% zeker. Gegarandeerd. Luister, zet jullie oortjes open, neem plaats en opletten aub. ssst

  Bij de eerste proef van vanavond was het gelijk duidelijk. Te zien is dat Imanuelle tot op het eind geen idee heeft wat er aan de hand is/hoe het spel werkt. Diederik heeft het door en Sanne ook. Diederik die communicatief sterk is zegt dingen zoals “Van Ima moet ik vragen blablabla”. Sanne weet nu dus dat Diederik vragen gesteld krijgt van Ima. Hoewel het niet te zien is in de aflevering kan Sanne ook nog gezegd hebben tegen Jochem “diederik vraagt namens Ima wie “random vraag”?). Dus nu weet Jochem dat de volgorde voor hem is Ima – Diederik – Sanne- Jochem. Hieraan kan Jochem uit afleiden dat hij tegen Thomas spreekt. En dat laat hij ook meerdere malen blijken (13:30, 16:20, 17:30). Hij spreekt Thomas persoonlijk aan door de porto alsof hij een gesprek met hem heeft. (Volg je me nog? alright) Heel erg verdacht toch? Juist maar het valt nog te beredeneren. Maar dat Thomas ook weet tegen wie hij spreekt gaat me een stap te ver (17:02). Heeft Jochem dat hele riedeltje oplopen noemen van Ima-Diederik-Sanne-Jochem-Thomas tegen Thomas? lijkt me stug. Maar alsnog wist Thomas dat hij tegen Ima sprak (17:02). En juist die stap gaat me te ver. Thomas is de mol. Bovendien had hij geen geld binnengebracht tijdens de eerste proef.

  Herinneren jullie ook nog de proef van estafette lopen in de duinen? Waar 100% gemold was omdat er geld miste uit het totaal opgebrachte bedrag van die proef. Nou dat kan alleen op het einde zijn gebeurd. Wanneer er genoeg geld is om weg te gooien. Vanaf waar dat kon gebeurd zijn was vanaf Ima. Ima hoefde maar langs 2 paaltjes te lopen in een rechte lijn en kon het geld niet dumpen. En ze is nu ook naar huis gegaan deze episode dus zij is zo ie zo de mol niet. Ima gaf alle briefjes (inclusief karton) aan Jochem. Jochem liep gelijk een paaltje mis, pakte een extra half biljet op wat zorgde voor de -punten en liep ook niet een berg padje op waar een heel bedrag te vinden zou zijn. Vervolgens zie je Thomas als laatste wegrennen met alleen de estafette baton in zijn hand. Waar is het geld? waarschijnlijk in Thomas zijn zakken. Het geld is verdwenen in de zakken Thomas en vervolgens rent Thomas weg en krijg je beelden te zien waarbij hij al het geld pakt op zijn pad. Maar vlak voor de finish vraagt hij “kan je me zien?” Nee? nou top dan stop ik een groot deel van het geld gewoon in een andere zak ofzo en kom ik met minder geld over de finish of besluit Thomas maar een deel van opgebrachte geld aan Art te geven. Thomas is de mol.

  Dit zijn de twee proeven waar duidelijk naar voren komt dat Thomas de mol is zonder ook maar enige hint te gebruiken en alleen te kijken naar de beschikbare beelden en een beetje logica te gebruiken.

 13. Het nummer paint it black werd gespeeld. Deze zit ook in de serie westworld. 1 van de hoofdpersonages is een wetenschapper.
  Diederik is wetenschapper.

 14. Er zijn 2 mollen.
  Tijdens de eliminatie zegt art. Nu de laatste van het 3 tal tegen Emanuelle. Dat terwijl Thomas en sanne nog niet zijn geweest. Waarom zegt art dit? Omdat Sanne en Thomas geen kandidaten zijn en de andere 3 wel?

  1. Omdat Ima, Jochem en Diederik, een/het drietal, de vorige keer hun scherm niet te zien kregen. Zij waren het drietal dat nu juist wel het scherm te zien kreeg. Ima was de laatste van het drietal.
   Er is al duidelijk door Art gezegd dat er maar 1 mol is.

  2. Nee, dit duidde op de vorige aflevering waarin ‘het drietal’ Immanuele, Jochem en Diederik een vrijstelling hadden en daardoor hun scherm niet te zien kregen. De laatste van dit drietal dat deze keer wel als eerste hun scherm te zien kregen was Immanuele, vandaar dat Art zegt: de laatste van het drietal.

 15. Ima heeft vol ingezet op Diederick, dit zei ze niet maar werd weergegeven dat ze de persoon met 34 seconden had aangeklikt..Dit was Diedje.

  Verder krijg je het echt niet overduidelijk dan dit, Thomas is de mol.

 16. Mij viel het tshirt van Diederik op tijdens de portofoon opdracht!
  Daar stond precies zo’n cirkelsysteem op als hoe het functioneerde wie elkaar hoorde

 17. Thomas zijn T-shirt van de laatste twee afleveringen met daarop de afbeelding van een pijp. Herinner de Fabeltjeskrant met momfer de mol, die altijd sigaartjes rookte.
  Dus misschien aanwijzing…..

 18. Thomas is de Mol for me. Diederik could be the Mol after mentioning that ’they may go on to a Zeppelin’ to Ima before the hot air balloon task. How did he guess that they are going up in the air? Sanne is suspicious from the word ‘go’ – she always wants to drive the car etc. that shows to me that she is not so interested in looking around to solve a task. I do hope that Jochem is not the mol, as he is certainly the best canditate for me. So yeah…difficult but currently for me it is:
  1. Thomas – he is not as quiet and nice as he seems, stashed money away during staffette, Mr Nice guy goes bad?
  2. Diederik – always has the easy side of every task
  3. Sanne – more confident than ever, Sweeney Todd poster clue, always wants to drive the car etc.
  4. Jochem – the clown, is being clumsy a sign of mol-ing?

 19. Jochem zit graag in restaurant Gaia in Tiel.
  Gaia betekent aarde. Wie zit er graag in aarde? Juist. Zie verder de aanwijzingen van vorige week.

 20. Imanuelle zegt dat ze de test vol op Diederik gaat maken, en ze valt af. Sanne is veel te fanatiek, Diederik heeft 4x een hint op zijn shirt staan (wat de mol nooit zou doen), en van Jochem is al twee keer iets gestolen, en hij doet er enorm zijn best voor om dit terug te krijgen. Degene die overblijft: Thomas. De naam Thomas betekent TWEEling. In de afleveringen krijg je voortdurend twee dingen in beeld. 2 eendjes, 2 zeehonden, 2 luchtballonnen, 2 portofoons, 2 cowboys, 2 bergen, etc. Veel mensen denken dat dit onzin is, maar dat is waarschijnlijk onzin. Dit is gewoon een duidelijke hint, en daar moeten we gebruik van maken. Dit kan ook leiden tot 2 mollen….

 21. Ik vond erg vreemd dat Diederik zegt tegen Imanuelle, we hebben iets beters dan een cabrio, een zeppelin (verwoording naar luchtballon). Hoe kan hij dat weten? Dat kan alleen de Mol weten.

 22. Mij valt het op dat ze de kamernummers van thomas vaak laten zien! Deze aflevering sliep hij op kamer 503. Eerdere afleveringen werden specefiek Thomas zijn kamernummers ook in beeld gebracht. Kunnen we hier een conclusie uit trekken??

 23. Sanne vind ik ook verdacht. Ze lijkt niks te doen of laten, maar toch molt ze terwijl niemand het merkt. Ze is bovendien nog het enige meisje en dan verdenk je haar minder. Ook heeft ze bij alle afleveringen toevallig precies bijpassende kleding aan, past altijd helemaal perfect bij de opdracht. Mmmh, verdacht!

 24. Mij viel iets anders op m.b.t. de titel van deze aflevering..
  Er was een shot in de auto, waarbij in de rechter zijspiegel normaal gesproken (vanuit Jochum’s oogpunt die rechts voorin zat) Thomas te zien zou moeten zijn.. echter zag je alleen de zon.. een verblindende zon!
  Thomas dan toch..?

 25. Bij de ballonopdracht is niet gemold want alles liep voortreffelijk. Ik concludeer daaruit dat Diederik en Ima niet de mol zijn, want zij hadden in die ballonnen alle kansen om de opdracht te verknallen. Ook Sanne aan het stuur had best zoveel kunnen vertragen dat de hele groep net te laat bij Art zou aankomen. Dus daar zou uit blijken dat de mol Thomas of Jochem is. Zij hadden dezelfde taak. En waar de mol iets zou verknoeien maakte de ander dat dan weer in orde.
  Gezien het ijverige schrijfwerk van Jochem denk ik dat Thomas de mol is.

 26. Wanneer Thomas het geld heeft aangenomen na de cabrio-opdracht leunt hij achterover over die muur heen. Gooit hij het geld daar naar beneden? Later laat hij het gewonnen geld aan de groep zien, maar dat kan hij gewoon uit de enveloppe hebben gehaald.

 27. Zou het kunnen dat de mol dit jaar een bondje heeft met een kanditaat. Ik denk aan Jochem is de sidekick van Thomas. Wat de mol hier aan heeft is me niet duidelijk. Mss iets van de makers. Luister Jochem, als jij nou gaat lopen mollen en de verdenking van de mol afleid, dan win jij zowiezo als kanditaat. Wel met minder geld in de pot, maar voor het geld hoeven de semi bners het toch niet te doen

 28. Tijdens de opdracht waarin Sanne, Jochem en Thomas vanuit de cabrio de telefoonnummers op de ballonnen van Ima en Diederik moeten aflezen, is Thomas continue aan het kloten, als in het blijven draaien/scherpstellen, met zijn verrekijker, een zogenoemde ‘Hollandse Kijker’.
  Waarom heeft Thomas zo’n verrekijker terwijl Jochem een astronomische verrekijker gebruikt, die vele malen scherper ziet dan zo’n Hollandse Kijker. De verrekijker van Thomas geeft veel meer afbeeldingsfouten en heeft een beperkter gezichtsveld dan de verrekijker die Jochem gebruikt. Wordt Thomas hierdoor ‘verblind’? De aflevering heet immers ‘verblinden’.

  Toeval? Nee, zeker niet, Thomas is gewoon keihard de MOL!!

  Check: https://nl.wikipedia.org/wiki/Hollandse_kijker

 29. Jochem is sterrenbeeld tweeling… en immanuele was verblind… zij zag de mol niet door volledig op diederik te zitten, ondanks dat ie zo dichtbij was… ?

 30. Diederik kan niet de mol zijn aan de hand van de uitslag van de test van afl. 6.

  Thomas en sanne kregen groen. Dat betekend dat rood tussen diederik, imma en jochem zat. Als diederik de mol zou zijn zou dat dus imma of jochem zijn wat niet logisch is want die zaten allebij op diederik. Dus als diederik de mol is zou sanne of thomas rood moeten zijn.

 31. In een extra filmpje van wie is de mol werd de Wet van Archimedes uitgelegd. Immanuel vroeg kunnen we daar naartoe? Met een luchtballon kun je niet naar links of rechts, wel met warme lucht stijgen of koude lucht dalen. Dit is een snippertje van hoe de ontmaskering zal zijn. Een aanschakeling van wetten, stellingen, formules en gedrag in de Wis-, Natuur-, Scheikunde en Biologie. Hij wou hiermee de Mol ontmaskeren of de rol van Mol op zich nemen. Zag je in een promofilmpje. En zijn shirts zijn toch running gags. Porto opdracht de evolutie van de Nintendo consoles. Bovenin multiplayer, links duo consoles en rechts de evolutie van de Gameboy. Handheld single player mobile console. Tweede t-shirt Parker Square een berekening van machtsverheffingen maar hij is niet perfect, het is van nummerfiel en stand-up komiek Matt Parker. Als wetenschapsjournalist wil Diederik mensen te laten interesseren in wetenschap.

 32. Thomas is de mol

  Kleuren belgische vlag:
  Aflevering 1: (26:28) pull to start, de helikopter (molairlines)
  Aflevering 2: De Fabriek en Kermis + zwart-gele walkietalkie i.c.m. rode lasergun,
  Aflevering 3
  Aflevering 4 (6:36) het begin van de lasso’s
  Aflevering 5: De huifkarwielen.
  Aflevering 6: zwart-gele walkietalkie i.c.m armbandjes
  Aflevering 7 peddels langsvarende kano’s tijdens de test

  Afleveringstitels:
  1: (ik heb het altijd) … zo gedaan = Serie Ramses
  2: meegaand = gaat mee met verkeerd stemmen
  3 einde verhaal = thomas is laatste bij de duinopdracht of eventueel verwijzing naar de boeken
  4: meer dan normaal = thomas bied alles omhoog maar laat de ander de jokers krijgen
  5: teugels in handen = thomas verdeelt de opdrachten (met voorkennis)
  6: wijzer worden? = thomas wordt wijzer dat die goed zit bij de eliminatie? nee
  7: verblindend = thomas wordt verblind door de zon

  Opdrachten
  Aflevering 1: Thomas vindt uiteraard de helikopterenvelop (voorkennis). Hierna vindt hij de code en plek zodat de vrijstellingen gevonden worden en deze aflevering slaagt met de keuzeopdracht aan het einde. Als ze niet gevonden werden was er geen aflevering. Bovendien is thomas de enige overgebleven van de vlucht van mol-airlines

  Aflevering 2: Fabriek opdracht: Thomas breekt de groepen op zodat de opdrachten niet lukken en de achtergebleven kandidaten ontvoerd kunnen worden. Thomas wil niet ontvoert worden maar wil uiteindelijk kunnen stemmen. Extra hint bij de briefjes in de fabriek: er staat: ‘halverwege’ en ‘mol’ halverwege de aflevering is thomas in beeld.
  Lasergame opdracht: weinig geld
  Juryopdracht: zorgt voor een meerderheid zodat er gestemd wordt op de verkeerde.

  Aflevering 3: duinopdracht: thomas tactisch laatste en kan beslissen geld weg te doen of te pakken.
  Strandopdracht: wil thomas is de beoordeelgroep, lukt niet, vervolgens wil hij op de verkeerde plek in de branding tekenen, lukt ook niet
  Auto opdracht: rijd heel ongelukkig zodat de groep moeilijk bij elkaar kan blijven

  Aflevering 4: lasso-opdracht: thomas haalt het niet.
  Geldzoekopdracht: moeilijk te zeggen maar mol weet waar hel geld ligt.
  Veilingopdracht: thomas drijft de prijs omhoog tot het uiteindelijke bod.

  Aflevering 5: schietopdracht: niet te beoordelen, extra hint: ruitenboer op het paard verwijst naar een jonge man met de eigenschappen van thomas.
  Jokeropdracht: thomas verdeelt en kan zo zijn stempel op de joker drukken.
  Rodeo-poster opdracht: thomas zoekt slecht en verwijderd op het einde nog een poster, lukt uiteindelijk niet.

  Aflevering 6: ondergrondse opdracht: Thomas zit op de tactische plek om dingen te missen of verkeerd door te geven.
  Tractor opdracht: Thomas wil de ‘M’ maken van de mol en bovendien niet heel duidelijk. mollen mislukt overigens. Buttonopdracht: Thomas passeert hoge bedragen en weet waar ze zijn dus de mol loopt hier snel rond om zo snel mogelijk de hoge bedragen te verwijderen.

  Aflevering 7: ketendiscipline opdracht: De meest goede antwoorden komen terecht bij Jochem omdat Thomas deze nog goed moet doorgeven als eerstvolgende in de keten.
  Luchtballon opdracht: Thomas wil per se in de auto en gaat tactisch achterin om tijd te rekken met bellen en lezen, lukt overigens niet.
  paardschiet opdracht: Thomas weet met voorkennis een snelle tijd neer te zetten en vervolgens (net) te laat te finishen.

  Daarbovenop
  – Alle dualiteit-hints verwijzen naar thomas’ naam: Tweeling
  -Alle stiefhints verwijzen naar Thomas’ sterrenbeeld
  – Liedjes verwijzen naar zijn geboortedatum en toneelstukken
  – Er komt een paar keer zomaar ‘bend’ in beeld dat verwijst naar zijn toneelstuk soldaat van oranje
  Lijkt me wel redelijk duidelijk toch? 🙂

  1. Absoluut! Ik zit op Thomas vanaf afl. 3 en is voor mij echt DE MOL! Ik zat nog even te puzzelen met de getallen die zoveel in beeld kwamen.

   Elke letters = eerst getal op volgorde 0,1,2,3,4,5->
   Thomas; 2-100-O-M-8-S
   De letters zijn S-O-M die geen getal hebben.
   SOM als in wiskunde som? 2+100+8=110 Is dit getal in de afleveringen één keer voorgekomen? Heb je het gezien reageer a.u.b. zal wel niet, maar zal echt leuk zijn.
   Of de 1 is een l (L)
   2-L-0-0-O-M-8-S
   MOL er in te zien?

   Sanne;
   S-8-9-9-E
   De S lijkt op een 5?
   5899e als in 5899ste?
   Misschien dit getal in de afleveringen niet gezien misschien iemand anders wel?

   Diederik:
   3-I-E-3-E-I-K
   Dubbel 3
   Dubbel I (i)
   Dubbel E
   I-E-E-I-K zijn de overgebleven letters (IK als in IK ben de mol?)
   Als je de E spiegelt krijgt je 3
   De I (i) kun je zien als 1
   3-1-3-3-3-1-K
   4 keer 3
   2 keer 1
   1k = 1000

   Jochem;
   J-O-C-100-E-M
   1 = l (L)
   J-O-C-L-0-0-E-M
   M+O+L?

   Waarschijnlijk geen hint hierin, maar NIETS IS WAT HET LIJKT

 33. De grasmaaier opdracht is brilliant! Thomas maait daar letterlijk mol. (Later maakt hij van de letter l een k) Hoe duidelijk kan het zijn. Dat schreef de mol trouwens ook zelf in zijn dagboek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *