Dit zijn alle hints & aanwijzingen van aflevering 6 van Wie is de Mol 2017

De zesde aflevering van Wie is de Mol 2017 is afgelopen! Dit zijn alle hints en aanwijzingen. Heb je zelf iets gezien? Laat het weten op onze Facebook. De afleveringstitel is ‘wijzer worden?’.


1. Geen DNA in afleveringstitel

Voorheen stonden de letters D, N en A altijd in de afleveringstitels, maar dit keer niet. Daarmee valt de DNA-theorie af, die zou verwijzen naar de Tweelingenhint of ‘wetenschapper’ Diederik.


2. De waarheid van Jochem

Jochem zegt in het begin van de aflevering: ‘Als je de waarheid zegt hoef je nooit iets te onthouden. Ik moet momenteel heel veel onthouden’. Dat zou betekenen dat Jochem aan het liegen is.


3. Het geldbedrag bij harten twee

Er ligt geld bij een pop met de harten twee in het ondergrondse cafe. Dit zou wederom een hint kunnen zijn richting de Tweelingenhint, waar alles in tweetallen voorkomt.


4. In het donker onder de grond

De tweede groep, die bestaat uit Diederik, Imanuelle en Jochem, gaan het ondergrondse café in terwijl het donker is. Een donkere ondergrondse ruimte is de perfecte situatie voor een Mol.


DVD algemeen


5. Positie van de Mol

De beste positie voor de Mol in de opdracht in het ondergrondse café zou in de eerste groep zijn. Op deze positie kan de Mol foute aanwijzingen geven voor de volgende groep. De tweede groep moet alleen maar aanwijzingen opvolgen.


6. Wijzer worden

Sanne probeert in deze aflevering nieuwe bondjes aan te gaan met andere kandidaten. Ze wil namelijk nieuwe informatie winnen. Dit zou kunnen verwijzen naar de afleveringstitel ‘wijzer worden?’.


7. ‘Wie heeft de B gemaakt?’

Jochem vraagt in de maaier-opdracht, terwijl ze het woord aan het maken zijn, wie de B aan het maken is. Vervolgens zegt Thomas: ‘zij’ en wijst naar Imanuelle. Daarop vraagt Jochem wie hij bedoelt. Een vrij domme vraag, gezien ze het maar met zijn drieën aan het doen zijn. Het lijkt er dus op dat Jochem tijd probeert te rekken.


8. Jochem die woord in delen wil schrijven

Jochem oppert bij de maaier-opdracht om een woord te vormen dat ook werkt als er minder letters gebruikt worden. Een echte kandidaten-actie, om toch geld te verdienen wanneer er iets mis gaat.


9. Stieren in de aflevering

In deze aflevering kwamen weer veel stieren voor. Het sterrenbeeld van Thomas is Stier.


10. Imanuelle die kleine bedragen velig stelt

Imanuelle gebruikt meteen de portofoon wanneer ze iemand vindt met een badge van tien euro. Een slechte actie, gezien hier een van de vier mogelijkheden mee verbruikt wordt. Later stelt ze nog eens 500 euro en 20 euro veilig.


DVD algemeen


11. De poster van Diederik

Tijdens de zoekopdracht bij het stierenvechten verscheen de poster die vorige aflevering gezocht moest worden. Diederik moest deze poster in de vorige aflevering vinden.


12. De laarzen van Sanne

Sanne heeft deze aflevering laarzen aan. De bovenstaande poster zou hier ook naar kunnen verwijzen.


13. Thomas die de vrouw herkent

Thomas zegt tegen een vrouw met een Mol-badge dat hij haar ergens van herkent. De Mol zal vooraf informatie hebben gehad welke personen een badge om hebben.


14. Rodeopark Helix

De naam van het rodeopark is ‘Helix’. Een helix is onderdeel van iemands DNA. Wederom een verwijzing naar de Tweelingenhint (tweelingen hebben hetzelfde DNA) of ‘wetenschapper’ Diederik.


15. Wijzer worden II

De naam van de aflevering zou ook naar Jochem kunnen verwijzen. De dubbel W zou kunnen verwijzen naar Willem Wever, waar je ook wijzer van wordt. Ook is Jochem de oudste, en volgens de uitdrukking dan ook het wijste.


16. Wijzer worden III

De naam van de aflevering zou ook naar Sanne of Thomas kunnen wijzen. Zij hebben als enige hun scherm gezien, en zijn daarmee wijzer geworden of ze nog op de goede weg zijn.


Verdenkingen:

Diederik verdenkt Sanne en Jochem
Imanuelle verdenkt Diederik
Jochem verdenkt ?
Sanne verdenkt Jochem, Diederik en Thomas
Thomas verdenkt Sanne


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook! Zelf Wie is de Mol spelen? Dat kan! Bekijk hier het Wie is de Mol Bordspel.

DVD algemeen

169 gedachten over “Dit zijn alle hints & aanwijzingen van aflevering 6 van Wie is de Mol 2017”

  1. Jongens!!

   Regel nummer 1 bij WIDM: Die mensen van Moltalk weten wie de mol is…
   Als je dit niet gelooft zoek dan op wat Suzanne vorig jaar bij Moltalk zei..
   En toen er twee eendjes voorkwamen in de afl zeiden ze bij Moltalk meteen “JA TWEELINGEN JONGENS HET ZIJN TWEELINGEN KIJK MAAR!!” Hieruit kan je dus afleiden dat de TWEELING HINT totaal onlogisch is..
   Ik weet bijna zeker dat Thomas de mol is omdat hij in alle polls ruim op 1 staat (die het meest recent zijn dan) behalve in de WIDM app.. BULLSHIT, ik denk dat WIDM het wil laten lijken dat Died of Jochem het is maar dat het stiekem Thomas is… Een andere reden voor dat de enige poll waar Thomas niet op één staat de WIDM app is is simpel gezegd dat de mensen die op forums op polls stemmen zich in WIDM verdiepen… Er zijn namelijk een hoop mensen die alleen maar afleveringen kijken..

   1. Ze weten vantevoren toch wanneer een aflevering ingepland wordt op uitgezonden te worden? (behoudens grote aanslagen e.d. waardoor uitzendschema’s op de schop gaan)

  1. Mensen die in de DNA hint geloven snappen er echt niks van. Hoe wil je DNA linken aan Diederik? Omdat hij een wetenschapper is? Laat me niet lachen! Op deze manier kan je alles wel linken aan een wetenschapper. Dat heeft echt totaal niks met Diederik te maken!

  1. Ja en vervolgens het nummer than God i’m a countryboy, uit het verhaal van Jochem kun je wel opmaken dat hij op het platteland is opgegroeid, een country boy dus

  2. Jochem zegt juist dat hij vanaf zijn zesde boer wilde worden en vaak op bezoek ging bij zijn buur boer. Later ontdekt hij dat boeren vroeg op staan en besluit hij geen boer te willen worden. Had hij hier voorkennis?

  3. Hij zegt dat hij heel graag boer wilde zijn maar uiteindelijk het vroeg op staan e.d. hem niet zo aanstaat. De vraag was iemand die ABSOLUUT geen boer wil zijn.

  1. Verjaardag sanne was al vernoemd, sorrie, zag het te laat.
   Bij de maaiopdracht molboekjes. Koos Jochem dit woord, weer meervoud, tweeen , molboekjes toch twee mollen. Ik denk steeds Jochem en Emanuelle. En jes Jochem s van sanne e emanuelle. Vergezocht. Ook id gras mollesteren Jochem vroeger bij de buurman

     1. Art zei aan het begin van aflevering 6 ‘3 mannen, 2 vrouwen, 4 kandidaten, 1 mol.’ En een presentator liegt niet over zulke dingen

 1. Okey even rekenen en puzzelen hoor. Diederik, Jochem of Imanuelle heeft een rood scherm gehad. Niet gezien maar het was er wel. Thomas en Sanne zaten dus goed. Sanne ging 12 vragen op Jochem en de rest op Thomas en Diederik. Dan zou je dus kunnen zeggen dat OF Sanne OF Jochem de mol is. Thomas verdenkt Sanne, waaruit weer blijkt dat OF Sanne OF Thomas de mol is. Twee keer kans voor Sanne. Imanuelle verdenkt Diederik maar had een rood scherm kunnen krijgen, net als Diederik die Sanne en Jochem verdenkt. Hiermee valt dus eigenlijk Diederik als mol af.

  1. Maar Immanuelle kreeg vorige aflevering een groen scherm, en zij richten alle vragen op Diederik. Ikzelf twijfel tussen Diederik en Jochem.

   1. Ja deze keer weten we het niet 100% zeker of Diederik weer een groen scherm zou hebben. Hij heeft vrijwel nooit een joker, bij opdrachten. En bij geld opdrachten die individueel zijn , net als bij de rodeo button opdracht spant hij zich niet in. Wel viel het me deze keer op dat hij tussen door Imanu als mol betiteld, opmerkingen over bv op de tractor opdracht noemde hij haar moluku ( is dat surinaams) ? Ik dacht Indonesië maar goed. Hij was nooit mijn mol maar door dat dna helix gedoe twijfel ik nu.

    1. Het is Maluku of Molukken…. de Molukken liggen inderdaad in Indonesië. Diederik zei Molukken omdat mol daarmee begint en ze mogelijke woorden aan het verzinnen waren.

  2. Of ima heeft de test bewust verpest. 😉
   Iedereen door, Thomas en Sanne in de veronderstelling dat ze goed zitten. Diederik die weet dat ze de test heeft verpest want anders had of Thomas of sanne een rood scherm moeten krijgen. En ima kan jochem “bespelen” Ojee we kunnen helemaal fout zitten waardoor jochem meer gaat spreken.

   Diederik maakt dit ook als opmerking aan het einde want dan weer kan slaan op de titel wijzer worden 😉

 2. Thomas doet de test met shirtopdruk: de pijp.
  In Amsterdam het diepste station van Nederland waar de gangen over elkaar lopen… Maar liefst 28 meter diep. En in de eerste aflevering zat hij in de helikopter genaamd Mol-airlines. De rest van de reizigers liggen al uit het spel.

  1. Bij de pijp dacht ik meer aan van het schilderij van René Magritte: La trahison des images. Dit is een schilderij van een pijp met er onder: ceci n’est pas une pipe, oftewel ‘het is geen pijp, het is slechts een afbeelding van een pijp’, waarmee dus gezegd wordt ‘niets is wat het lijkt’ (wie the faults in our starts gezien heeft weet waar ik het over heb 😋)

 3. Jochem geeft aan dat hij ook 2 bedragen bij de rodeo had gevonden maar allebei de keren te laat. Hoezo bij de eerste keer te laat weet je toch dat je niet meer voor de tweede keer hoeft te proberen Vreemd

 4. Imanuelle denkt dat Diederik de mol is. Zij heeft kaarten in handen. Zij wilt dat andere Diederik niet verdenken en op een andere mol gaan zitten/stemmen. Door zelf de test expres slecht te maken (zelf rood maar verzekerd van een vrijstelling) en Diederik een vrijstelling te geven zet ze de rest op het verkeerde been en maakt ze Diederik minder verdacht.

 5. Sanne is de mol.

  Bij de ondergrondse opdracht maakt de mol een fout. Sanne zegt bij de kaartende poppen ‘de man die begint met de harten 2’. “Begint” impliceert dat ze gaan spelen en dus dat Sanne weet dat die kaart straks weg is. Ze heeft vooraf de informatie dat de poppen vervangen worden door mannen en dat ze gaan spelen. Kan geen toeval zijn. Sanne is de mol.

  1. Sanne kan natuurlijk de mol zijn maar de hint klopt volgensmij niet. Ik denk dat Sanne ‘begint’ gebruikte in de zin van dat zijn beginkaart een harten 2 was. Ik vind het moeilijk om uitteleggen maar volgensmij kan je hier niet uit concluderen dat ze zich heeft versproken.

  2. Bij de ondergrondse opdracht stonden er eerst 4 kegels, bij de 2 buitenste lag honderd euro en Sanne had dit ook onthouden en door de portofoon gezegd: maar, toen de 2e groep de gangen in gingen en bij de kegels aankwamen stonden er nog maar 3 kegels.. toen hebben ze de 2 buitenste gepakt met daarbij dus 1 verkeerde.. Sanne/Thomas heeft dus 1 kegel weggehaald zodat er nog maar 3 waren.

 6. Bij de ondergrondse opdracht, controleert Thomas de linkerkant waar op boxen enveloppen liggen terwijl hun tegen Sanne zei dat er niets lag.
  Bij de slagerij geeft Sanne duidelijk aan dat daar de linkerenvelop gepakt moet worden waarop Thomas opdracht geeft om de rechter te pakken.
  Bij de rodeo loopt Thomas langs € 750,00 die hij niet ziet terwijl het eigenlijk niet te missen is.
  Tot slot zou hij vol overtuiging zijn dat Sanne de mol is terwijl iedereen een mannelijke mol(len) heeft…

  1. Dat Thomas bij de slagerij rechts ipv links zij was al verdacht, maar Sanne was aan het woord en Thomas onderbreekt haar snel, om het fout te zeggen!

   1. Ja klopt ik verdenk Thomas maar bij de vorige aflevering toen Thomas wakker werd maakte hij een rare beweging het leek net alsof hij als een Mol boven de grond kwam… Verdachte actie🙂

    1. Iedereen die Sanne verdenkt zegt dat zij de mol is omdat ze zo goed kan acteren maar Thomas dan? Hij acteert ook maar met de vorige week toen hij op zoek was naar de zak met tools erop, liep hij rond terwijl hij raar deed. Sanne maakte hier nog een opmerking over.
     Waarom deed Thomas zo raar terwijl hij ook acteur is? In de hoop ontdekt te worden zodat ze de jokers niet konden maken?

 7. Volgensmij 2 of 3 afleveringen terug moest de groep een opdracht doen dat ze achterna werden gezeten door 2 cowboys in een doolhof van stro. Het doolhof had de vorm van een helix. Helix kwam deze aflevering vervolgens weer terug, het rodeopark heette namelijk helix! Kunnen we hier verder nog iets uit opmaken? Weet iemand of dit te maken heeft met een van de kanidaten?

  1. Ja, bij Thomas zie je in de intro in een raam zijn weerspiegeling. Dat zie je verder bij niemand. Art zei ergens dit seizoen, (ik weet niet meer wanneer) dat de mol twee gezichten heeft…..

 8. En waarom deed Diederik niet zijn best om het privilege van Imanuelle te krijgen? Thomas, Sanne en Jochem hielden een hele lobby om hun scherm onzichtbaar te houden, Diederik zat erbij en luisterde ernaar. Dan nog die ’twijfel’ over de S bij de maai opdracht. Had zomaar 500 euri kunnen schelen.

   1. Nou…… Nee op grond van deze afl is Sanne/Thomas de mol. En op grond van de vorige was Thomas de mol….. En vergeet niet dat het portret van de mol gewoon boven de gene hing die de test maakte… Ik heb over de hoofdjes van de kandidaten rastertjes gelegd en Diederik en Thomas waren de enige die dat konden zijn….

    Mijn top drie is dus : 1 Thomas, 2 Diederik, 3 Sanne

  1. Ja dat viel mij ook op, evenals op het eind toen Ima zei dat ook Diederik zijn scherm niet te zien kreeg bleef hij neutraal. Ieder ander zou blij zijn want dat betekend een ronde verder, Diederik maakte het dus niet uit omdat hij weet dat hij door gaat tot het eind
   En bij de rodeo waren de meesten toch bij de tribune waar de meeste kijkers waren dus ook meeste kans om een badge te vinden, waarom bleef Diederik buiten de tribune? En sinds wanneer vind hij het lastig om bij mensen te kijken of ze een badge dragen? Hij die vaak genoeg in panels zit of spreekheer aan tafel heeft gekkere dingen gedaan dus die onzin geloof ik ook niet. Verlegen is hij allerminst.

 9. Extra optie bij “Thomas zegt tegen een vrouw met een Mol-badge dat hij haar ergens van herkent. ” De vrouw heeft een spiegelende zonnebril op, dus ziet hij zichzelf (als Mol? Bedenk me net dat dit ook een tweeling-hint kan zijn…

 10. voordat de afleveringen begonnen was de hint dat de mol wist hoe te liegen en te bedriegen. Sanne is mijn mol want zij is actrice, die weten hoe te liegen en te bedriegen lijkt mij. In een van de vorige afleveringen moesten ze bij een eindlocatie komen, een boekenwinkel. Art laat 2 boektitels zien waarvan 1 ‘miss Mole’. Miss betekent (me)juffrouw, Sanne speelde een directrice (lerares, juffrouw) op school in de film. In de ondergrondse opdracht was zij natuurlijk ‘onder wijzer’. Ook zegt ze in de aflevering alleen te zjjn, mollen leven solitair.

 11. Waarom vraagt Immanuel Zich bij de laatste opdracht af of er al iemand anders het bedrag heft doorgegeven? Was dit bij het begin van de opdracht zo duidelijk aangegeven?

 12. En hoe grappig is het dat Immanuel bij het eerste tientje de man on zijn portofoon vraagt terwijl zie met haar handen een beweging over haar bil maakt alsof zie wist dat daar de portofoon op geboren zat. Ik zou dat dus niet geweten hebben als leek.

 13. Iemand ook het woord ‘bend’ zien staan voor de laatste opdracht begon? Stond linksonder in beeld zonder duidelijke aanleiding. Er was een shot van bos en water in beeld…

 14. Vorige week hadden Thomas en Jochem toch allebei een eigen joker gemaakt? Waarom kwam dit deze week helemaal niet terug? Heb ik iets gemist? Ze praten niet eens over de optie om de joker in te zetten (al snap ik dat het niet super tactisch zou zijn om je joker in te zetten wanneer de kans 50% is dat je je scherm niet eens te zien krijgt).

  1. De Joker van Thomas is vorige week al ingezet,
   en als je goed had opgelet, kon je zien dat Jochem zijn joker de volgende keer wordt gestolen.

 15. Wat ik echt kwijt moet… elke hotelkamerdeur heeft een 4. Geen idee waarom. Steeds daarna zit Diederik in die kamer. 4=D

  En in die opdracht met de auto’s dat ze uit moesten komen bij de bibliotheek zat Diederik in een auto met nummerbord nep444. Andersom: pen. Eindstation: boekwinkel. Diederik is ook schrijver…. kan iemand bedenken wat al die ‘4ren’ anders kunnen betekenen?

 16. Jullie hebben 1 hint over het hoofd gezien. Titel was wordt wijzer:
  Thomas zegt tegen Ima: kies wijs! Bij beslissen wie wel of geen scherm ziet.

 17. Aan het eind van het programma, als Sanne en Thomas hun groene schermen hebben gezien, zegt Diederik “we gaan de bergen in”. Weten de kandidaten op dat moment al waar hun reis naartoe gaat? Want als dat niet zo is, dan heeft Diederik zich wel enorm verkletst. Want alleen de mol weet hoe de reis gaat verlopen? Of zouden ze het al gehoord hebben van Art dat ze de bergen in gaan?

  1. Vond ik ook verdacht maar er is al wel gezegd dat het landschap van het platte wilde westen naar een meer bergachtig landschap overging… dan nog zit ik 80% op Diederik.

 18. In deze aflevering komen Sanne en Thomas bij een soort piano, Thomas speelt daar op en zingt: Thomas is de mol. Of ik moet het verkeerd hebben gezien/gehoord.

 19. ik weet het is al tijdje terug maar ik heb hier nooit iemand over gehoord!! In aflevering 2 nadat Diederik de leugenaar in de rechtbank was heeft hij een gesprek met Thomas naast een soort sjoelbak. In het begin van het gesprek liggen er 4 stenen op de achtergrond en even later krijg je een shot te zien waarbij de stenen anders liggen en duidelijk op de 1 en de 3 liggen??? Niet veel later zie je weer in de achtergrond dat er weer 4 stenen liggen. Verbaast me dat niemand dit nog is opgevallen, maar ik heb ook geen idee wat dit kan betekenen!!!

 20. In Afl 6 verzamelen de kandidaten zich voor de uitleg van de opdracht met de tractoren. Hierbij heeft Jochem zn vest net zo ver open dat er twee letters te zien zijn die het woord ME vormen. Toeval of wijst dit op “ik ben de mol”

 21. Imanuelle:
  Lijkt onschuldig MAAR.. Het valt mij op dat er een soort van twee ima’s zijn dit seizoen.. Eentje voor en eentje na de veiling. Die voor de veiling was zo ongeveer de meest fanatieke en toch ook wel succesvolle kandidaten ooit. Maar na de veiling is ze wel fanatiek maar maakt ze ook foutjes. Wat me ook opviel is dat ze na afl 3 zei ” Roos en ik zitten op de zelfde mollen dus ik moet weer een nieuwe gaan zoeken”.. Halverwege afl 4 zei ze “ik heb nul euro over voor drie jokers want ik ben vrij zeker van mij zaak”.. 😱😱 Dat zij nul euro over had voor drie jokers haalde achteraf alleen maar het verzekerde bedrag omlaag..

  Conclusie: Ima lijkt een onschuldige kandidaat maar je weet NIETS IS WAT HET LIJKT… Ik zelf verdenk Ima ook niet echt. Maar je moet je ogen voor iedereen openhouden..

 22. Ik ben ”wijzer geworden” van de test van deze aflevering.
  Sanne en Thomas kregen groen.
  Diederik, Imanuelle of Jochem kreeg eigenlijk rood.
  Imanuelle en Jochem zaten op Diederik.
  Als Diederik de mol is, kreeg hij zeker groen en Jochem en Imanuelle ook, omdat Thomas niet op Diederik zit en Sanne een heel klein beetje. Dus Diederik is de mol niet, blijkt uit deze test… Imanuelle heeft de test gewoon volgens ”haar” goed gemaakt. Je zag dat ze de vragen op Diederik ging beantwoorden. Diederik kreeg waarschijnlijk een rood scherm.. Sanne is de mol ook sowieso niet, ze gaf deze aflevering echt veel te veel geld binnen voor een mol en had overduidelijke ”mol”-actie’s, die een mol nooit zo overduidelijk maakt. Zoals toen Jeroen vroeg of zij de mol was of bij het strand ”Zullen we ons favoriete drankje doen?”. Thomas is voor mij echt de mol.. Maar Imanuelle wordt bij mij steeds verdachter. Mijn top 5; 1.THOMAS ……………………………………………………………………………………………… 2.Jochem 3.Imanuelle 4.Diederik 5.Sanne
  Sanne zit tot nu toe het dichtste bij de juiste mol.. Thomas
  Ik denk dat volgende aflevering Diederik naar huis moet en daarna Jochem.
  Thomas;MOL Imanuelle;WINNAAR Sanne;VERLIEZER
  Ik denk dat Sanne weer terug op Imanuelle gaat en dat ze daarmee de verliezer wordt..
  Nou ja, daar zijn we nog lang niet!
  Oh ja, nog een tip over de vorige aflevering. Art zei tegen Jeroen; ”Helaas, nu net HALVERWEGE naar huis”. Halverwege kwam ook voor bij de fabriekopdracht. Daar was Thomas HALVERWEGE op de aflevering te zien en slaat deze hint van Art op Thomas?

  1. Hoe kan Imanuelle de winnaar zijn als ze alles op Diederik invult,
   Diezelfde Diederik die volgens jou de volgende aflevering naar huis moet??

   Onzin dus.

   Als Thomas de mol is, gaat Jochem of Imanuelle naar huis.

   Als Diederik de mol is, gaat Thomas of Sanne naar huis.

   Als Sanne de mol is, gaat Jochem of Imanuelle naar huis.

   Als Imanuelle de mol is, Maakt iedereen kans om naar huis te gaan.

   Als Jochem de mol is, dan is het briljant, de beste acteer prestatie ooit van een presentator.

   Het blijft een vreemd spelletje, gek wordt je ervan.

   Sanne blijft voor mij “De Mol”, en zo niet dan speelt ze de mol, is altijd vaag over de porto,
   Dingen mislukken als Sanne in de buurt is,
   Ze kan fantastisch koken, dat dan weer wel.

   Ze vergeet wel iedere keer de namen, “hoe heet je ook alweer”,
   Maar ziet vervolgens wel “MOLBOEKJES” in het gras,
   Of was Diederik nou aan het “mollen” in het grasveld??

   Diederik blijft een mysterie, is ie het nou wel of niet,
   Hij is zeker niet “Miss Mole”, maar lijkt wel de meeste verdenkingen te krijgen,
   Of zei Jochem dit keer “Sanne”, en “Thomas”, of heb ik dat gedroomd??

   Test/executie

   Imanuelle ~ Diederik
   Jochem ~ Sanne + Thomas
   Diederik ~ Sanne + Jochem
   Sanne ~ Jochem + Diederik
   Thomas ~ Sanne, en spreiden?!? Misschien ook wel op Diederik?!?

   Niemand verdenkt Imanuelle!!, is dat terecht, of is dat onterecht??

   Ik ben geen steek “wijzer geworden”, van deze aflevering.

   1. Goed verhaal, lekker kort, doen we niks mee.

    “Ze vergeet wel iedere keer de namen, “hoe heet je ook alweer”,”
    Nee, dat was zogenaamd denigrerend naar Jochem toe… om zo te laten blijken dat Jochem niet de moeite waard zou zijn om een vrijstelling van scherm te geven.

   2. Omdat Diederik waarschijnlijk er deze aflevering of volgende aflevering uit gaat zal Imanuelle op iemand anders moeten zitten en wordt het waarschijnlijk het bondgenootje van Diederik, Thomas of ze gaat Jochem verdenken denk ik. Als ik 1 iemand de volgende aflevering zeker terug zie is het Sanne wel naar mijn mening. En Sanne speelt de mol haha, of ze is ’t, maar dan vond ik het echt te duidelijk! 🙂 Maar Diederik is de mol zeker niet, want anders kreeg Imanuelle of Jochem een rood scherm, maar dat bleek niet. Ik heb echt zin in de 7e aflevering alweer!

 23. De poster is geen hint. Dat is namelijk een poster uit 2016 van Helix. Die hebben ze gebruikt voor de posteropdracht en niet andersom. Kijk maar op website van Helix rodeo

 24. Het commentaar van de mol op ontwikkelingen wordt meestal van tevoren door de redactie van Wie is de mol op papier gezet. Jochem zegt altijd bij normale gesprekken keurig ‘je kunt’, maar bij het commentaar geven in het begin van de uitzending zei hij ‘je kan’. Zeer verdacht.

 25. Bij de veiling is er maar 1 die bij alledrie de biedingen de prijzen opgedreven heeft en uiteindelijk met geen 1 joker weg is gegaan. Dat was Thomas. Daardoor is een mega bedrag uit de pot gegaan. Een grotere mol actie heb ik niet gezien.

 26. Als ze ondergronds gaan heeft Thomas een sweater aan met de opdruk ” say no to racisme “. Er werd verteld dat daar chinezen ondergedoken hebben gezeten die onderdrukt werden.

 27. Bij het ondergronds gaan zat de mol zeker niet in de eerste groep, daar was het licht aan en Sanne en Thomas hielden elkaar de hele tijd in de gaten. Echt als Thomas daar had gemold had Sanne het geweten en andersom net zo goed. Hoe makkelijk is het om in het donker!! met flikkerende lampen een andere envelop te pakken? Ze liepen soms ook echt een eind bij elkaar vandaan en ik ga nog even terugkijken ( of misschien weet iemand hier het wel) maar wie van de drie liep er voorop toen ze een andere route kozen dan Thomas en Sanne?

  1. Zag je ook hoe “veel” licht er vanaf de gaslantaarn van de Mol kwam.. hij stond nog net niet uit.. beetje verkeerd afgesteld, maar een mol weet dan ook de weg.. ook in het donker (en de rest ziet dan minder)

 28. Wiskunde proberen: Jochem, Diederik of Ima, moet een rood scherm gehad hebben. Ima gaat voor Diederik, Diederik voor Jochem en Sanne, Jochem gaat voor? vermoedelijk toch ook Diederik. De enige die op Thomas zat is Sanne en die krijgt groen. Maar die zat merendeel op Jochem. Of het rode scherm zit bij Ima/Jochem en dan is dus en Diederik niet de mol en of Ima of Jochem wel. Dat Sanne safe zit met twee die op Diederik gaan en zij vol op Jochem sluit Diederik ook uit en dat resulteert dus in dat een van de twee die voor Diederik zijn gegaan de mol is en de ander het rode scherm gehad zou hebben. Thomas gaat voor Sanne, Diederik maar ook voor Jochem. Dus als je puur wiskundig en logisch zou denken zonder hints dan blijkt dat Jochem de mol moet zijn.

 29. WAT MOCHT ER ABSOLUUT NIET ONTBREKEN IN JOUW KOFFER?

  “Mijn wereldstekker, tsja, omdat contact met mijn vertrouwenspersoon erg belangrijk was. Daarnaast was het in eerste instantie de enige aanwijzing naar het land wat we zouden bezoeken.”

  Citaat Jochem

 30. In het begin zegt Art dat de Mol op bekend terrein is… En Jochem zegt dat hij vroeger vaak op een boerderij was en weet hoet het werkt….
  Dus Jochem is de Mol.

 31. Ik zat zonet het dagboek van de Mol te lezen en daar stond in dat de mol blij zat dat haar/zijn mensen er nog inzaten, wat betekend dat de mol een verbondje heeft. Sanne heeft deze aflevering een ‘verbondje’ gekregen met Diederik en Thomas. In het dagboek wordt gesproken in meervoud, het verbondje moet dus uit meer dan 2 bestaan..

 32. Het lijkt alsof na de 3e proef de krekel een morse code tjilpt, voor en tijdens het woordje van Art. Kan iemand dit bevestigen en ontcijferen?

 33. Vanaf aflevering 1 is de mol voor mij een man, Diederick en steeds meer Thomas. Maar … Eerst was er het boek met miss Mole. Nu lees ik in het dagboek ban de mol 6: Maak het niet te bont, girl. Ima kan het niet zijn, Roos zat vol op haar en moest naar huis. En dan lees ik in het dagboek: En soms zijn dingen super duidelijk.

  1. Ik snapte dat ook niet helemaal. Lijkt wel of die zin er uit het niets staat. Bedoelt de mol hier niet alleen Ima die de schermen mag kiezen? Zo heb ik het gelezen namelijk na het tig x gelezen te hebben

 34. In het ondergrondse hoorde ik een oud nummer op de piano, Sing it back, bring it back van Moloko.
  De tekst opgezocht er zit misschien een muzikale verwijzing naar de Mol.
  In een paar afleveringen zag ik Diederik in een aparte hotelkamer zijn biecht doen.
  Diederik zei in de opdracht met het grasmaaien wat zou er staan? Molukken?

  1. Goed opgemerkt TASYA!! Moloko is vernoemd naar een drugsdrankje uit de film “a Clockwork Orange” waarin een vriendengroep zich constant laaft aan deze drug. Diederik is scenarioschrijver geweest van de film “Homies”
   waarin een vriendengroep zich ook bezighoudt met drugs. Ver gezocht? Zeg het maar!

 35. Het t-shirt van Diederik, FSM. Flying Spaghetti Monster. De god van het pastafarianisme, een religie die opgesteld werd om de onzinnigheid van creationistisch geïnspireerd onderwijs aan te tonen. Een parodie op het geloof in een god of een intelligent design.
  Vorige week had hij een t-shirt met een luipaard met een groen t-shirt. Lui paard.

 36. Diederik draagt aan het begin van de aflevering een shirt met daarop: FSM. Na een kleine speurtocht kwam ik uit bij de betekenis: het doel heiligt de middelen = alle middelen zijn toegelaten, zolang het doel maar bereikt wordt

  1. In een reactie op het besluit van de regionale overheid Kansas om tijdens biologielessen naast de evolutieleer ook intelligent design te onderwijzen, heeft Bobby Henderson de theorie van het ‘Vliegend Spaghettimonster’ op internet gelanceerd en een officiële brief naar de Kansas Board of Education gestuurd waarin hij eiste dat in de klas aan het geloof in het Vliegende Spaghettimonster evenveel tijd zou worden besteed als aan de christelijke en andere scheppingsverhalen.
   Een andere parodie is de theorie van Intelligent falling als vervanging voor de natuurkundige wetten van de zwaartekracht.
   De meest ‘serieuze’ parodie is de theorie van Unintelligent Design. Deze theorie verklaart allerlei feiten als ‘onnodig’ lange zenuwbanen bij giraffen, onhandigheden in het ‘ontwerp’ van het oog, redundante organen zoals blind geworden ogen bij dieren die in het donker leven en dergelijke door te veronderstellen dat de ontwerper uit de ID-theorie eerder ‘lui’ of ‘onhandig’ dan ‘intelligent’ moet zijn geweest.

 37. In het dagboek van de mol wordt geschreven: “Drie schermen worden niet getoond. Van twee kandidaten en de mol of drie kandidaten? Maak het niet te bont, girl. ” Iemand ideeën hierover?

 38. Jongens
  Ff nadenken

  Ieder jaar is het het zelfde
  Bv Margriet
  Daarna Klaas
  Dan moet er nu weer een vrouw zijn
  Het swingt ieder jaar de ene jaar jongen ander jaar meisje

  Dus het moet imauelle of Sanne zijn

 39. Ik weet niet of het al genoemd is maar in de header, het intro, is thomas als enige twee keer te zien. In spiegelbeeld weliswaar maar dat is bij de rest niet! 2 komt elke keer terug.

 40. Diederik kan sinds afl5 de Mol niet meer zijn. Een vraag uit de test over de Mol bevatte geen antwoord die op Diederik kon slaan. Elk jaar zien we dat als kijkers wel een keer. Helaas kan ik hier volgens mij geen foto’s plaatsen, maar het gaat om vraag 2, over de groepsfoto!

 41. Het hele Nederlandse mol- concept wordt verpest door dat het publiek opzoek gaat naar verborgen hints. De eindeloze domheid die door sommige molloten tentoon wordt gesteld is tenenkromend. Natuurlijk wordt dit gedrag ook beloond door de programmamakers ze moeten af van deze vaak vergezochte hints en terug naar gewoon observeren. Wie doet wat. Terug naar Belgisch concept. Voor echte molloten het nieuwe mol seizoen is net gestart op de Belg VIER. Online zijn de afleveringen 1 en 2 volledig terug te zien. Veel spannender en echter.

 42. Is er nıemand die iets opmerkt over de poster met de twee laarzen? Deze komt na vorige aflevering terug. Als het gewoon de poster van Helix round-up zou zıjn en niets meer of minder, waarom is hij op dit beeld dan ingekaderd en staan er drie cowboys mee te leuren? Volgens mij was hier iets te vinden moesten de kandidaten de poster + cowboys opmerken. Ook hebben ze duidelijk een soort ronde badge vast en staan ze net iemand ‘op te wachten’; volgens mij kon hier een aanwijzing/joker/vrijstelling of iets dergelijks bekomen worden, ‘wijzer worden’? Ook op de poster zelf staat oa ‘heart of the country’, een lelietje, een letterlogo op de laatzen zelf: een andere aanwijzing?
  Wat ik ook verdacht vond bij de ondergrondse opdracht: aan het begin van de aflevering was er een beeld van twee potten/flessen. Later bij de tweede groep was te zien dat daar twee enveloppen stonden die door niemand werden opgemerkt. Ze kwamen ook niet aan bod bij Sanne/Thomas. Heeft iemand hier gemold?
  Bij de rodeo poster opdracht werd er dan weer 2x een poster met een Indiaan getoond (terwijl op alle andere enkel cowboys of zaken die bij cowboys horen), die eigenlijk wel veel weg had van Jochem, vond ik :-). En verder heb ik geen idee wie de mol is. Diederik en Thomas lijken me het verdachtste maar net omdat Ima zo niet de mol lijkt kan ook zıj het helemaal wel zijn aaargh.

  1. @bennietdemol dikke onzin natuurlijk! Het was de poster van het rodeo event zelf. Dus het was eerder een hint voor de kandidaten ‘ daar gaan we naar toe’. Zoeken het event maar eens op. De ingelijste versie is een ‘prijs’ voor een rijder tijdens een prijsuitreiking.

  2. Wijzer worden: al. Herbekeken en er vallen mij een paar dingen op die dan weer naar Sanne of Jochem verwijzen. In de intro van deze afl. Zie je cloe ups. Een een uithangbord met cowboylaars waarop een S staat bovenaan, lijkt er wel bijgeschreven, in een ander uithangbord komt heel subtiel, ook bovenaan het lelietje voor dat ook bovenaan de helix rodeoposter staat, verwijzing naar Sanne? Weer een uithangbord, ditmaal met een wijzende vinger erop., aflevering ‘wijzer worden’ dus. Later in de afl doet Jochem een heel verhaal over hun hotel. Daar wijst hij later met zijn arm en wijsvinger iets aan.

 43. Niemand opgevallen dat Imanuelle (in de vorige aflevering)rechts op de bok van de huifkar gaat zitten terwijl zij links een joker/vrijstelling zou kunnen vinden…..???!!!

 44. Was al bekend dat de naam Thomas: Thomas is een vergrieksing van het Aramese woord teoma “tweeling”. In het Nieuwe Testament de naam van een apostel (in Nederlandse Bijbelvertalingen gespeld als Tomas), die ook Didymus werd genoemd, naar het Griekse woord voor “tweeling”.
  Dus duiden de tweeling aanwijzingen niet op Diederik

  1. Ik snap je link niet naar Diederik.. Je hebt het over Thomas en dan ineens ”Dus duiden de tweeling aanwijzingen niet op Diederik”. Wat bedoel je hiermee?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *