Dit zijn alle hints & aanwijzingen van aflevering 5 van Wie is de Mol 2017

De vijfde aflevering van Wie is de Mol 2017 is afgelopen! Dit zijn alle hints en aanwijzingen. Heb je zelf iets gezien? Laat het weten op onze Facebook. De afleveringstitel is ’teugels in handen’.


1. DNA in afleveringstitel

Wederom staan de letters D, N, A in de afleveringstitel. Dit was ook het geval bij de vorige vier afleveringen. Dit kan een hint zijn naar de Tweelingenhint, of naar ‘wetenschapper’ Diederik.


2. Twee paarden

Ook in deze aflevering zijn er weer veel dubbele dingen/duo’s te zien. De kandidaten waren bij de huifkar verdeeld in groepjes van twee, en werden getrokken door twee paarden.


3. De teugels in handen

De titel van de aflevering is ’teugels in handen’. Vrijwel alle kandidaten hadden deze aflevering wel een keer de teugels van de paarden in hun handen. Sanne heeft wel elke keer de teugels in handen gehad.


DVD algemeen


4. De sjaal van Jochem

Jochem heeft een sjaal van (ADO/FC) Den Haag om. Op het logo van deze voetbalclub prijkt een ooievaar. Ooievaars staan er om bekend mollen te eten.


5. Envelop twee

Het getal twee komt in dit seizoen ontzettend vaak terug. Thomas heeft envelop nummer twee gekregen en kan hiermee ook twee jokers verdienen. Hij moest met een andere kandidaat de jokers verzamelen, nog een verwijzing richting de Tweelingenhint.


6. De teugels in handen II

Thomas deelt de enveloppen uit die door de cowboy gebracht zijn. Hij bepaalt hiermee wie welke envelop krijgt, en neemt zo de teugels in handen. Hij pakt ook heel snel envelop 2 voor zichzelf.


7. ♢J

De achterkant van het paard dat de post kwam brengen, het de symbolen ♢J achterop staan. Een verwijzing naar Jochem?


DVD algemeen


8. De lege envelop van Jochem

Jochem neemt een foute envelop mee bij de poster-opdracht. Als Thomas voor de tweede keer het veld oprent, geeft hij zijn enveloppen aan Jochem. Als hij vervolgens terugkomt, krijgt hij zijn enveloppen weer terug van Jochem. Aan het eind heeft ineens Thomas een lege envelop, deze heeft hij dus van Jochem gekregen.


9. Stieren op de posters

In de posteropdracht kwamen veel posters langs met stieren. Het sterrenbeeld van Thomas is Stier.


Verdenkingen:

Jeroen verdenkt Diederik, Sanne of Jochem
Diederik verdenkt Jochem
Imanuelle verdenkt Diederik
Jochem verdenkt ?
Sanne verdenkt ?
Thomas verdenkt ?


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook! Zelf Wie is de Mol spelen? Dat kan! Bekijk hier het Wie is de Mol Bordspel.

160 gedachten over “Dit zijn alle hints & aanwijzingen van aflevering 5 van Wie is de Mol 2017”

 1. Diederik had ” de teugels in handen” bij de poster-opdracht. Het lag aan zijn omschrijvingen of de kandidate de juiste poster zouden vinden. Hint naar de Mol?

  1. Dit zou inderdaad een goede hint kunnen zijn ! Maar aan de andere kant: Diederik beschreef de poster wel heel goed en vond uiteindelijk ook de goede poster.

    1. nog een van de opdracht rodeo jochem rende de hele tijd rondjes terwijl hij direct door kon rennen en geld kon verdienen maar dat deed hij niet

     dus is het thomas of johem of toch diederik

     ik weet het niet meer !!!!!

  2. de opdracht met de lasso’s kijk eens goed naar die hooibalen als je er strepen door trekt krijg je….. TOMAS

   ik vond dit een duidelijke hint

  1. Zie je ben blij dat jij het ook zegt want ik werd al voor gek verklaard hier 😉 Ik heb ook zo sterk het gevoel dat Ima nu Jochem aan het naaien is zeg maar. Zie haar gezicht als ze hem de info heeft verteld. Dus dat zou dan betekenen dat ze dus NIET op Diederik zit.

  1. Dat viel mij ook op. Für Elise!
   -Als je für Elise opzoekt in google in combinatie met “widm”, dan wordt widm door google aangevuld tot “widmen” / “widmung” het Duitse woord voor toewijden of….. “rechtop zetten”. Diederik zat rechtop…
   – Ik heb alle namen van kandidaten opgezocht in google in combinatie met de naam Elise. Daaruit komt dat zowel Thomas als Immanuelle samen in een film speelden met Elise Schaap.

   1. Ik heb naar het muziekstuk van fur Elise gekeken. Bij de notenbalk van de G-sleutel begint met de noot ‘d’. En bij de F- sleutel, is dat een mol teken? Maar dan begrijp ik niet waarom fur Elise 3 keer wordt gespeeld

    1. ik zit op piano les… en mischien dat er veel “mollen” voorkomen in het liedje??? een mol is namelijk een noot dus misschien een aanwijzing??

     1. misschien dat er een “mol” (muzieknoot) word gespeeld in für-elize terwijl op dat moment een bepaalde kanidaat in beeld te zien is kan het wel eens zo zijn dat dat een hint is naar diegene

     2. Een mol is geen noot, maar een voorteken, en afhankelijk van de stemming waarin het geschreven staat, staan er veel of weinig aan een sleur

  2. Für Elise was een hele subtiele maar sterke hint naar Thomas. Het nummer heeft als bijnaam Für Elise, maar de werkelijke naam is de Bagatelle nr.25, WoO 59. Thomas is op de 25e geboren en tel 25 en 59 bij elkaar op en je krijgt 84. Het geboortejaar van Thomas. Verder had Thomas duidelijk de teugels in handen bij het uitdelen van de enveloppen. Wederom komt zijn naam naar voren door 2 dezelfde dieren en komt ook zijn sterrenbeeld weer eens naar voren bij de laatste opdracht. Hoeveel hints moeten er nog komen voordat mensen door hebben dat hij de mol is?? Vorige aflevering was hij duidelijk de pot leeg aan het maken met het opbieden=verdeel en heers. We hebben een joker om de nek van een stier gehad, duidelijke hint met straatnamen (Thomas Jefferson) etc. etc.

   1. De ruiten boer op het paard is ook de 25e kaart in het spel, als men vanaf laag naar hoog telt en wel de 2 Jokers vanaf onderen meetelt. Thomas had een opdracht met 2 Jokers en is de 25e jarig. Ook heeft de kleur ruiten in het Vlaams als enige een andere naam, en volgens mij is Thomas de enige speler over uit Vlaanderen. Verder speelde fur Elise (bagatelle nr 25) vier keer, nog een aanwijzing naar de verjaardag van Thomas (25-04).

  3. Dit kan op Thomas slaan: een anagram (dat is dat je van dezelfde letters een ander woord maakt) van “Fur Elise” is “Fuselier”. Fuselier is een oud woord voor soldaat, Thomas speelde in de musical “Soldaat van Oranje”

  4. Fur Elise kan slaan op Thomas: Als je de letters verwisseld tot een ander woord, krijg je fuselier. Dit woord betekend soldaat, en wie speelt er in Soldaat Van Oranje? Inderdaad, Thomas. Dit kan geen toeval zijn omdat in de beschrijving van Thomas op de WIDM site ook staat, dat hij in Soldaat Van Oranje. (bron: youtuber; Dodo)

  5. Ja ik weet dat, als je dit woord door elkaar husseld kan je uitkomen op fuselier en dat is een ander woord voor soldaat. Tomas is soldaat van oranje right?!

 2. Fur Elise is van Beethoven. Google op Beethoven en op wiki lees je dat Beethoven buitenland correspondent was voor KNAW, iets wetenschappelijks! Ik ga steeds meer richting mijn mol: Diederik!

 3. In de aflevering werd het begin van “fur Elise” gespeeld. Zou dit niet een verwijzing kunnen zijn naar een familie lid of misschien iets met Beethoven. In het boek “De Tweeling” van Tessa de Loo word er een stukje muziek van Beethoven afgespeeld.

  Dit zou dan dus weer een verwijzing naar 2 en/of tweeling zijn.

    1. fur elise als piano stuk begint met e/dis, Een mol voor de e is es, gelijk aan #d, of terwijl dis.
     Met andere woorden d is de mol. (diederik wilde ook echt de teugels in handen houden bij deze opdracht.)

    2. Is het niet opmerkelijk dat als Diederik tegen de camera praat hij zijn bril af heeft. Mischien omdat hij in het donker zit en mollen in het donker beter zien.

 4. Heb nog nergens terug gelezen dat ima bij de veiling in afl 4 meteen binnen 30 sec heel het gratis te bieden bedrag weg biedt en daarna stopt met bieden. Vond dit toch wel goede mol aktie. De andere kandidaten bieden dan alleen nog maar pot geld.

 5. tja moeilijk hoor ..wederom te veel aanwijzingen zoals jullie beschrijven naar thomas ,en het viel op
  de vlieger gaat niet op omtrend ..thomas zat achter iedere afvaller vanavond ..hij zat elders

  hij was minder opvallend dan jochem ..en deed zn best om niet gehoord en gezien te worden met jokers maken terwijl jochem er weer een zooitje van maakte ..en idd zn envelop in de andere opdracht verwisselde ??? terwijl iedereen wist dat jochem maar iets pakte ..nut ervan? eh geen idee ..denk jochem wil winnen en hoopt mensen op hem gaan zitten

  diederik doet ook letterlijk zn best ..omschrijvingen opdracht posters super ..het rechtop zitten kan fake zijn maar ook echt ..en diederik kan denken dat jochem en thomas de jokers die hij moet zoeken ,zelf maken ..vandaar zn zwijgen als hij wakker was ..en anders goede extra info voor zn executie vragen…

  voor mij het wederom zomaar info geven van immanuelle verdacht ..zoals met roos destijds ..want ja volgens immanuelle schreef ze alles in het surinaams ..dus hoe kon ze dr dagboek laten lezen ..dan moet ze een tweede hebben gemaakt puur voor …en je geeft nooit je troeven uit handen ..dus jochem word lekker bespeeld ..

  en dan sanne tja ..het rustige niet opvallende van haar maakt haar niet verdacht ..ze doet ogenlijk dr best ..wat super is en haar vrij pleit bij velen ..maar de kleine details soms ..tja staat nog in mn verdachten lijst ,ze zou een goede zijn ,zonder te blozen en te lachen 😉

  niks is wat het lijkt ..en hints bekijken zoals afgelopen jaren ..nee ook de mol regie weet wat mensen denken via internet ..dus word goed op ingespeeld ..wat voor mij dit jaar het een super te gek mollen seizoen maakt ..

 6. Imanuelle heeft letterlijk de teugels in handen op het moment dat ze figuurlijk ,door Jochem info te geven, de teugels in handen houdt. Verdenkt zij hem of leidt ze (met teugels in handen leidt de menner het beestje in de richting waarin ze m hebben wil ) hem om de tuin. Thomas pakt idd enveloppe 2 maar Ima vraagt nr.6 en pakt deze er meteen uit.
  Op widm.com schrijft ‘ Elise ‘ onder andere Imanuelles profiel (fūr Elise)

 7. Gezien alle verwijzingen naar tweelingen en dubbele dingen etc, zou het misschien kunnen dat er dit seizoen twee mollen zijn? Als dit zo was zou ik mijn geld inzetten op Diederik en Thomas. Ze zijn altijd erg vaag rondom het vragenproces en Diederik heeft an sich al meer dan genoeg verdenking om zich heen hangen.

  1. 2 mollen zou niet kunnen en zeker niet eerlijk zijn naar de kandidaten en de kijkers. Heb het al vaker gehoord, maar is echt de meest belachelijke theorie. Mocht het wel zo zijn dan eet ik mijn pet live op internet op

 8. Bij de aanvang van de test zei Art: ” Diederik kan jullie straks!! uiteraard alles vertellen”….toen moest de uitslag van de test nog bekend gemaakt worden, dus Diederik zou er zeker niet uitgaan. …wat duidt op de Mol!

 9. Wie wil er een dubbel bondje sluiten? Jochem is dat toch? Alles is dit seizoen dubbel. Ik denk niet dat er twee mollen zijn, maar dat het verwijst naar het sterrenbeeld. Jullie expertise maken het mij niet makkelijker.

  1. Art krijgt een tweeling, dus misschien komen er daarom veel ’tweeling hints’ langs. En bovendien: het verwijst dan naar Jochem, Thomas én Jeroen die er uit ligt.
   Er is ook maar een mol dus…

 10. Is dan niemand opgevallen dat de J op het paard dezelfde J is als op het boek “miss mole” uit de aflevering met de speurtocht met auto’s naar de bibliotheek die toen mislukte? De Jonge kan op Jochem slaan, maar ook op Jekel natuurlijk. Toch deed die Diederik me te veel zijn best om verdacht te zijn. Thomas en Jochem daarentegen.. 😉

  Wat een gaaf spel is het toch!

  1. Was mij ook opgevallen. In ‘het dagboek van de mol’ wordt geschreven: “In mijn gedachte scanderen de Timbers Army There’s No Pity In The Rose City.”

   Bijzonder aangezien ze niet in de buurt van het voetbalstadion zijn geweest.

   1. Beetje laten reactie. Over Jochem nec fan.
    Waarom zou je als super fan van een club, een sjaal dragen van de tegenpartij of vijand, mmmm als je niet op wil vallen. En je anoniem bij de tegenpartij toch de wedstrijd wil volgen. Ik val met mijn psv sjaal te veel op als ik op de fside van ajax ga zitten.

 11. In het wekelijkse verslag van de mol stond na aflevering 3 dat hij rustig naar buiten zat te kijken en muziek had opgezet. Ik dacht vorige week kijken dus maar niks. Echter vandaag tijdens aflevering 5 bingo Jochem zit op zijn gemak buiten te turen en heeft zijn earplugs in. Nee voor mij overduidelijk Jochem al vanaf het begin af aan.

  1. Ja en weet je wat mij door mijn hoofd blijft spoken? Jochem maakt telkens fouten, oeps, sorry, foutje, per ongeluk, ziet het niet, loopt e rvoorbij, snapt het niet enz. Ja daaag als hij echt zo dom was, dan was hij niet bij de laatste vijf kandidaten hoor. Hij is of een hele slimme kandidaat of de mol. Ik ga voor het laatste dus.

 12. ik denk aanwijzingen te hebben voor Diederik,
  Als ik het mis heb dan hoor ik het wel van jullie.

  3 groepjes van 2 personen= 32 =32jaar = Diederik (of Thomas)
  22mm en 6 geweren= 22+06=22.06.1984= Diederik

  6 enveloppen, 2 personen, 2 jokers, = 06+22 of 22+06=22.06.1984= Diederik

  1. ik denk dat je gelijk hebt meneer jekel is zo slim hij zou ook de perfecte mol zijn ! hij weet precies wat die wel en niet moet zeggen , wanneer die zijn best moet doen en wanneer hij moet opvallen diderick is mijn mol op 2 heb ik jochem en op 3 thomas

 13. Wat mij gister opviel toen ik de aflevering terugkeek en de tv op pauze zetten is dat in de introvideo Diederik geen bril op heeft. Het is licht buiten en een mol is blind in het licht, misschien een indirecte verwijzing? (Was trouwens ook in de biecht van deze aflevering, Diederik had weer geen bril op)

  Diederik heeft ook ‘de teugels in handen’ bij het verdelen van de opdrachten toen ze het kamp op gingen zetten.

 14. Ik zag vlak voor het invullen van de test een boom waar de takken de letters J en A vormden ‘ja’ dus ik weet niet wat het betekend maar er stond best wel duidelijk ‘ja’.

 15. Wie hebben er aan de linker of rechterkant van het pad jokers gevonden? We weten dit niet van iedereen. Zijn er dus nog jokers in het spel?

 16. Imanuelle zit vol op Diederik en zit er nog in dan moet Diederik toch wel de mol zijn
  Ook had hij de teugels in handen kan hij goed liegen en daarom staat hij bovenaan op mijn verdachten lijstje als tweede verdenk ik Jochem

 17. Niemand gezien dat en 2 verschillende geweren gebruikt werden bij de schiet opdracht 4x die moesten herladen als een soort shotgun en die van diederik en imanuelle door een handvat naar beneden te drukken

 18. bij de bordjes opdracht zie je aan het begin een vogelvlucht shot. alle bordjes samen hebben de vorm van een buste of een portret. je kan hier op twee manieren naar kijken dan zoe je of Sanne/Diederik of Imanuele….
  Heeft niemand anders dit gezien???

 19. TEUGELS IN HANDEN
  Diederik heeft bij het uitslagmoment zijn bril in zijn handen. Je zou de “benen” van een bril kunnen zien als teugels.

 20. 3x Fur Elise. In 2003 werd 3 achterelkaar Fur Elise achterstevoren afgespeeld als hint voor de mol van dat jaar: Elise de RUITER.

  Op de ruiter stond een ruit:♢j.
  Toeval of zit er iets achter?

 21. Thomas is de mol…

  Hij pakt alle briefjes en deelt ze uit (achter hem houdt hij het getal 2 die hij aan zichzelf geeft). Zijn naam betekent TWEEling en kiest het getal 2. Is dit wat de duo’s/tweelingen te betekenen heeft, Thomas de mol? Hij komt hiermee in het duo van 2 die 2 jokers moeten maken, weer het getal 2 en met wie… Jochem zijn sterrenbeeld is tweeling. Ook de posters over rodeo kwamen bijna overal stieren op te zien, Thomas’ sterrenbeeld is stier. Er waren ook bijna overal sterren op de posters -> STERRENbeeld. Heeft dit te maken dat de stieren met de sterren het STERRENbeeld van de MOL maakt, ik denk het wel! Thomas is mijn mol.. Ik schrok trouwens absoluut niet ervan dat Jeroen eruit ging, eigenlijk wel verwacht voor mij was hij duidelijk geen mol. Wat ik wel gek vind is dat Imanuelle volledig op Diederik gaat en alles bijhoudt + alles aan Jochem vertelt en de antwoorden geeft… Je kunt denken dat Imanuelle niet op Diederik zit en Jochem probeert voor de gek te houden dat Diederik de mol is, maar waarom schrijft ze dan alles op wat Diederik doet/zegt/eet?! Dit vind ik eigenlijk wel raar, is Imanuelle niet gewoon de mol, nou ja ik zit op Thomas, maar dit vond ik wel het meest raar van de aflevering.. Mijn lijstje; 1.THOMAS!! 2.Diederik 3.Imanuelle 4.Jochem 5.Sanne

  1. Dus als ik al mijn punten inzet op Thomas, iemand die ik niet verdenk, dan verdubbel ik mijn punten.

   waarom lijkt het dan dat niemand van de kandidaten Thomas verdenkt,
   gaan ze dan alleen maar door omdat ze invullen dat “De Mol” een man is??

   “VINCENT” verdacht “THOMAS” (en Diederik en Sanne), maar vloog er meteen uit,
   hoe verklaar je dat dan, want hij had de test het slechtst gemaakt van iedereen,
   terwijl hij Thomas verdacht. is het afvallen dan gewoon willekeur van de programma makers??
   of geeft de test echt de uitslag?? als Thomas de mol is dan zou Vincent er langer ingezeten hebben.

   1. De afvaller gaat altijd af door de minst goede antwoorden (en bij gelijke score degene die het er langst over heeft gedaan om de test te maken). Ik dacht zo vorig jaar ook en toen ging Cécile op Klaas, maar ging eruit en hij was toch de mol… Ik zet vanaf nu al mijn punten in op Thomas.

    1. en de roos die op en neer gaat is dan dus een “Klaproos”,
     schieten en klaproos is dan een verwijzing naar de 1e wereldoorlog, (WW1),
     waarbij veel Britten/Engelsen gesneuveld zijn in “België” tussen de “Klaprozen”. (Poppy in het Engels).

     en België staat dan weer voor Thomas, oftewel T.Cammaert

     nou ja, dan maar alle punten op België , net als met het Songfestival.

   2. Het grote “probleem” van de test is dat er heel veel specifieke vragen in zitten over het ‘doen en laten van de mol’. Je kan als kandidaat niet alles zien en meekrijgen. Misschien wel op de goede mol zitten maar de details niet helemaal onthouden hebben kan je fataal zijn. Lees ook het dagboek van de afvaller maar, Jeroen zegt daarin dat hij veel gewoon niet wist..

  2. Vergezocht maar sterrenbeelden, spiegelen etc las ik hierover het volgende
   Let wel dat de horoscooptekening altijd ‘gespiegeld’ is omdat het zuiden boven ligt, zodat de oostelijke horizon en de ascendant links te vinden is.
   Voorbeeld van een horoscooptekening

   https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Ascendant_en_descendant

   Ook is de dierenriem tekens verdeeld in lucht vuur aarde water een tweeling is lucht, stier is wel aarde (mol aarde)
   Als je alle tekens en de stand vd sterren bekijkt zit er ook een toekan, dolfijn etc bij.

 22. toen jochem aan de beurt was met dat plaatje zoeken. Zag je op het bordje van 1 rij verder dat dat de goede was maar hij pakte ‘er maar 1’. Dit vond ik wel erg mollig. is jochem de mol?

 23. In afl 4 zei Sanne dat zij 2000 euro had geboden omdat dit maar 500 euro boven het verzekerde bedrag lag, maar tijdens de veiling kon Sanne niet weten dat Jeroen de pot van 1300 euro voor 200 euro had verzekerd…. vreemde uitspraak, versprak Sanne zich hier. Net als in afl 1 dat zij wist dat de enveloppe in de hand van het standbeeld zat (bij de man met de paraplu), terwijl zij niet in dat groepje zat…hoe kon zij dat weten? Twee keer versproken…is zij de mol?

 24. Andere vraag: er zijn altijd 10 afleveringen. En alle jaren is er wel een aflevering waarin niemand naar huis gaat. Iemand een idee? Kan bijna alleen nog maar volgende week zijn….

 25. Op het begin van de aflevering was Imanuelle aan het woord over het vertrek van Sigrid, dan zegt Imanuelle:
  ”Sigrid was mijn nieuwe bondgenoot nu Roos weg was, dus ik hoopte natuurlijk dat zij ook een groen scherm zou krijgen. En bam, het scherm wordt rood. Wow. Die had ik niet helemaal zien aan komen.”
  Waarom niet HELEMAAL? Je had het wel of niet aan zien komen. Maar niet helemaal vind ik een beetje verdacht. Het kan aan mij liggen. Maar alsnog.

 26. Pffff.. mag ik even zeggen dat sommige hints hierboven wel heel erg ver gezocht zijn ? Het spel is er in de eerste plaats voor de kandidaten. Later zijn er hints toegevoegd voor de kijkers maar dat zijn er niets eens heel veel.
  Op het moment dat ik hints lees van het soort”Er vielen 2 kruimels van de boterham van Jochem op het moment dat een witte wolk in beeld was en de kleur wit was ook aanwezig in het t-shirt van Sanne indien je het te heet gewassen hebt in een wasmachine die in 19xx gemaakt is wat net het geboortejaar van Diederik is. Dan ben ik los. Echt veeeeel te ver gezocht en de productieleden lachen zich een slag in de rondte bij het lezen daarvan. Waarom kijkt niemand naar het spel zelf, de mensen, de karakters, het gedrag, de reacties: of te wel: de menskant ? In plaats daarvan wil iedereen onmogelijke hints en aanwijzingen vinden.

  1. misschien een tip om de laatste 10 seizoenen nog eens terug te kijken,
   die zitten vol met dit soort dingen,
   een echte Molloot verwacht niets anders.
   hoe gekker hoe beter.

   1. Nee, die zaten NIET vol met die dingen. Voor 99% toeval en/of erbij gezocht. Net Piet Paulusma, die zegt ook altijd dat zijn verwachtingen uitkomen. Als er nu mensen zijn met een absurde hint en het blijkt inderdaad de mol te zijn wil dat nog NIET zeggen dat die absurde hint ook waar is. Vraag het in hemelsnaam na bij productie. Die laten zien wat wel hints waren en dat zijn er maar een paar. En die gaan niet over de schoenmaat van de cowboy die na 2:22 van rechts naar links door het beeld kwam en zijn bruine hoed afnam voor een bordje waar stond “elle”dus moest het Ima zijn. Zucht. Molloten zijn ook niet creatief, die zoeken ook massaal naar hints die afgelopen 16 seizoenen al eens gebruikt zijn.
    Die ene…die op Thomas wijst. DAT zou er 1 kunnen zijn (eerste letters titel)

 27. Oh ja..en hint 4 (sjaal Jochem) is ook al verzonnen. Dat IS helemaal geen sjaal van ADO Den Haag !! Het is er 1 uit Portland. Alternative facts. Iedereen verzint een eigen waarheid 🙁

 28. Niemand opgevallen dat Diederik zijn bril af heeft tijdens de uitslag van de test. De gehele aflevering heeft hij de bril op bij iedere opdracht, alleen als de uitslag van de test komt zet hij hem af. Weet hij toch dat hij een groen scherm krijgt? Blind als een Mol tijdens de uitslag?

 29. Imanuelle is de mol, In de papierfabriek bij de waslijn met velletjes papier hangt de naam Imanuelle met daaronder een vel de mol.
  bij lasso werpen staat in begin van de aflevering een laars waarop staat 2 culturen.
  In aflevering oregan trail staat de tas van emanuelle bij de jute zak tools

  1. Jochem maakt de grootste kans om naar huis te gaan,
   hij wordt in het ootje genomen door Imanuelle,
   heb je gezien hoe dun dat briefje was met aantekeningen over Diederik!?!
   en Jochem heeft zelf geen idee dat Thomas de Mol is.

   waar vond Thomas het Helikopter briefje???, Op de grond!!!
   hij zag een banner met de verrekijker, maar las het niet voor, hij liet dit over aan Vincent.
   deed in de Bioscoop ontzettend zijn best om te doen alsof hij de vragen van Art niet begreep.

   verder gaat ie alleen maar voor kleine bedragen,
   speelt stiekem heel veel geld uit de pot,
   hij was heel meegaand in de rechtbank.
   als ie geld kan verdubbelen gaat het mis, en gaat er geld uit de pot,
   laat waarschijnlijk ook nog geld verdwijnen.
   mag ie vakken tekenen op het strand, doet ie dat veel te dicht bij de zee.

   dubbele getallen= tweeling = Thomas!
   Klaprozen is een verwijzing naar “België”, waar in WW1 veel Britten zijn gesneuveld tussen de klaprozen.

   Stier= sterrenbeeld van Thomas.
   Jefferson= Thomas
   Muziek = Thomas
   Diamond Jack = Thomas

   ik ben hier ook niet blij mee, maar als zelf de muziek in de afleveringen naar Thomas verwijst,
   kan zelfs ik daar niet meer omheen.

   1. Precies hetzelfde! Ik denk er ook zo over. Jochem ligt eruit, hij heeft niks in de gaten…

    Mijn verwachting:
    Als Jochem de mol is, gaat Imanuelle naar huis
    Als Imanuelle de mol is, gaat Thomas naar huis
    Als Thomas de mol is, gaat Jochem naar huis
    Als Diederik de mol is, gaat Sanne naar huis
    Als Sanne de mol is, gaat Jochem naar huis

    Ik kijk nu 3 jaar WIDM.
    In 2015 dacht ik dat Carolina de mol was… maar het was Margriet
    In 2016 dacht ik dat Taeke de mol was… maar het was Klaas
    In 2017 denk ik dat Thomas de mol is… (waarschijnlijk is hij ’t)

    Hoop dat ik eindelijk de mol weet te ontmaskeren!!

 30. Thomas:
  • Probeert niet op te vallen bijv. aflevering 1 door in het kleinste groepje te zitten
  • gewoon netjes €250 verdient bij de kermis, maar kon 750 echt niet pakken, hoor 
  • Tweeling(naam)
  • aflevering 3 zegt hij Diederik zie je me? Nee, je bent uit beeld.. Mollen denkt Thomas??
  • bij afl. 3 opdr. 2 probeert hij ook niet op te vallen
  • Hij wilt graag de tekeningen raden, omdat hij weet dat hij daar geld kan laten verspillen? Mime-shirt, verwijst naar zijn tekening, maskers met blij en boos??
  • Onthulling van de kandidaten dit seizoen met maskers afdoen, Thomas maakt in aflevering 2 een tekening van maskers om zich zelf te beschrijven
  • De maskers om Thomas uit te beelden kan zijn omdat hij doet alsof hij een kandidaat is maar de mol is?
  • Hij heeft Jeroen en Diederik alleen gelaten tijdens de staalfabriek-opdracht, zo kon hij zichzelf zijn gang laten gaan als MOL?
  • Alle auto’s waren bijelkaar, oeps nu zijn we ze kwijt, express?
  • Halverwege hint staalfabriek
  • Geld weggooien bij afl 3 opdr. 3?
  • Tussen al die paarden (kandidaten) zie je 1 stier (de mol? -> Thomas)
  • Thomas die zegt dat hij niet gaat opgeven bij de laatste joker en dan toch doen als je zo’n besluit neemt dan ga je ook voor die joker behalve als je de mol bent?
  • En wauw wat was hij sloom toen hij bijna de finish bereikte, je zou het geld toch echt willen, of toch niet als je de MOL bent?
  • In het speelvak van de cowboys zie je de letters I,C,I weer 2 dubbele getallen
  ICI is Frans voor HIER
  • Had Thomas geen shirt een keer aan waar iemand hier zij dat het kan slaan op ce n’est pas une pipe? Dat is ook Frans.. Een tip die weer naar Thomas wijst? Hij is geboren in België waar ze Frans en Vlaams spreken, toeval?
  • De naam Thomas komt het meest voor in Amerika
  • Op de posters van de rodeo waren bijna overal stieren te zien en ook sterren. STERRENbeeld van Thomas is STIER
  * Bij de kermis geweren en nu weer bij het boogschieten (soldaat van Oranje)

  Thomas is mijn mol, hierboven alle hints die ik zelf heb gevonden

  1. Toevallig ook de cowboys gezien op de posters in de laatste opdracht? In het begin komt er een getekende cowboy (gezicht) met rood achtergrond zonder tekst in beeld en later hetzelfde maar dan met wit achtergrond.
   Het lijkt op het gezicht van Thomas?

 31. Telkens als Diederik in beeld is zag je op de achtergrond een boom. Ik heb in mijn tuin ook een boom en… nu komt het!: Ik heb een paar jaar geleden een keer een molshoop daar gezien! Dus Diederik is de mol

 32. Jochem presenteert vaak kinderprogrammas en Mickey mouse is ook een kinderprogramma en Mickey mouse lijkt wel een beetje op een mol Jochem is de mol

 33. Thomas zei over de beren (dat ze hun niks zouden aandoen) : “nee echt ik heb ze van tevoren opgebeld!”….. had hij voorkennis…. ik denk gewoon een grapje maar je weet het nooit, Thomas blijft mijn hoofdverdachte!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *