Dit zijn alle hints & aanwijzingen van aflevering 4 van Wie is de Mol 2017

De vierde aflevering van Wie is de Mol 2017 is afgelopen! Dit zijn alle hints en aanwijzingen. Heb je zelf iets gezien? Laat het weten op onze Facebook. De afleveringstitel is ‘meer dan normaal’.


1. Stier met het Mol-logo

In de uitzending komt een shot langs met een stier, met om de nek een Mol-logo. Het sterrenbeeld van Thomas is Stier.


2. D EN AA

Ook in deze afleveringstitel ‘meer dan normaal’ zaten de letters D EN AA. Dit zou kunnen verwijzen naar wetenschapper Diederik. Het zou óók kunnen verwijzen naar Tweelingen, omdat deze hetzelfde DNA hebben. Jochem en Jeroen hebben het sterrenbeeld Tweelingen, de naam Thomas betekent Tweeling.


3. Spiegelbeeld lasso-opdracht

Het speelveld bij de lasso-opdracht waren volledig in spiegelbeeld. Naast alle dubbele getallen en duo’s, lijken veel beelden symmetrisch te zijn.


DVD algemeen


4. Meer dan normaal

Thomas begon als laatste aan de lasso-opdracht. Daarmee kon hij het verdiende geld verdubbelen. Dat was meer dan normaal (bij de vorige deelnemers) verdiende kon worden.


5. ‘Ik ga in het midden’

Thomas zei aan het begin van de hooibalen-opdracht erg gedecideerd: ‘Ik ga in het midden’. De Mol zal weten op welke plek de meeste biljetten lagen, en daarom op een bepaalde plek willen starten.


6. Twee bondjes

Jochem sluit in deze aflevering een bondje met Imanuelle. Daarna zegt hij dat hij meerdere bondjes heeft. De afleveringstitel zou hier naar kunnen verwijzen, hij heeft namelijk meer bondjes dan normaal. Hij moest ook nog eens drie handtekeningen zetten, dat zijn er ook meer dan je normaal moet zetten.


7. Twee cowboys

In de lasso-opdracht wisselden er twee cowboys af om kandidaten te vangen. De dubbele getallen en symbolen komen het hele seizoen al terug. Wat nu extra opvallend is, is dat er helemaal geen twee cowboys nodig waren, omdat ze elkaar afwisselden.


DVD algemeen


8. Een joker is niks voor mij waard

Een Mol zou laag inzetten bij de vraag wat een joker waard is. Hiermee wordt het gemiddelde bedrag wat de kandidaten voor een joker zou willen uitgeven lager. Jochem en Imanuelle geven beide aan dat de jokers ze niks waard zijn. Sanne speelt het op safe met 750 euro.


9. Groepjes van twee

Ook bij de bied-opdracht zaten de kandidaten in groepjes van twee. Deze opzet heeft geen toegevoegde waarde, dus versterkt de theorie van de dubbele getallen.


10. Portret van groen licht

Tijdens het invullen van de test verscheen onderstaand shot. Hierop is boven in het beeld een portret van groen licht te zien. Veel mensen zien hier een portret van Thomas in.


DVD algemeen


Verdenkingen:

Jeroen verdenkt ?
Diederik verdenkt Jeroen
Imanuelle verdenkt Diederik
Jochem verdenkt ?
Sanne verdenkt ?
Thomas verdenkt Jeroen en Sanne
Sigrid verdenkt ?


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook! Zelf Wie is de Mol spelen? Dat kan! Bekijk hier het Wie is de Mol Bordspel.

145 gedachten over “Dit zijn alle hints & aanwijzingen van aflevering 4 van Wie is de Mol 2017”

  1. In elke titels zitten de letters denaa, als je dat in een zinnetje zet krijg je d en aa. Wat kan verwijzen naar DNA, wat met wetenschap te maken heeft, en dus misschien met Diederik…….

  2. in de titels van alle afleveringen zitten allemaal denaa daar kun je dna van maken dat is diederik als wetenschapper of het dna van een tweeling is bv hetzelfde

   1. Het lijkt me onwaarschijnlijk dat dit op Jeroen of Jochem slaat, want een hint kan moeilijk op 2 mensen slaan. Op Thomas zijn al deze hints wel specifiek genoeg.

  3. Het is de domste hint ooit!!
   De letters hoeven niet in die volgorde te zitten. Iemand heeft in de letters A,A,D,E,N blijkbaar D-EN-AA of DNA gezien. Dit is zoooo ver gezocht en onlogisch!!!
   Een betere hint vind ik dat je met de beginletters van alle titels zijn ( . T M E M ). Misschien kan met de beginletters van de toekomstige letters T.Cammaert maken.
   De DNA hint slaat nergens op!!!

 1. Ik verdenk Sanne Wallis de Vries ook omdat de titel meer dan normaal naar haar theaterwerk kan leiden want zij speelt al jaren personages en typetjes en dat is voor haar meer dan normaal 😉

   1. wat ben jij ene fijne commentator? Wat maakt dat alleen jij gelijk heb en de rest dan maar dom is? Misschien eens tijd om in de spiegel te kijken en eens eerlijk naar jezelf te zijn.

 2. Je ziet net voor de test een groen gezicht links boven de kok….lijkt van diederik te zijn. Bij sanne zie je bij het invullen van de test op een gegeven moment een groene schijn van de laptop komen

  1. Nee, goed de beelden bekeken. Is gewoon een groene lamp in de andere ruimte die door dat houtwerk schijnt. Is te complex om er een gezicht van te maken. Je ziet de gloed ook in de andere ruimte

 3. Ja ik weet het nu bijna zeker hoor. Voor mij is Jochem de mol. Als eerste de manier waarop hij zich liet vangen bij de lasso opdracht, hij ging naar de grond waar de mol zich thuisvoelt. En dan het bieden van 3500 euro terwijl hij stellig beweerde dat een joker hem niets waard was.

 4. Sanne zegt bijzondere dingen.. in aflevering 1 vraagt ze of de envelop in de hand van het standbeeld zat?.. hoezo vraagt ze dit.. ze heeft het standbeeld niet eens gezien.. had ze voorkennis? En nu zei ze bij de koehandel opdracht aan het eind… “ik dacht dat het 1500 pp was” ipv 1300… wist zij de hele tijd al dat er 1500 verzekerd was? Want ookal hoor je 1x daarna dat er 1500 verzekerd was, dan heb je dat niet ineens de hele opdracht gedacht… toch?

  1. Dat van die 1500 klopt, dat vind ik ook vreemd. Ze kan nooit hebben geweten dat het 1500 ipv 1300 was (en ze dacht zogenaamd ook per persoon ipv totaal). Maar die enveloppe in standbeeld klopt niet. Zie de beelden…ze lopen recht op dat beeld af en staan eronder dus zo vreemd was die vraag niet.

 5. Over de dubbele cijfers, letters, etc. Als je de titels van de afleveingen bekijkt…de laatste letters: 2 keer een n en 2 keer een l. Ook duo’s.

 6. Ik hoop dat Jochem het ook wel is, anders is mijn beeld van die lieve jeugd held voorgoed veranderd. Hij haalt het bloed van onder mijn nagels

 7. Nog een tip qua dubbele getallen (in elke aflevering staan 2 klinkers naast elkaar)
  Mogelijke tips voor de titel van deze aflevering:
  1. De mol kan in deze aflevering MEER geld uit de pot halen DAN NORMAAL
  2. Thomas kan meer geld verdienen dan normaal (goede tip van de site!)
  3. Er zijn MEER dubbele getallen DAN NORMAAL in dit seizoen (kan slaan op tweeling; Jochem,Jeroen,Thomas)
  4. Er zijn MEER jokers DAN NORMAAL (qua aflevering 1,2,3)
  5. Er zijn MEER mollen DAN NORMAAL?? (ik denk ’t niet hoor, maar die dubbele getallen kunnen hier eventueel ook op slaan, maar 2 mollen is erg veel van ’t goede)
  6. Sanne is MEER bang DAN NORMAAL? (Is Sanne in het echte leven veel minder bang?)

  Andere tips:
  Tussen al die paarden (kandidaten) zie je 1 stier (de mol? -> Thomas)
  Thomas die zegt dat hij niet gaat opgeven bij de laatste joker en dan toch doen als je zo’n besluit neemt dan ga je ook voor die joker behalve als je de mol bent?
  Jochem die moeilijk zit te doen bij de 1e opdracht en nog mislukt 🙁
  Jochem die een bedrag van €3500 uit de pot haalt, haha dit komt hem goed uit!
  Diederik die veel aan het grijnzen is (Klaas dit deed vorig jaar ook en hij had ook al een shirt met een spruit wat slaat op Margriet)
  Jeroen waarom verwacht je zo weinig geld uit de pot? Ten eerste weet je dat het gemiddelde €1300 was dus zijn er altijd mensen die veel meer hebben geboden en die dat waarschijnlijk ook van plan zijn in de veiling dus €200 meer voor de verzekering is erg minimaal
  Jochem en Imanuelle: Nee, wij hoeven geen jokers voor ’t geld, maar toch bieden en niet zo maar een bedrag..

  Mijn verdenkingen;

  Kandidaat: Sanne en Imanuelle
  ”Wat moet ik er mee aan?”: Diederik en Jochem
  Hoofdverdachten: Thomas en Jeroen

  1. Wat je zegt over de twee mollen is interessant. Ik vraag me oprecht af of de redactie of de spelmakers of wie dan ook daadwerkelijk zo hopeloos aan het proberen is om iets unieks te laten zien dat ze een extra mol toevoegen, of niet. Ik denk ook van niet, btw, maar het blijft een optie…

 8. In aflevering 3 bij de laatste opdracht had Art een stapeltje boeken vast na de opdracht. Het 2e boek heet Miss Mole… is de mol een vrouw?

 9. Sigrid was in de war door Jochem met zijn verbondjes wat de mol zou willen en daardoor ging ze niet op Jochem met de test en moest ze naar huis ( de mol zou dit heel graag willen) Jochem de mogelijke mol😉😉

 10. Bij aflevering 3 ‘versprak’ Jochem, aan het begin van de auto opdracht, zich met te zeggen “de mol… eh… omhoog” toen hij richting aanwijzingen gaf…

   1. Jawel…maar als mol wil je het gemiddelde zo laag mogelijk dan is de kans op verliezen van geld uit de pot veel groter. De mol zou NOOIT zo’n hoog bedrag zeggen. Wellicht ook geen 0 omdat dat op zou vallen als hij/zij de enige was. Sanne biedt 750, weinig en valt niet op ….

    1. De mol kan wel een hoger bedrag zeggen. Ik heb het net uitgerekend en je moet het gemiddelde nemen. (6personen) het valt best mee. Als je ipv 2000 van Thomas 0 neemt dan is het verschil ongeveer 250. Dan nog de verzekering eraf. Hou je over 125. Dat is de moeite niet. Dus valt Thomas niet op met zijn hogere bedrag.

     1. Ook al zou het weinig uitmaken. Het blijft toch geld. Alle kandidaten krijgen individueel deze vraag dus ze kunnen eenvoudig 0 zeggen aangezien ze zich niet hoeven te verantwoorden tegen de rest.

     1. Dat weet je niet, er staat stel. Je kunt denk ik alleen aannemen dat het Diederen niet ismet 3.500.

      Interessanter vind ik dat in de laatste zin het woord verzekeren staat, aanwijzing naar jeroen die slecht verzekerd heeft.

 11. Ik dacht dat ik zag dat er in de aflevering 1919 zat op een poortje ofzo
  Dubbel getal of anders om? 1991? Is iemand in 1991 geboren?

 12. Het valt mij op dat Art vaak Alsjeblief zegt i.p.v. alsjebliefT, zonder T dus. Misschien is dit wat hij uit gewoonte doet, maar het kan ook iets Belgisch zijn? En verwijst dat naar Thomas die geboren is in België?

 13. Hebben jullie ook gehoord dat het volume van het programma, het geluid, regelmatig wisselt? Dat was eerdere afleveringen ook. Vandaag was het als Jeroen in beeld was…..

 14. Vlinderstrik, of WDV?? Wallis de Vries!!

  Sanne heeft ook “meer dan normaal” achterover kunnen leunen in de luie stoel om te zien hoe makkelijk de pot leeg wordt gekieperd door de andere kandidaten.

   1. De foto staat hierboven afgebeeld,

    De onderkant is een W
    De linker helft kun je zien als een D
    En de V lijkt me duidelijk

    Zo niet dan is de linker helft een D
    En de rechter helft een gespiegelde D, wat dan weer op Diederik zou slaan,
    Ik verdenk Diederik alleen vanwege zijn lulverhaal over de 6 kleine Bevertjes.

 15. Als je de foto van Thomas van die widm site spiegeld, dan zie ik bijna zeker dat het Thomas is op die portret. Vooral door zijn haar.

  Spiegelen….
  Portret…..

  2 hints in 1??? Thomas is hoofdverdachte vanaf nu!

 16. het is imanuelle; meer dan normaal vroeg zij om de handtekening van Jochum. Door haar ging iedereen als een gek opbieden;-). In afl 3 ; stond er op het boek Miss Mol!!

  1. Jochem heeft niet zijn echte handtekening gezet. Maar in de echte komt zijn naam heel duidelijk naar boven… Dat zou dus ook te snel opvallen…

 17. Ook vind ik Jeroen ook zeer verdacht,

  Hij wist van te voren dat de opdracht zou komen met de veiling. Wat heeft hij gedaan? Ervoor zorgen dat hij penningmeester zou blijven, daarmee kon hij deze meesterlijke zet zetten waardoor er veel geld uit de pot zou gaan, door maar 1500 te verzekeren. Wat heeft hij gedaan om zich wat minder verdacht te maken? Door in de vorige opdracht nog even wat geld te verzamelen met de lasso’s.

  Tevens was in de vorige aflevering de boek ”Miss mole” te zien. Op de cover van de boek zie je een verdwaalde J. Dit is niet zo met het originele boek (Google maar) J + (Miss) Mole… Jeroen (Of Jochem) de mol?

  1. Hier kan volledig in mee gaan, maar ik sluit Thomas ook niet uit (en Jochem zou nog zoveel slechter als mol zijn dan Klaas, dat die de mol gewoon niet kan en mag zijn).

   Om bij Jeroen te beginnen. Zeer bizar dat hij de pot niet geheel/maximaal verzekerd. Je weet dat er een biedingsoorlog gaat ontstaan rondom die joker. Een snelle rekensom leert dat met de 8080 euro in de pot de eerste 1300 gratis verzekerd kunnen worden en dan de overige 6780 euro niet. De helft van dat bedrag zou het kosten om de 8080 euro volledig te dekken. 6780/2= 3390 euro. Wanneer je dit uitrekent en je een beetje logisch nadenkt (en eerdere seizoenen hebt bestudeerd) dan weet je dat er sowieso (veel) meer geld dan die ruim 3000 euro verspeeld gaat worden. Had Jeroen maximaal verzekerd, dan had er nu dus nog 8080-3390=4690 euro in de pot gezeten i.p.v. de ‘ruim’ 1000 die er nu in zit. Een keiharde molactie, of misgunde hij zijn teamgenoten de Jokers zo erg dat hij zelfs bereid was om de pot dermate te laten bloeden, terwijl dit niet bepaald in zijn voordeel zou zijn mocht hij toch gewoon een kandidaat zijn..

   Dan mijn 2e mol: Thomas. Wederom een cruciale rol op het eind van een spel. Vorige week in de duinen, nu met de verdubbelaar in het zicht van de haven gevangen in de rodeo. Maar nog belangrijker, de mol houdt van het spelen van Divide te Impera (dagboek aflevering 2 met verdeel en heers). Beste mede molloten, het klassieke Divide te Impera is niet perfecter in de beeld te brengen dan hoe Thomas bij de veiling continu een biddingwar startte, door zich vervolgens terug te trekken op het moment dat twee andere deelnemers het bieden over namen. Verdeel hen in een biddingwar, en heers door buiten het echte zicht de pot leeg te laten bloeden. En die joker die je kon kopen… Die heeft een mol toch niet nodig.

   Kortom mijn tunnelvisie biedt alleen nog ruimte voor Jeroen en Thomas.

   Tot slot nog een hint voor Jochem die ik nog nergens lees. Nogmaals, ik zou hem echt zó’n slechte mol vinden, maar bekijk de beelden van Sanne nog eens als zij de test invult. Wanneer zij spreekt over Jochem verschijnt een peinzende Jochem in beeld. Precies wanneer Sanne ons wijzer probeert te maken over een mogelijke hint voor Jochem als Mol, verschijnt er een close-up van de mond van Jochem met een vinger(pink) tegen zijn mond in de figuurlijke vorm van sssssssssst. Geeft zij hier een hint over Jochem waarvan Jochem het stil wilt houden??

   1. Geheel met het bovenstaande eens. Jeroen was voor mij geschrapt maar is redelijk terug vanwege de veiling. Maar gezien de hints en het dagboek van de mol ga ik toch voor Thomas. Nee Jochem is een fanatieke kandidaad die wil winnen en de verdenkingen op hem wil hebben. Hij geeft niks om het geld. Het gaat hem om de kick. Ja, hij lacht zich rot momenteel en ja hilarisch hoe hij speelt. Ik zou t ook zo doen. Nee Diederik met zijn t shirts is niet de mol. En Imanuelle is teveel kandidaat. Tja en Sanne verdenk ik als derde in de rij. Thomas (sterrenbeeld stier naam betekent tweeling het boek miss mole uitgeefdatum is geboortemaand en jaar van Thomas en de rest vd hints…)

   1. Nee, Sanne begon er over. Zij is dus verdachter samen met Immanuelle die na een opdracht heel fel het penningmeestersschap naar zich toe trok. Ik verdenk immanuelle daarom meer omdat zij al had kunnen weten den veiling eraan zat te komen. Zij speelt hier tijdig tactisch op in maar wordt door sanne in de war geschopt. Zij leek hier niet blij mee te zijn. Ook 0 inzetten bij de veiling, bieding opstuwen en klappen na de opdracht.

 18. Op Diederik zijn t-shirt staat intergalactic activation station als ze het over het wilde westen hebben. Dit intergalactic activation station ligt in California. California, het wilde westen? 🤔

 19. Bij het bekend maken van de resultaten van de test staat links achter Art een wereldbol met Zuid-Amerika voorop. Dit kan verwijzen naar Imanuelle die uit suriname komt.

 20. Sanne zij bij de kermis dat er een geluid naar boven kwam toen ze in de atractie zat en dat geluid klonk als woooooll! maar het was moooooll! (Mollen komen ook naar boven)

    1. En nu nog een keer, maar dan in het Nederlands..
     Echt niet normaal hoe veel spelvoudten en domme opmerkingen op deze site worden gezet. De verkiezingen staan er aan te komen en dan denk ik: dit volk heeft allemaal stemrecht!

 21. In de titels van de afleveringen zitten ook weer paren: gedAAN, meegAANd, verhAAL, normAAL

  het vormt een rijmpje, of een couplet of refrein?

  Een dichter(es) of zanger(es) als mol?

 22. Tijdens de uitzending van lachen om home videos zei jochem. ” want ook hier is niets wat het lijkt”. Typische molcitaat maar gebruikt in zijn eigen show.

 23. Imanuelle tijdens de auto rit door Oregon zegt dat de groep verdeeld blijkt :
  Diederik&Thomas, Jochem&Sigrid, Sanne&Jeroen ( tweetallen=dubbele getallen) “en Imaatje is een beetje alleen”.
  Een mol leeft solitair.

 24. Bij het afrekenen na de veiling zegt Art zachtjes “gefeliciteerd” tegen Jeroen. Op zijn minst raar tenzij Jeroen als mol goede zaken heeft gedaan.

 25. Als Art de kandidaten 1 voor 1 bij zich krijgt om te vragen wat ze 3 Jokers waard vinden, komt alleen bij Immanuelle eerst een mol logo in beeld.

 26. Sanne zegt op het einde na het bieden: Wie dacht nog meer dat het per persoon 1300 euro was? Toen zei ze: Ik heb er maar 500 overheen geboden want ik dacht dat iedereen 1500 euro had. Maar hoe kan Sanne toen weten tijdens de veiling dat er 1500 was?

 27. Voor diegene die het zoeken in de shirts van Diederik:
  Aan het einde van afl.4 (bij de schermen) had hij er een aan met de tekst “parker square”. Heb dat toen opgezocht op internet en wordt gebruikt als “mascotte” voor mensen die een poging wagen maar uiteindelijk het onderspit delven.
  Geeft hij hier subtiel aan NIET de mol te zijn?…….hmmm hou ‘m voor de zekerheid toch nog ff in de peiling!

 28. DNA kan ook
  Betekenen een D en een A in de naam van de mol. Bijvoorbeeld Sanne. Die duo’s en dubbele getallen kan ook verwijzen naar de dubbele achternaam
  Van Sanne walles de vries..

 29. In het speelvak van de cowboys zie je de letters I,C,I weer 2 dubbele getallen
  ICI is Frans voor HIER
  Had Thomas geen shirt een keer aan waar iemand hier zij dat het kan slaan op ce n’est pas une pipe? Dat is ook Frans.. Een tip die weer naar Thomas wijst? Hij is geboren in België waar ze Frans en Vlaams spreken, toeval?
  Je zag trouwens dat schimlicht bij Imanuelle en bij Sigrid tijdens het maken van de test zij hadden beide een verbondje met Jochem, wijst dit er naar dat Jochem het schimlicht is en dat hij ”bij hun zijn tijdens het maken van de test”? Ik zit echt op Thomas en Jochem, maar vooral Thomas.

  1. ici = Hier, als in hier is de mol, en daar ging Jochem dus tegen de grond, kansloos,
   en dus geen geld voor de pot ( follow the money ).
   Hij deed wel heel erg raar, hij had zo door kunnen rennen naar de finish,
   Vonden ook zijn “mollega’s”.

   Bij de strobalen deed Jochem ook verdomd weinig ( er is iets ), loopt wel heel opvallend met slechts 250€ in zijn handen.
   En vervolgens haalt ie eigenhandig 3500€ uit de pot ( meer dan normaal ).
   Sigrid gaat naar huis vanwege het gedrag van Jochem.

   Ik zou het echt jammer vinden als Jochem de mol is,
   Ik hoop eigenlijk alleen maar dat ie de boel aan het saboteren is,
   Lekker de boel opnaaien, maar de MOL, ik hoop het echt van niet.

 30. De vorm van het speelveld tijdens de lasso-opdracht had de vorm van een zandloper. Na afloop van de veiling laat Diederik zijn joker zien. Hij toont hierbij het zandloperfiguur met de ketting die aan de joker vast zit.

 31. Diederik zegt in het interview na de veiling iets zijn joker ( met daarop de tekst de mol) aan de ketting; of hij hem als ambtsketting zal dragen…. wellicht is hij toch de mol!

 32. Van de “tekens” in het veld bij de lasso-opdracht is precies de naam Diederik te maken, zelfs zijn er de (rode) puntjes op de i zijn er. Er zijn veel aanwijzingen voor Diederik, meer dan normaal, zo simpel kan het haast niet zijn, maar 1+1=2

   1. Van de [ en ] tekens in het veld kan je de D en E ’s leggen met aanvulling van de andere “stokjes” in het veld, de “stokjes” die overblijven kan je de rest van de naam Diederik van leggen. De rode stipjes zijn dan de stipjes op de i’s. Kan precies.

    1. De kortste stokjes in het midden gebruik je dan voor de E’s en de r is een lang en een kort stokje, de rest kan met de lange stokjes.

 33. Ik vind het speelveld met de hooibalen (foto hierboven) op een pacman spelletje van vroeger lijken….Diederik zal dat vast vaak gespeeld hebben😊!!
  Mijn mol is dus Diederik.

 34. Ici = hier, en waar ging JOCHEM op de grond liggen??
  Sigrid wilde perse niet op JOCHEM stemmen en kreeg een rood scherm!!

  uit de voorgaande afleveringen kwam voor mij SANNE het meest over als geniepige MOL,
  Met voorkennis, Maar ik begin hier nu toch aan te twijfelen.

  Jochem houdt heel veel geld uit de pot,
  En is bijzonder slecht met de portofoon, ik wil niet dat hij de mol is maar hij stijgt op mijn verdachten lijstje naar nummer 3, Na Sanne en Diederik.

 35. Uit het dagboek van afl. 4 van de mol zegt eigenlijk dat Jeroen de mol niet is. Er staat over wat hij/zij (de mol) zou gaan bieden voor de jokers. Jeroen heeft niet kunnen bieden en als hij de mol zou zijn, wist hij van te voren dat hij wil bieden en waarom gaat hij dan vlak voor de opdrachten die aflevering vragen om penningsmeester. Ik zit op Thomas, maar Jochem en Diederik sluit ik niet uit. Sanne, Jeroen en Imanuelle, nee jullie zijn voor mij geen mollen..

   1. Even alles op een rijtje zetten?

    Aflevering 1: Hij gaat in de helikopter omdat hij in het kleinste groepje en niks met geld te maken heeft zodat hij mogelijk niet meteen verdacht te worden gezien en de rest denkt zo misschien wel dat één van hen de mol is.. Geen echte hint, maar toch wel slim als mol?

    Aflevering 2: Thomas die zegt dat hij bij de kermisopdracht niet bij de €750 kon komen en daarom voor de €250 ging. Toch iets verdient, maar niet veel zou je kunnen denken als mol..
    Hij wilde eerst Jeroen ”laten verdwijnen” door te splitsen en Thomas zo zijn gang kon gaan en dit deed hij daarna ook met Diederik.. Beide werden ze ontvoerd. Er kwamen weer veel dingen met 2(ling) en Thomas betekent tweeling, hij zorgt ook ervoor dat hij 2x zijn maatje in de staalfabriek laat ontvoeren.

    Aflevering 3: ”Diederik, kun je mij zien?” zegt Thomas. ”Nee, je bent net buiten beeld.” zegt Diederik. Haha, nu ga ik het geld ”laten verdwijnen”… Hij heeft ook de laatste positie, dus het geld laten brengen op het tafeltje. Hij had misschien wel voorkennis dat degene die de leiding nam op de berg hem op die plek niet kon zien, mollen willen natuurlijk onder de grond, dus niet zichtbaar zijn..
    Thomas is heel erg boos dat iemand zijn antwoorden/vragenlijst kwijt was, misschien omdat hij wist dat iemand alle informatie van de MOL had, wat zou er anders erg zijn als iemand jou vragenlijst pikt terwijl je een kandidaat bent? Hij stak meteen zijn hand op toen Art vroeg via de telefoon aan Roos wie NIET nachtblind is, maar Roos zei nachtblind niet.. Thomas denkt even oefenen voor de finale, mijn vinger opsteken in de lucht.. Ook kon hij zo proberen de strandopdracht/vuurwerkshow in de soep laten lopen? Helaas mislukte dat, maar hij wilde de leiding wel nemen en 6 vakken te tekenen om de tekeningen in te tekenen. Dit deed hij door de branding heen.. niet zo slim.. of toch wel als je de mol bent…
    Ook was hij bij de opdracht met de auto’s achter het stuur, omdat hij zo kon weten dat hij verkeerd kon rijden en dit deed hij net op een moment toen iedereen bij elkaar was, ”oooh nu zijn we ze kwijt, nee!! ” Zijn shirt met ”pijp” erop kan ook veel betekenen bijv. de pijp uitgaan of de pijp aan Maarten geven, dit is beide ”einde verhaal”, oh toevallig dat is de titel ook! Hij had ook nog een shirt aan met rood-witte strepen en iemand zei dat dit kon leiden naar het Franse gezegde; Ce n’est pas une pipe -> hij is geboren in België, waar ze ook Frans spreken!

    Aflevering 4: Weer een toppositie die hij kreeg. Als laatste bij de paardenrace zo kon hij makkelijk veel geld laten verliezen en dat gebeurde ook.. Hij was bijna bij de finish, maar net te laat… Ik vond het lijken dat hij niet echt zijn best deed en ”het sprintje” naar de finish absoluut veel te sloom is. De kandidaten konden dit natuurlijk niet zien, want zij stonden er veel te ver van weg!?.. In het speelvak kun je ICI lezen, wat Frans is voor HIER. En weer België -> Frans en Nederlands spreken..
    Ook bij de veiling zorgt hij ervoor dat er veel geld uitgaat door telkens te bieden, maar op het laatste toch in te grijpen en stoppen, zo lijkt hij niet verdacht.. Hij zei ook die laatste is voor mij en later toch niet.. Als je hem echt wilde dan ging je ervoor en liet je Jochem niet winnen..

    Op wie zit jij #dagdromer ?

    1. Sanne, Diederik, en heel veel twijfel over Jochem.

     1 SANNE : loopt langs enveloppen, gaat liever naar de Koreaan dan naar de Thai,
     Stelt iedere keer voor om te gaan stemmen, en daarna gaat het steeds mis, zegt dat ze een type diploma heeft, maar bakt er dan niks van.
     “Je weet niet of ze de waarheid gaan vertellen” , en effe later zitten ze in de rechtbank, “dat maakt de mol in je los”, is een hele rare uitspraak.
     Ze werd ook niet neergeschoten in het attractie park, terwijl ze toch niet aan het rennen was.
     Op het strand pakte ze gewoon alles mee, dus ook de kartonnetjes waardoor de volgende kandidaat een hele kluwe aan papier in handen krijgt, maar bijna geen geld, ze stelde ook nog domme vragen, om verwarring te zaaien.
     Op het strand tekent ze een Koningin met een kroontje,
     Als je die tekening op zijn kop zet, zie je een joekel van een “M”= Mol.

     In de auto opdracht zegt Thomas “ze zitten niet achter ons” is verdacht,
     Zegt SANNE vervolgens, ” wie zitten niet achter ons” is nog veel verdachter,
     Sanne houdt hier ook de porto vast, maar verstaat niet wat de anderen zeggen,
     Is dus tijdrekken en verwarring zaaien, waardoor de opdracht mislukt.
     Is jammer, want dan had de groep “Miss Mole” kunnen vinden. En wederom dus 0€ voor de pot.
     Sanne haalt de eindstreep in de lasso opdracht door links te blijven rennen,
     Omdat ze weet dat ze dan niet gevangen kan worden,
     Ze vertelt dit niet aan de andere kandidaten.
     De 750€ die dan in de hooibalen worden gevonden ( niet door Sanne ),
     Mogen er ook wel weer uit voor 3 jokers.
     maar biedt vervolgens 2000€ voor 1 JOKER.

     Sanne is nog steeds nummer 1, ook vanwege de uitspraken.

     1. Sanne is nog elke keer aan de beurt geweest tijdens de executie,
      Maar krijgt iedere keer een groen scherm, En trekt dan een gezicht van, ja dat wist ik toch al.

      2 Diederik ; loopt veel, vertelt veel, het lijkt of ie zijn best doet,
      Maar laat de anderen de enveloppen pakken.
      Staat vervolgens tegenover de andere groep met al het geld in zijn handen, trots te wezen over het behaalde resultaat.

      In de bioscoop is hij het die Vincent de grond in boort, en ja hoor die moet meteen naar huis.

      In de fabriek vindt hij een opdracht met een waslijn,
      Die wordt niet alleen Jeroen fataal, maar deze opdracht gaat volledig de mist in, ook al hebben hier in totaal 5 kandidaten bij staan helpen.

      Diederik verdwijnt, komt in de rechtbank vervolgens met een verhaal,
      Waarbij je de broek van de kont zakt, met zijn 6 kleine bevertjes,
      Ongelofelijk dat die dames daar instinken.

      Diederik is vervolgens coach op het strand,
      Hij zei wel dingen, maar lekker coachen was het niet.
      En dat coachen levert slechts 130€ op.
      Ik zou die gast nooit meer het vertrouwen geven.

      In de auto opdracht is ie ineens aan het zingen, samen met Roos,
      En vervolgens rijden ze de verkeerde weg op,
      Oeps foutje, Diederik was hier totaal niet met de opdracht bezig.
      En als hij echt zo slim is als wordt beweert, had hij alle 12 aanwijzingen zo op kunnen lepelen, maar hij hield zich hier opvallend afzijdig en deed niets.

      In de lasso opdracht komt ie wel binnen, maar met een duik over het gras, en euforisch worden voor 250€, is verdacht.

      In de hooibalen opdracht is ie veel aan het lullen , maar geld vinden doet ie niet, hij komt wel met ideeen, maar je kunt ook gewoon met slechte ideeen strooien, om verwarring te zaaien.

      Vervolgens biedt ie als eerste 2700€ voor een joker,
      En vervolgens achterover leunen om te kijken hoe gek de rest gaat doen,
      En het kon dus nog veel gekker dan 2700€, is gebleken.

      Diederik is hierom dus nog steeds verdacht,
      Hij praat veel, hij stuurt veel,
      maar geld in de pot brengen is er niet echt bij.

     2. Bedankt voor de tips! Wat vond je van mijn tips? Mijn lijstje; 1.Thomas, 2.Jochem, 3.Diederik, 4.Jeroen, 5.Imanuelle, 6.Sanne 🙂

  1. Goed gevonden! Dit kan ook een hint zijn naar Jeroen, want DNA -> voor tweeling hetzelfde.. Dat is zijn sterrenbeeld en hij werkt bij de radio. Maar ik verdenk ook Thomas dus bedankt voor de extra hint! Zijn naam betekent ook tweeling dus daar kan ook een dubbele hint inzitten (dubbel = 2) komt ook weer veel voor

 36. DNA kan ook op Diederik slaan DNA heb je altijd twee strengen van nucleotiden en je ziet ook steeds twee paren zoals twee eenden twee zeehonden en getallen

 37. De straatnaambordjes in eerdere afleveringen met SW er op kunnen ook verwijzen naar Southwest. Wie woont er van alle mollen het meest Zuid Westelijke…Jeroen in Antwerpen.

  Verder valt me op dat bij de intro van iedere aflevering water te zien is, een meer, een dam, een rivier, de kustlijn. Zou dit nog een hint zijn naar iemand??

  1. SW = Sanne Wallis
   Jefferson = Thomas
   Dubbele getallen = tweeling ; Jochem, Jeroen of Thomas.
   Getal 5 = Diederik, DNA = Diederik.
   Ik heb niets gevonden voor Imanuelle;
   Of het moet Jochem zijn die i.p.v Imanuelle zegt “ikbendemol”,
   Want hij zegt heel vaak “Imanuelle” of iets wat er op lijkt.

 38. Bij de lasso opdracht lijkt de vorm van het veld op een bril…maar als je het veld een beetje spiegeld of naar elkaar schuift zie je de letters
  I E (in spiegelbeeld) K E I …lees J E K E L

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *