Dit zijn alle hints & aanwijzingen van aflevering 2 van Wie is de Mol 2017

De tweede aflevering van Wie is de Mol 2017 is afgelopen! Dit zijn alle hints en aanwijzingen. Heb je zelf iets gezien? Laat het weten op onze Facebook. De afleveringstitel is ‘meegaand’.

1. Twee zeehonden

Vorige aflevering waren er al twee eenden verdacht, nu begon de aflevering met twee zeehonden. Verwijzen deze twee paren naar ’tweelingen’. Jochem en Jeroen hebben tweelingen als sterrenbeeld en de betekenis van de naam van Thomas is tweeling.


2. Meegaand

Tijdens de eerste opdracht verdwenen Roos, Jeroen en Diederik met de auto. Dat zou een verwijzing naar de titel kunnen zijn, ze zijn meegaand om in de auto te stappen. Daarnaast was de groep meegaand in de leugen van Diederik tijdens de rechtbank-opdracht.


Sale 2017


3. ‘Dat maakt de Mol in je los’

Sanne zegt over het feit dat ze in een attractie ging, maar niet durft: ‘Dat maakt de Mol in je los’


4. Vroeg wegspelen van een hoog bedrag

Een Mol kan tijdens de Kermis-opdracht het beste zo snel mogelijk starten, om zo een hoog bedrag weg te spelen. Jochem begon de opdracht en speelde direct 500,- weg.


5. Holy Moly

Thomas zegt tijdens de kermis-opdracht: “holy MOLy”.


6. De briefjes aan de waslijn

De briefjes ‘Mol’ en ‘Imanuelle’ hangen er dicht bij elkaar en zijn in een shot zelfs samen te zien.


7. Meegaand II

De titel zou ook kunnen verwijzen naar Imanuelle of Sigrid, zij namen een prullenbak mee in de kermis-opdracht.


8. Meegaand III

De titel zou óók kunnen verwijzen naar het shirt van Diederik, waar ‘Stop Following Me’ op staat.


9. Yvonne die vol voor Roos gaat

Yvonne lijkt tijdens de test volledig in te zetten op Roos, maar vervolgens valt ze af. Betekent dit dan ook dat Roos niet de Mol is?


10. Stemmen op Diederik

Jochem stemt als enige op Diederik als leugenaar. Als hij gelijk zou krijgen, zou er geld in de pot komen. Een echte kandidatenactie dus.


11. Stop Following Me

Een verwijzing naar het shirt ‘Stop Following Me’ van Diederik? We zien eerst een stopbord, en vervolgens een lopend icoontje.


12. Voorkennis van Sanne

Sanne lijkt aan het einde van de fabriek-opdracht wel een hele bijzondere voorkennis te hebben voor de volgende opdracht, in de rechtbank. ‘…weet je ook niet of ze straks de waarheid gaan vertellen over wat ze meemaken.’


DVD algemeen


Verdenkingen:

Jeroen verdenkt ?
Yvonne verdenkt Roos
Diederik verdenkt ?
Imanuelle verdenkt ?
Jochem verdenkt Sanne, Diederik en Roos
Roos verdenkt ?
Sanne verdenkt Imanuelle en Sigrid
Thomas verdenkt Jeroen, Roos en Imanuelle
Sigrid verdenkt Jeroen


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook! Zelf Wie is de Mol spelen? Dat kan! Bekijk hier het Wie is de Mol Bordspel.

147 gedachten over “Dit zijn alle hints & aanwijzingen van aflevering 2 van Wie is de Mol 2017”

  1. Ik denk dat zij het sowieso niet zijn. Jochem was de enige die vol op Jeroen ging tijdens die laatste opdracht, inderdaad iets wat de mol nooit zou doen omdat er zo geld in de pot zou komen.
   Jeroen had de taak om een leugen te vertelen voor een vrijstelling. Maar dit is niet echt iets wat de mol zou willen doen, omdat je ten eerste de kermis opdracht mist en dus niet kan mollen en je hebt niet echt veel inlvoed op de rechtzaak opdracht, want jij wilt juist de jury kunnen sturen. Daarom denk ik dus dat de mol sowieso een van kanidaten is die mee deed aan de kermis opdracht.

 1. Jochem zei bij de kermisopdracht dat zijn attractie 500 euro waard was terwijl hij 750 waard was. Mol gedrag? Gewoon de leukste attractie pakken en dan jezelf af laten schieten en liegen over het bedrag om jezelf minder verdacht te maken?

  1. en Jochem was de enige die Diederik verdacht van een leugen. Hij ging mee (meegaand) met de groep omdat hij wist wat het zou opleveren. Wanneer de titel in zo’n vroeg stadium al makkelijk in te koppen is, worden er te snel mogelijke mollen afgestreept… met de busjes meegaand zal zeker te makkelijk zijn.

 2. Roos had een shirt aan met “los pollos hermanos ” dit is een kiprestaurant in een film. Later bij de tik opdracht ging t over Kipnuggets waar verder niets meer over gezegt is. Toeval?? En erg ver gezocht?

 3. Heeft iemand anders tot 2x toe een persoon gezien met een grijze hoody op de achtergrond bij de fontein? Een zelfde hoody als Roos… en volgens mij ook blond

  1. Heb je dan ook in de 1e aflevering gezien dat er iemand alleen zit op een randje? Ook in een tussenstukje. Dit was zeker een man. Elke aflevering gaan we warschijnlijk de molzien in een tussenstukje!

 4. Imanuelle is wel erg meegaand. Ze spreekt niet over de opdrachten met haar bondgenootschap maar laat ze lezen. Meegaand met de groep en Meegaand met haar bondgenoot.

 5. Niet specifiek op aflevering 2 gebaseerd, maar als je het beginscherm van de WIDM app opent, komt er een paar seconden een foto van een landschap in beeld. Ik kan net zo blind (of bijziend) zijn als de mol, maar zie ik daar nou een gezicht in?🤔 Kan hier volgens mij geen foto plaatsen, maar voor wie een printscreen gaan maken, vanaf de A van het AVRO tros logo gezien op 11.00….

 6. Allerlei breaking bad referenties:

  Roos draagt een los pollos hermanos shirt (soort kfc in de serie breaking bad)

  De type-opdracht gaf aan “een fastfood restaurant dat kip verkoopt”

  Het pand doet denken aan het pand in de serie, een wasserette en vandaar ook de waslijnen.

  De rechtbank heet gus j solomon, en de slechte hoofdpersoon in de serie heet gus j fring.

  Elvis is de king, walter white (hoofdpersoon in de serie) is ook een kingpin.

  Art sprak over “zuiver”, typische breaking bad referentie aangezien daar de zuiverheid van de methamfetamine die ze maken mee wordt bedoeld.

  Breaking bad betekent letterlijk slecht worden.

  Portland is ook wel bekend als de city of roses.

  Kortom, Roos is de mol!

 7. Diederik getuigde dat hij in de 24 uur zijn hotelkamer niet was af geweest Maar toen zijn slapie Thomas terug op de kamer kwam was hij er niet

 8. Diederik
  – deed even de portofoon uit…
  – was de enige van de drie verdwenen deelnemers die niet zei te zijn ontvoerd > meegaand
  – had een vrijstelling en hoefde dus niet bang te zijn voor de executie; daarom liet Art dit keer het standaard zinnetje ‘behalve de mol, die gaat nooit naar huis’ achterwege
  – hield door zijn leugen duizend euro buiten de pot

 9. Bij de typmachine opdracht zei Sanne telkens: ik kan dit beter, ik heb een typdiploma, jij bent te jong etc. Zo probeerde ze er zegmaar voor te zorgen dat ze de hele tijd kon blijven typen, oftewel alles verkloten dus alles fout typen, en dat gebeurde ook een paar keer. Ook zei ze dat ze het voorbeeld gingen inleveren, maar dan kun je verwachten dat het ongeldig is, oftewel weer minder voor in de pot.

  En dan iets over Sigrid: ik zag in MolTalk dat iemand vertelde over haar hoed met een zonnebril erop. Een mol is blind. Blinde mensen dragen zonnebrillen.

 10. Voor mij kwam duidelijk sigrid als mol naar boven deze aflevering. Van haar was als enige niet te zien welke route zij naar de attractie heeft afgelegd. Net als een mol die zijn tunnels ondergronds graaft en pas bovenkomt wanneer de bestemming is bereikt. Verder zegt ze ‘ik kan niet geloven dat ik ongezien en ongetroffen het hele terrein af kon werken’ en later ‘ik kijk naar de mierenpoppetjes onder mij’ wat refereert aan de mieren die net als de mol ondergronds leven.

 11. Op het moment dat Jochem in de achtbaan zit wordt het in tro van Being for the benefit of Mr. Kite afgespeeld in de songtekst van dit nummer komt de volgende zin voor “In this way Mr. K. will challenge the world!” Mr. K is Jeroen Kijkindevegte

 12. Het verkeersbord telt af vanaf 6 en ging vervolgens op groen. Daarna gingen we over op het maken van de test. Wie maakte de test als 6e of nog beter wie stond er in de lijst bij de vraag “wie is de mol op?” Op nummer 6? Sanne

 13. Jeroen moest Elvis naspelen na zijn ‘ontvoerig’. Elvis is dood, en ligt dus begraven onder de grond. Waar leeft een mol? Juist, onder de grond. Verdacht of toch ver gezocht?

 14. Hoe is er bepaald dat Diederik mocht/ moest liegen? Wisten de andere 2 die weg waren dat er eentje mocht liegen? Het wel een enorm voordeel die Diederik kreeg van de makers. Hij liep geen enkel risico namelijk. Als hij de mol niet is, is het toch een stukje competitievervalsing.

 15. Sirid, zegt met de type opdracht dat ze “ja nee ja kun. Maar ik heb me bril niet op!!! Terwijl ze de bril opdat moment wel op heeft.

  Ook maakt de de vraag over de kipnuggets niet af……

  Daarnaast neemt de type over en met aan eind maakt ze ineens een type fout……

  Verdacht?

  1. Sanne zei dat ze haar bril niet ophaf… en sanne maakte ook zelf steeds typfouten dus dat zegt niks en de vraag over de kipnuggets; daarvan weet je niet of die is afgemaakt want je zag alleen nog maar het typen.

 16. Sigrid komt bij de de typopdracht met zonnebril Naar beneden van de trap……. En zegt dat ze geen bril op heeft ( zie mijn vorige reactie)

 17. Valt het niet op dat iedereen een zonnebril draagt op de foto bij de tweede aflevering, behalve Jeroen en Yvonne? Yvonne ligt er uit, dus Jeroen is De Mol….

  1. Maar de mol kan toch niet aan iedereen gaan vragen om een bril op te doen voor de groepsfoto, en dan vervolgens zonder bril gaan staan?…….

 18. Kijk naar deze team foto hierboven, iedereen heeft een zonnebril op behalve Jeroen en Yvonne. Maar Yvonne hoef je niet meer mee te tellen maar Jeroen ?

 19. Vorige week de 2 eenden en nu de 2 zeeleeuwen… maar iedereen heeft het over tweeling. Ze zijn duidelijk niet geheel identiek, dus niet eeneiig! Zou het ook niet kunnen duiden op een duo? Iemand die bijvoorbeeld als duo werkt, op de radio, tv, of wat dan ook. Bij de eendjes waren het dus een mannetje en een vrouwtje.

  1. Twee eendjes, twee zeeleeuwen. En in elke aflevering tot nu toe twee groepen.
   Toch twee mollen? Diederik en Thomas? Steeds over de groep verdeeld? En ze slapen nog op 1 kamer ook…..

 20. Tijdens de 1e opdracht moest Jochem een code voorlezen. Je hoorde wat hij voorlas via de portofoon van de anderen. Deze code klopte niet met wat er op de muur stond! Verdacht?

 21. De Los Pollos Hermanos hint is de grootste tot op heden. Los pollos Hermanos is een fastfood keten uit de serie breaking bad, vergelijkbaar met de kfc. Roos had een shirt aan van deze fictie keten. De typopdracht ging over kipnuggets, weer een verwijzing naar het kiprestaurant. De opdracht was in een oude loods met waslijnen. Het pand waar los pollos Hermanos hun wit geld witwassen was een wasserette.

  uit de letters los pollos Hermanos kun je halen.
  Roos Als Mol.

  De rechtbank zat de naam Gus in. Gus is de eigenaar van restaurant Los pollos Hermanos.

  Vaak zag je ook woorden als directeur, directie voorbijkomen. Of woorden die daaraan verwijd waren.

  Denk dat widm zichzelf hier verslikt heeft. Net als vorig jaar de kloosteropdracht.

  Ben er nu al 99% zeker van dat Roos de mol is. Deze hints kunnen geen toeval zijn. Onmogelijk.

 22. In het begin van afl 2 zie heel kort het woord ‘hint’ gevolgd door het cijfer ’33’. Is dit een verwijzing naar de leeftijd van de mol?

  1. Ja. En er is nog iets met 33.. namelijk dat er in totaal drie Elvisen te zien waren bij de ‘goede’ verhalen. Drie keer een Elvis ,… drie keer n ‘elf is’….33!

 23. Er zitten er meerdere vol op Roos. Er werd ook duidelijk aangegeven dat Yvonne eruit is gevlogen op tijd. Ze was langzamer met beantwoorden dan haar medespelers. De los pollos Hermanos hint bestaat uit bijna 4 hele grote elementen in de aflevering die allemaal heel specifiek zijn. Roos is de mol. Reken daar maar op.

 24. 10 Jochem denkt dat Diederik liegt. Ik ben het er niet mee eens dat dit kandidatengedrag is. Het zou kunnen maar hij kan natuurlijk ook eerst de reacties afwachten van de anderen. Alle anderen hadden gekozen dus hij kon met een gerust hart in zijn eentje zijn vinger opsteken. Hij wist op dat moment al dat hij in minderheid was. (Als hij de mol is). Dus dan is het juist een hele goede molactie!

 25. Hoe verklaar en weerleg je al die punten dan? Toeval? Haha… Onmogelijk. Zoveel toeval bestaat niet. We zullen zien wie gelijk heeft. Succes met spelen.

 26. Roos die in de 1e aflevering zo duidelijk laat zien dat ze niet kan liegen, in de 2e aflevering laat zien dat ze de waarheid spreekt. Zou het ee afleidingsmanouvre zijn. Roos kan niet liegen dus kan de mol niet zijn…. Roos is overigens niet een van mijn verdachten..

 27. Jochem bespreekt met zijn kamergenoot de molboekjes. Hij heeft niet veel genoteerd en zegt; “Als mol hoef je niet veel op te schrijven” …

 28. Hoe wordt je belazerd
  Alle deelnemers staan bij het hek van het pretpark te wachten
  Als je ze moet raken ga je toch staan waar ze binnen komen
  Maar nee hoor je belazerd de boel en en raakt diegene die men raken wil ,en de rest laat je zijn gang gaan
  En springen in een draaiende attractie
  Fred Kaps is er een kleine jongen bij

 29. De mol zou weten wie de leugenaar is bij de rechtbank. Sanne riep als eerste meteen heel snel JEROEN! als enige. Hij was niet de leugenaar en hiermee, als mensen mee zouden gaan, zouden de 1000 euro verliezen.

 30. Wat mij verbaasd is de oneerlijkheid voor de deelnemers. Waaraan heeft Diederik die vrijstelling verdiend? Waarom mocht hij die leugen vertellen? We zien het niet, maar het lijkt alsof niet iedereen een kans heeft gehad om die vrijstelling te verdienen. Diederik wordt voorgetrokken. Dat kan alleen als hij de mol is?
  Daarbij zijn Jeroen en Roos al twee afleveringen een deel van de tijd afgescheiden van de groep. Dat is voor hen nadelig, denk ik.
  Meegaand: Diederik gaat mee in de witte bus. De jury gaat mee in zijn verhaal. Diederik gaat met zijn vrijstelling mee naar de volgende aflevering. De mol gaat elke aflevering mee….

 31. Thomas had eigenlijk 750 euro moeten halen, maar koos ervoor om voor 250 euro te gaan. Hij houdt zo het vertrouwen omdat hij geld opbrengt, maar houdt er eigenlijk ook 500 euro uit. Ook was hij “meegaand” bij de beslissing om Roos schuldig te verklaren.

 32. Het is erg raar dat al in 2 afleveringen het getal 2 zo erg veel voorkomt!!
  2 eenden
  2 groepen bij de opdrachten
  2 juiste verhalen bij de rechtbank
  2 mensen die per se een opdracht moesten voltooien bij de fabriek
  Roos ziet in Las Vegas 2 mensen als Elvis
  2 verrekijkers (in het verhaal van Diederik en bij de opdracht in aflevering 1 op het dak)
  2 dit.. 2 dat… (Diederik vertelt in zijn onjuiste verhaal elke keer weer iets over dieren met z’n tweeën)
  2 personen, Jeroen en Yvonne, dragen geen zonnebril op de groepsfoto van aflevering 2
  2 personen met het sterrenbeeld tweeling, Jochem en Jeroen met ook nog dezelfde beginletter van de voornaam
  2 personen die geen geld hebben kunnen verdienen, maar alleen vrijstellingen; Jeroen en Roos
  2 personen met een avond die te maken had met Elvis, Jeroen en Roos
  2 blaadjes die naar mol verwijzen voor Immanuele en Roos (Roos+Clue en Immanuele+Mol)
  2 vrijstellingen in de ”grijp je kans-bak” bij de kermis (zwarte en normale vrijstelling)
  2 T-Shirts van Diederik die naar de mol verwijzen (aantal MOL + Stop Following Me)

  Wat dit betekent, kan ik zo echt niet bedenken!! Misschien Jochem of Jeroen met hun sterrenbeeld tweeling, of vergezocht? De meeste dingen hebben te maken met Jeroen en Roos…
  Vorig jaar ging het bij mij mis door Klaas weg te strepen toen Cécile weg moest, haar duidelijke mol was Klaas…
  Daarom ga ik Roos zeker niet wegstrepen, maar ik ga wel letten op de afvallers, denken zij ook dat Roos de mol is? Ook heeft Roos weinig te maken gehad met Yvonne tijdens de opdrachten en kennen elkaar dus eigenlijk niet.. Weet Yvonne wel genoeg dingen over Roos om de test op haar in te zetten?

 33. Meegaand: juffrouw Dreus laat andere kandidaat typen overnemen op de machine. Wilt ze eerst niet maar is dan toch meegaand.

  BTW wat denken jullie dat het antwoord is van die vraag van de kipnuggets haha? Ik kom uit op 32!

 34. Ik vond het stemmen op Diederik juist een mollenactie. Als je weet dat de meerderheid op Roos stemt, zou ik als Mol zeker op Diederik stemmen. Die heeft geen meerderheid, dus je stem gaat verloren, maar je bent wel degene die op de juiste persoon heeft gestemd en dus wordt je niet meer verdacht…

 35. Als Thomas in de kermisattractie zit, en de gondels voor de camera langsgaan zie je in een split second de ogen van (ik verwacht) de mol. De mol ‘gaat’ dus ‘mee’ in de attractie..

 36. Ook bij de woorden aan de waslijn: de woorden halverwege en mol hangen naast elkaar. Ik heb op aanraden van een vriendin de aflevering precies halverwege stilgezet en daar komt Thomas in beeld. Waarschijnlijk vergezocht maar toch..

 37. Bij ons op t werk is ook iedereen bezig over die los pollos hermanos hint dat dat iets moet zijn en allemal te toevallig kan iemand daar iets meer over zeggen?

 38. 1. Waarom maakte Jochem de opdracht van de invoercode niet alleen af ?
  2. Jochem had met de heftruck een aantal schermen geplaatst zonder dat er geld bedragen zichtbaar waren.
  3. Jochem zou de route verkennen maar dit kwam niet door.
  4. Jochem pakt een hoog bedrag en wordt afgeschoten.

 39. In aflevering 2, vlak na het invullen van de test van Yvonne, zie je vliegensvlug een shot van een persoon, zittend op de rand van de fontein naast een rode tas met een grijze sweater.
  Door dit shot heen zie je vaag de bol van de fontein.
  Een paar minuten later, als Yvonne er uit ligt, zie je vlak na het knuffelen weer een shot van de fontein, met weer exact hetzelfde persoon op de rand van de fontein. Ook de bol is te zien. Dit shot gaat weer vliegensvlug en is bijna niet op te merken. Na dit shot volgt Art, pratend met Yvonne.
  Het kan toeval zijn, maar het is wel aardig verdacht dat dit persoon twee keer extreem kort voorbij komt, in combinatie met die fontein.

 40. Als je de WIDM app opstart krijg je een uitzichtpunt. Als je dit screenshot. Kan je bij het avrotros logo een soort gezicht zien. Iemand een idee?

 41. Op de waslijn in de papierfabriek is een shot met de woorden “halverwege” en “mol”. Zet de aflevering precies halverwege stil en daar is Thomas. Tel daarbij op hoe hij zijn groep weg haalde bij de waslijn en het niet vinden van 500 euro, een magere 250 verdienen op de kermis en stemmen op Roos als leugenaar en je hebt best een subtiele Mol. Ook opvallend dat het lijkt of na zijn misselijkheid een stuk is geknipt (ook goed excuus naar de groep).

 42. Bij beide afleveringen vraag ik me af: In welke groep wil de Mol zitten? Ik denk in aflevering 1 toch in de helikopter. Daar kun je weliswaar geen geldopdracht saboteren, maar het was voor de aflevering wel van wezenlijk belang dat de vrijstellingen gevonden zouden worden. Dus: Jeroen, Vincent, Roos of Thomas.
  In aflevering 2 lijkt het me juist handig om als Mol bij de groep te blijven. Wat is het nut voor de Mol om zoveel uren weg te zijn en de kandidaten hun gang te laten gaan? Beetje Elvis spelen of naar Las Vegas gaan? Blijft in deze theorie dus alleen Thomas over, de stille ‘kandidaat’. Art zei dat de Mol zo goed kandidaat speelt, dat niemand hem door heeft. De naam Thomas is (in aflevering 2) niet gevallen bij de verdenkingen van de andere kandidaten voor de test. Ben om deze reden heel scherp op Thomas gaan letten, vooral in de papierfabriek. Er klopt iets niet met de opdracht: in deze ruimte kun je 500 euro vinden (ga maar zoeken?). Alle andere opdrachten hadden een bepaald spelelement. In het voorfilmpje zie je razendsnel de opdrachten voorbij komen (rode knoppen, grote kist, oranje ton plus de vier opdrachten die ze gevonden hadden). Benieuwd wat anderen hiervan vinden.

 43. Beste Molloten,

  Afl. 1: Thomas, Jeroen, Roos en Vincent
  Moldagboek: Mol zit in 1 van de busjes

  Afl. 2: Jeroen, Roos, Diederik
  Moldagboek: Mol verwijst naar ons drieen (die van de locatie afgehaald werden)

  Via het dagboek zou dan de Mol 2017 : Diederik zijn gezien Roos en Jeroen in de helikopter zaten in aflvering 1.

  Puzzel opgelost? Hoor graag jullie ideeen.

  1. De mol zat met vijf anderen in Oaks Park, en zij kregen daar geen opheldering over “die drie van ons” die er niet bij waren. Dus Roos, Diederik en Jeroen vallen af.
   De mol zat vermoedelijk in de helikopter, dus dan blijft Thomas over.

  2. De mol zat in een busje met meer dan drie personen (ik passeer, sommigen kijken op en anderen niet). Dus niet in een busje waar ze met drie personen in zaten.

   1. Dacht dat ze om naar het bos te gaan in 2 busjes zaten (door molboekje van iemand). Dus met 5 in een bus. Daar stapte mol als laatste in, terwijl anderen dus al in molboekje bezig waren. Hij passeerde (in de bus) de anderen en ging ‘voor de vorm’ ook in molboekje schrijven.

  3. Wat ik nog nergens heb gelezen als hint is het volgende:
   In het dagboek vd mol, aflevering 1 staat dat hij/zij als laatste in het busje komt na de zoveelste plaspauze. De mol neemt vorm molboekje op schoot en luistert naar Bruce Springsteen. Wanneer je in het archief van de website duikt en alle kandidaten doorneemt, staat er bij Roos dat ze fan is van Bruce Springsteen…………

 44. Bij bovenstaande foto zien we de afvaller en…de mol? zonder bril op….
  die getallen (typen) die refereren aan Jeroens verjaardag erbij op geteld zouden dus kunnen wijzen op Jeroen kidv als mol…of toch gevalletje tunnelvisie?

 45. Ik denk eigenlijk dat de productie naar alle kandidaten wat hints doet, zij horen immers ook bij het spel ‘wie is de mol’. Dus er expres wat rozen ingooit en honden, omdat er een kandidaat is die van honden houdt. Follow the money blijft een belangrijke aanwijzing, maar in deze serie lijkt het ook om andere dingen te draaien. Vooral het ‘verdeel en heers’ lijkt een doorslaggevende strategie. Hoe je dat moet uitleggen is nog lastig, maar daarin is Thomas voor mij het meest verdacht. Hij zegt soms heel stellig dingen (Na de kermis: we gaan niet horen waar de andere kandidaten zijn. Of: straks komt Art en dan wordt het duidelijk. Of: Het duurt te lang, dus geef me de verrekijker waar die code hangt (was voor het spel van belang), nam daarom ook voortouw bij de brug). Uiteindelijk heeft hij in totaal wel 250 euro op de kermis binnengehaald, maar dat is een schijntje (en had veel meer kunnen zijn). En vergeet niet het tijdrekken bij de papierfabriek, het afzonderen van Diederik daar, plus de ‘rare opdracht’ om zomaar geld te zoeken in een ruimte (terwijl het verder allemaal spellen waren).

  1. Het is zeker opvallend, maar kan op heel veel slaan. Tweeling (sterrenbeeld), betekenis naam (Thomas betekent tweeling las ik), heb ook al Diederik Duck (eenden) voorbij zien komen (al snap ik dan de link met zeeleeuwen niet) en nog wel meer theorieën). Ik verwacht zeker geen twee mollen, zoals Margriet in Moltalk suggereerde. Dan wordt het spel ineens ‘verkracht’ in mijn ogen. Maar kan er ook naast zitten natuurlijk.

 46. Inmiddels wel ergens ook hierboven geplaatst, maar nu ook op algemene plek gezet:

  Wat ik nog nergens heb gelezen als hint is het volgende:
  In het dagboek vd mol, aflevering 1 staat dat hij/zij als laatste in het busje komt na de zoveelste plaspauze. De mol neemt vorm molboekje op schoot en luistert naar Bruce Springsteen. Wanneer je in het archief van de website duikt en alle kandidaten doorneemt, staat er bij Roos dat ze fan is van Bruce Springsteen…………

 47. Er werden drie mensen weggehaald Roos Jeroen en Diederik daar komt uit
  RJD dat heb ik opgezocht het had wat met radio te maken en Jeroen doet
  wat met radio

 48. Kan iemand zich eens buigen over mijn hint ? Dat van Bruce Springsteen…..? Heb het nl nog nergens en op geen enkel twitter bericht gezien? Ik vind dat zo bijzonder. Kijk maar onder kopje kandidaten bij roos en lees moldagboek maar eens afl 1.

  Ik ben benieuwd wat jullie hier van vinden…….

 49. Meegaand De mol gaat mee in de car.
  Het verhaal van Diederik, mama en papa bever (man en vrouw) en 6 kinderen. Bevers zijn geen mollen. De 2 volwassen bevers gaan mee in de car. De 6 kinderen blijven ‘moeder ziel alleen’ achter in de papierfabriek. Dus 6 beverkinderen zijn de 6 in de fabriek, 2 bevers meegegaan met de mol. Betekent dat de mol een man is want de beverouders waren man en vrouw. Dus of Diederik of Jeroen.

  Aan het eind komt een auto in beeld met daarop ‘ Radio Car’. De mol in de auto en radio doet mij vermoeden dat het Jeroen is die de mol is

 50. Twee komt veel voor. Door Art ook gezegd ‘mol is de perfecte kandidaat’ = ook 2 (kandidaat en mol). Diederik heeft het ook over een paartje (bevers).
  Mol heeft 2 gezichten. Een goed een kwaad…..Dr Jekyll (Jekel) & mr Hyde…..(Hide) ….verdeel en heers.

  1. Titel inderdaad meegaand van stroom water, de beelden geven het zelfs al aan!
   Dr.Jekel heeft het verder ook over 2 landrovers en 2 boswachters. Hij ‘ging ook met de (rivier)stroom’ mee.

   1. +1
    Jekyll & Hyde

    >>
    Dokter Jekyll maakt een drankje dat ervoor zorgt dat zijn alter ego Mr. Hyde tijdelijk de overhand krijgt. Mr. Hyde is een groot, sterk, maar ook monsterachtig lelijk mens. Als Mr. Hyde durft Dr. Jekyll echter allerlei dingen te ondernemen waar hij als zichzelf niet over zou peinzen. Het lijkt allemaal heel mooi, totdat Hyde steeds meer de overhand begint te krijgen en bovendien begint te moorden. (mollen)

    Alter ego.. dubbel..

    >>
    The phrase “Jekyll and Hyde” coming to mean a person who is vastly different in moral character from one situation to the next.

    Ene moment deelnemer.. andere moment MOL

    Diederik van Jekel (Jekyll)

 51. Hint 10: Jochem die als enige op diederik zit, maar met de andere mee gaat in de verdenking van Roos.
  Hij doet of hij voor diederik gaat (komt er geld in t laadje) maar weet dat de anderen voor roos gaan, dus dat is makkelijk gezegd.

  Hij is hierin dus erg meegaand!!!!!!

 52. In het moldagboek staat verdeel en heers als tactiek. Als je dan kijkt naar de jury is er iemand die de meningen verdeelt. Dus de mol zat in de jury

 53. Met meegaand dacht ik aan de richting van draaien can de kermisattracties. Alles draait tegen de klok in, alleen als Thomas in het rad zit, zit er een shot in dat het rad met ee klok mee draait… Ook deze hint nog nergens gezien…

 54. Omdat er zoveel dieren worden getoond (wel opvallend vaak 2) heeft het dan niets met Imanuelle te maken? Aangezien haar achternaam Lijster betekent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *