Alle hints & aanwijzingen van aflevering 1 van Wie is de Mol 2017

De eerste aflevering van Wie is de Mol 2017 is afgelopen! Dit zijn alle hints en aanwijzingen. Heb je zelf iets gezien? Laat het weten op onze Facebook. De afleveringstitel is ‘… zo gedaan’.

1. Diederik die focust op de grond

Tijdens de zoekopdracht geeft Diederik aan dat hij vooral gefocust is op de grond. Een typische eigenschap van een Mol, die in de grond leeft. Daarnaast geeft hij aan dat hij op zoek is naar bruine enveloppen. Hoe wist hij dat de enveloppen bruin zijn?


2. Zo gezegd, zo gedaan

Het plan van Jeroen om de vrijstellingen geheim te houden, werd in eerste instantie door de vier mensen met een vrijstelling uitgevoerd. Pas later laat Vincent op de kamer een vrijstelling zien. Het zou ook naar Vincent kunnen verwijzen; hij zegt tegen Art dat er iemand naar huis moet. Vervolgens moest hij vertrekken. Of verwijst de afleveringstitel toch naar Ramses, waar Thomas een rol in speelde? ‘Laat me, laat me mijn eigen gang maar gaan. Laat me, ik heb het altijd ..’


Sale 2017


3. 353

De cijfercombinatie 353 komt al twee keer terug. Op de helikopter staat N353MH en op het gebouw staat 353246.


4. De Mol in een auto

De beste plek voor een Mol zou in de auto zijn. Ten eerste heeft een Mol hoogtevrees dus gaat hij of zij niet graag met de helicopter. Daarnaast kan de Mol in de auto-groep het best invloed hebben op het geldbedrag. Thomas, Jeroen, Roos en Vincent zaten in de helicopter.


Sale 2017


5. Tweet over afvaller

Voordat de aflevering begonnen was, Tweet de Mol het volgende: Dus jullie willen op mij jagen? Nou, hier ben ik dan… de zeventiende Mol. Je ziet me vanavond om 20:25u. Het begin hiervan (Dus jullie) lijkt erg op het programma waar Vincent aan meedoet (‘So You’ Think You Can Dance). Het lijkt er dus op dat de Mol telkens vooraf een aanwijzing naar de afvaller Tweet.


6. Twee eenden

In de zoekopdracht in het bos verschenen twee eenden. Twee eenden zouden kunnen verwijzen naar een Tweeling, het sterrenbeeld van Jochem.


7. De rozen in de aflevering

In deze aflevering verschenen er veel rozen. De eerste afleveringen spelen zich af in Portland, ook wel City of Roses. Verwijzen deze symbolen naar Roos? Vorige keren waren kruizen en Margrietjes ook symbolen voor de Mol.


8. Voorkennis van Sanne

Wanneer de ene geldzoekgroep bij de andere geldzoekgroep komt, zegt Sanne over het standbeeld ‘The Umbrella Man’: “Hij had hem in zijn hand he?”. Dat is een vrij vreemde uitspraak; had Sanne voorkennis van de opdracht?


9. Het logo bij Imanuelle

Bij het voorstellen van Imanuelle was de hele tijd de envelop met het Mol-logo te zien. Bij de andere voorstelvideo’s van de kandidaten was nergens een Mol-logo te bekennen.


10. Sweeney Todd

In de eerste aflevering waren posters voor de musical Sweeney Todd te zien. In deze musical speelde Sanne Wallis de Vries een hoofdrol.


De reacties op Twitter:


DVD algemeen


Verdenkingen:

Vincent verdenkt Thomas, Diederik en Sanne
Jeroen verdenkt Vincent
Yvonne verdenkt Vincent, Thomas en Jeroen
Diederik verdenkt ?
Imanuelle verdenkt Sanne
Jochem verdenkt Diederik, Sanne, Roos en Jeroen
Roos verdenkt Sigrid
Sanne verdenkt Sigrid, Imanuelle en Thomas
Thomas verdenkt Roos, Vincent en Jeroen
Sigrid verdenkt Sanne, Roos, Vincent en Jochem


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook! Zelf Wie is de Mol spelen? Dat kan! Bekijk hier het Wie is de Mol Bordspel.

133 gedachten over “Alle hints & aanwijzingen van aflevering 1 van Wie is de Mol 2017”

 1. Jeroen stemt niet op zichzelf, hij moest invullen met wie de mol op de kamer slaapt. Wie slaapt er bij hem op de kamer? Dat is zijn verdachte mol…

 2. Er stond ook een brievenbus waar een getal opstond ik heb het niet goes onthouden maar ik geloof dat er 3551 op stond weet iemand of dit klopt?

 3. Over de naam van de helikopter ‘N353 MH’ , de 353 staat voor de geboortedatum van Jochem, 23 mei (de vijfde maand) 1963. Als je de laatste drie cijfers neemt kom je uit op 353, misschien de mol?

  1. Zoek dat nummer even op. Is gewoon de registratie van die helikopter en ze gaan geen kandidaat uitzoeken die precies bij die helikopter past 🙂 Overigens is dat een tip voor iedereen. Dergelijke nummers, posters op muren, stoplichten etc. Gewoon op te zoeken op Google, vaak gewoon met Google streetview, Scheelt een hoop onzinnige hints.

   1. Vorig jaar waren ze ook in een trein met de naam M12xx, het kwam er in iedergeval op neer dat de 12xx (weet de laatste twee cijfers niet meer) samen 16 waren. Wat stond voor 6 okt. Wat je zegt klopt dus niet aangezien dat vorig jaar ook klopte. Ze zoeken gewoon naar dingen die aansluiten op de mol, filmen dit, en stoppen dat in de serie.

 4. Sanne zegt als de beide teams bij elkaar komen “Had hij hem in zijn hand?” over de envelop bij het beeld “Umbrella Man”. Hoe weet zij dit? Ze is er niet geweest! Toeval of niet?n

  1. Hoeft niet. Misschien heeft jeroen de vragen verkeerd beantwoord en uiteindelijk perongeluk antwoorden gegeven die met een andere speler te maken hadden 🙂

 5. Ik heb misschien een hint het kwam niet uit deze eerste aflevering, maar toen de kandidaten werden voorgesteld zei Jeroen: ‘eigenlijk is dit niks voor mij, ik ben niet sportief en ik lig niet zo in groepen, maar later kwam ik erachter dat ik alleen maar aan het liegen was’. Hij besloot toch mee te doen. Doet Jeroen dan mee omdat je als Mol niet zo je best hoeft te doen om de opdrachten goed uit te voeren. Jeroen en Sanne vind ik het meest verdacht.
  Diederik staat op nummer 3.

 6. Jochem stelt voor de vrijstelling af te nemen van degene die het meest waarschijnlijk een rood scherm krijgt -> zo gezegd, zo gedaan (titel), dus gaat Vincent naar huis.

  1. Tevens stelde hij voor in de auto dat zijn groep zou beginnen met het vraagteken zoeken…. Dit werd ook gelijk geaccepteerd door de andere groep dus ook: zo gezegd, zo gedaan!

 7. Emanuelle liep met een boogje van haar teamgenoten af richting de envelop bij het museum, deed ze dit om tijd te rekken en de envelop te schaduwen?

  1. Dit viel mij ook op. Ze lijkt de envelop bewust af te schermen van de rest.

   Daarna vindt Sanne bij dat Thais eettentje een envelop en zie je Imanuelle eerst denken ‘Shit’ maar vlak daarna besluit ze toch heel geforceerd te juichen…

 8. Als sigrid de test moet invullen zie je haar alleen maar onderuit gezekt met haar armen over elkaar zitten. De mol vult lukraak wat in en moet voor de rest de tijd uit zitten om niet binnen 10 seconden weer buiten te staan.

 9. je ziet op het shirt van yvonne bij de bioscoop meiden gang staan maar haar haar valt over meiden dus staat er gang en mollen graven gangen.

 10. In de bioscoop, waar Art de 4 kandidaten apart treft, wordt vooraf met de camera van boven naar beneden een muurschildering opgenomen. Aan de onderzijde zie je 4 personages geschilderd, de tweede van links lijkt verdacht veel op Jeroen.

 11. Nog wat over dat getal 353 ( ’t is misschien een beetje vergezocht, maar ja). Jochem’s geboortedatum is 23-05-1963. Het laatste cijfer van 23 is 3. Het laatste cijfer van 05 is 5, en het laatste cijfer van 1963 is 3. Als je deze getallen achter elkaar ‘plakt’ krijg je het getal 353, wat dus mogelijk verwijst naar Jochem van Gelder…

    1. tuurlijk niet, ze zoeken locatie (Oregon) en dan zou het toevallig zijn als ze daar een helikopter vinden met die cijfers. Veel te veel gedoe, nergens voor nodig ook.

 12. Ervan uitgaande dat de beste positie voor de mol, niet de helikopter maar de auto is (hier is namelijk geld te verzamelen) het volgende: Jochem en in mindere mate Sigrid en Yvonne maken zij de taakverdeling hun team naar het vraagteken en de 250 dollar gaat, en daarbij vinden ze het geen probleem om de grote bedragen (1000 en 750 dollar) op te laten halen door het andere team. Ik denk niet dat de mol zou voorstellen om de grote bedragen door het andere team te laten ophalen. Daarom denk ik niet dat Jochem de mol is. De mol zou graag het heft in eigen handen houden om zo te mollen, toch?

 13. In de eerste aflevering zie je aantal keer SW in beeld (van southwest) of Sanne Wallis ?
  Ze loopt 2x langs de envelop op de paal bij het museum, zonder het te pakken.
  Sanne vraagt : Had de Umbrella Man de envelop in z’n hand ? Er wordt ja gezegd en dan knikt ze, zo van : ok !
  In het filmpje van WIDM over de locaties van dit jaar, valt de envelop uit z’n hand naar beneden.
  Imanuelle wil naar de juiste kant om de envelop bij de Thai te zoeken, Sanne gaat naar de andere kant en als Imanuelle nog een keer zegt dat ze naar de andere kant moeten, wil Sanne nog niet mee. Als ze er eenmaal wel zijn, pakt Sanne de envelop. Zo lijkt ze iets minder verdacht.

 14. Toen Jeroen moest stemmen stond er in beeld de vraag: wie is de mol? En hij stemde toen op zichzelf. Niemand stemt op zichzelf. Dus voor mij is Jeroen de mol.

 15. Zit bij introfilm waarbij kandidaten worden getoond normaal een volgorde op alfabet. Dat is dit jaar niet.
  Volgorde nu
  Jochem
  Sigrid
  Diederik
  Roos
  Vincent
  Sanne
  Thomas
  Immanuelle
  Jeroen en
  Yvonne

  Ik heb het idee dat er een hint in zit

 16. Afleveringstitel is: …zo gedaan.

  Laat me, laat me, laat me mijn eigen gang maar gaan. Laat me, laat me, ik heb het altijd …. zo gedaan. Ramses Shaffy. Die deed het ook altijd op zijn eigen manier, net als een mol. En laat kandidaat Thomas nou net ook de rol van Ramses hebben vertolt en ook die van de Mol?

  NB; stukje uit de liedtekst verwijst ook naar een Mol?;
  Ik ben misschien te laat geboren, 
  of in een land met ander licht. 
  Ik voel me altijd wat verloren.

 17. Denk wel ver gezocht, maar je weet het niet: wanneer je de cijfers in google intoetst die op het gebouw stonden, kom je op Wallis real estate…..Sanne Wallis? Of toeval?

  1. Bij het platform moesten ze met een verrekijker zoeken. Jeroen heet toch “kijk in de verte” ? Een aanwijzing? Ook zag je in het begin veel vergezichten is dit een hint naarJeroen als de mol?

 18. Ik heb misschien nog een hint,
  Er word inderdaad 2x in aflevering 1 iets laten zien waar het getal 353 staat.
  Ik heb dat nagezocht en zag dat op http://www.zwartekat.nl op pagina 353 iets staat over Sanne wallis de vries? Er staat ook 03/03?
  Misschien een tip naar Sanne als mol?

 19. Over Sigrid een aantal dingen. Volgens mij staat op haar ketting : vogel ( dat zag ik bij de Moltalk van donderdag). Aan het begin van de uitzending allemaal vogels, twee eenden in het bos en later nogmaals vogels en ingezoomd op vogels. Heb alleen geen idee wat de connectie tussen Sigrid en vogels? Ze staat als een zombie op de eerste groepsfoto en kijkt volgens mij ook net niet in de camera. Verder heeft ze een bril op ( mol ziet niet goed). Ze houdt zich vrij afzijdig en onopgemerkt. Nadat Art hen uitleg heeft gegeven over de vrijstelling die ze kunnen afpakken, blijft ze naar Art kijken als hij wegloopt en geeft hem een soort glimlach / grijns mee. Net alsof Art haar nog even aankijkt.

  Verder heb ik helaas niet kunnen zien wie in het bos het kaartje op de grond heeft gegooid voordat Thomas (?) hem opraapte. Dat was een mollenactie. Wie liep voor hem of bij hem in de buurt?

 20. Niemand voelt zich geroepen om penningmeester te worden, zo kan er dus makkelijk geld verdwijnen… was altijd een strijd terwijl wel iedereen achter geld aanging ipv vraagteken…

 21. Helikopterman zegt thank you for flying mol airlines, ik vind roos verdacht, ze liep door een glazdoorichtige deur met daarop lo ed de m was niet heel goed ichtbaar. Ze moet om alles lachen as eerste. Wat mij betreft verdacht

 22. Diederik heeft 6,02×1023 op zijn shirt staan. Dat is de constante van Avogadro, een fysische constante die de verhouding tussen aantal deeltjes en hoeveelheid stof aangeeft. De constante is gedefinieerd als het aantal deeltjes per mol.

  1. De kandidaten kiezen volgens mij voornamelijk hun eigen kleding en gebruiken dit om andere kandidaten ook af te leiden. Vincent had op zijn shirt het Chinese teken voor mol staan, maar vloog er toch de eerste ronde uit.

  1. 3 plus 5 is 8 en dat is het vandaag en er vlogen 3 ganzen voorbij. 1 van die ganzen weegt 473 gram. Precies het gewicht van de kussenvulling van de buurvouw van Jochem !

 23. Voor de test zie je iedereen even kijken in hun molboekje(leren)behalve bij Yvonne. Hoeft zij niet te leren? Omdat ze toch niet naar huis hoeft??

 24. 2 vogels, 2 eenden, twee busjes en een meisje dat het peace-teken gebruikt. Er is een kandidaat met een dubbele naam, Sanne Wallis. Daarnaast werd tijdens het voorstellen van Imanelle, het briefje met daarop De Mol, onder Sanne gehouden. Ook vind ik de kreet ‘Judas’ verdacht die Sanne uitsloeg tussen de fagmenten door.

 25. Wie is de mol. Het aantal letters is 3 2 2 3. Dat is een palindroom. Yvonne zei dat ze er altijd al van droomde mee te doen.

  #doorgedraaidinhintsverzinnendiehelemaalnergensopslaan

 26. In de bioscoop/ het theater zitten de kandidaten te kijken naar art met de 4 kandidaten met de vrijstellingen. In de zaal zit bij elke stoel een soort houdertje wat heel erg lijkt op een mikpunt/ roos (rondje met een kruis). Jochem gaat elke x zo zitten en word op een manier gefilmd dat je die van hem niet zit. Is hij buiten schot (mol) of slaat dit misschien op roos? Of ik zoek het weer veel te moeilijk, maar dit viel
  Mij heel erg op

 27. Hints richting Roos:

  Over de helikopterregistratie kunnen we lang of kort zijn: het is een bestaande helikopter van een bestaande maatschappij. Maar dan: de eigenaar van de helikopter is JR Helicopter Leasing LLC, gevestigd in Roseburg Oregon. Later lopen de 6 andere kandidaten langs een concertzaal waar een concert van Garrick Ohlsson wordt aangekondigd met de volgende tekst: “Umpqua Bank present […]” Umpqua Forest ligt naast Roseburg. 2 heel subtiele verwijzingen naar Roos. Allebei niet in scene gezet en gewoon echt, maar wel heel handig gebruikt door de programmamakers voor het spel.

  Hints naar Jeroen Kijk in de Vegte:

  Waar “… zo gedaan” kan verwijzen naar een deel van de tekst uit “Laat me” van Ramses Shaffy (gespeeld door Thomas), kan het missende deel “zo gezegd” ook op meerdere manieren verwijzen naar Jeroen. Hij is radio-dj, presentator, doet voice-overs en spreekt stemmen in voor zijn werk. Allemaal “zo gezegd”. Verderop zegt Jeroen in een vooruitblik “wat als de andere kandidaten onze vrijstellingen weer kunnen afnemen” en zo wordt het ook gedaan. Daarnaast kan dat op Mol-voorkennis wijzen.

  Jochem: Ik ben totaal ongeschikt om de mol te ontmaskeren? Omdat hij de mol is en dus geen kandidaat en dus niet is aangenomen om dat te doen?

  Mijn mollen tot nu toe zijn dus Roos en Jeroen.

 28. Jeroen zegt aan tafel als ze bespreken wat ze met die vrijstellingen moeten doen: wie zonder zonden is…. Daarbij maakt hij met beiden handen bewegingen richting zichzelf met het molteken ( zo’n L )

  Weet iemand al wie het kaartje in het bos op de grond kan hebben gegooid?

  In een filmpje op YouTube op het wie is de Mol kanaal zie Je een introductie met de deelnemers die allemaal horen, zien,zwijgen uitbeelden… Behave diederik.

  1. Kaartje op de grond gooien ? Waarom is dat een mol-actie ? Komt er dan minder geld in de pot ? Hoe dan ook zouden er 4 in de helikopter zitten dus het is geen mol-actie.

 29. Aan het einde van vlucht terwijl je de helikopter ziet landen hoor je een stem zeggen: “thank you for flying with mol(e) Airlines.”

  Dit kan de stem van de mol zijn. De mol zit dan in de helikopter.

 30. Sanne zegt iets in de trant van: alles (straten) is in blokken en recht toe recht aan. Zo duidelijk. Dat is zo fijn in de states. ….. Dat is inderdaad ook fijn voor een blinde mol.

  Diederik zegt na de helicopterkaartjes zoeken: Je weet eigenlijk niets, alleen dat de start van iets dat het meest fantastische avontuur moet zijn, gefaald is. Had hij er voor moeten zorgen dat men de kaartjes niet kon vinden? Heeft hij die ene die op de grond lag daar gegooid?

  Yvonne zegt in de auto, nadat diederik zegt: als iemand bij jullie de Mol is, wel even op m letten…. ” ja Bedankt voor de tip he” op zon manier van: ja ga ze even op mij laten focussen.

 31. In het moldagboek op de officiële website staat dat de mol in een busje zat. Dan vallen er al vier mogelijke mollen af. Het zou ook het meest takties zijn voor de mol om in een busje te zitten en niet in een helikopter omdat de mensen in de busjes het geld konden ophalen. Een mol heeft niets aan vrijstellingen.

  mijn mol op dit moment: Diederik

 32. Wat heb ik als mogelijke hints naar de mol gezien in aflevering 1? En wat was mijn lijstje voor de aflevering en net voor de test in de aflevering?

  Lijstje voor afl.1: Lijst voor test afl.1:
  1. Diederik 1. Jeroen
  2. Jochem 2. Sigrid
  3. Sigrid 3. Diederik
  4. Roos 4. Sanne
  5. Sanne 5. Roos
  6. Jeroen 6. Yvonne
  7. Immanuele 7. Immanuele
  8. Yvonne 8. Jochem
  9. Thomas 9. Thomas
  10. Vincent 10. Vincent

  Allereerst erg jammer dat Vincent naar huis moest. Ik vond het erg raar dat veel kandidaten dachten dat hij de mol was…. Hij gedroeg zich tijdens de spellen totaal niet verdacht en zeker een kandidaat! Ik wist het bijna zeker…. Meteen NEE zeggen op het antwoord van de vraag van Art en zijn motivatie om de vrijstellingen te vinden! Het kon ook als molstreek zijn om meteen niet verdacht te raken, maar ik wist bijna zeker dat dit niet zo was en bleek ook uit de test.

  Eigen Hints afl.1

  Jeroen: De verrekijker!! Jeroen KIJK in de Vegte (klinkt als VERREKIJKER). Ook het verzwijgen van de vrijstellingen was eigenlijk wel verdacht, want dit zorgt voor verwarring in het spel en dit is net wat de mol wilt! Hij wist natuurlijk ook al wat er zou komen als hij de mol zou zijn…
  Sanne: Ze gedroeg zich wel erg dom deze aflevering. Verwachten wij nou dat Sanne zo slim is of is ze hier gewoon aan het mollen? Voor mij eigenlijk het perfecte typetje om de MOL te zijn, zeker met haar beroep als ACTRICE & Cabaretière. Cabaretière, die zou eigenlijk wel grapjes horen te maken onderweg… Totaal niks van te zien dat ze dat is..
  Diederik: Leek in deze aflevering echt een kandidaat, maar hij is slim genoeg dus dit kan ook zijn om ons te denken hij moet weggestreept worden en dat hij daarna pas aan het mollen gaat… Dit denk ik eigenlijk wel dus ik streep hem absoluut niet weg! Alleen het op de grond kijken leek misschien een kleine tip!?
  Imanuelle: Naar mijn mening is de MOL of juist zeer actieve KANDIDAAT!! Hoe ze zich gedroeg tijdens de aflevering leek voor mij eerst echt mollig, maar later dacht ik dit is echt gewoon een zeer actieve kandidaat net als Vincent. Ik streep haar zeker niet weg! Haar introductiefilmpje was trouwens wel raar met mol-logo op de achtergrond en een mol-envelop… Oh ja,, ook nog haar ogen die heel raar bewegen op dat moment…
  Sigrid: Ik vertrouw haar niet helemaal waarom weet ik echt niet! Geen molacties naar mijn mening, maar kandidaat NEE zo gedroeg ze zich niet eerlijk gezegd in de aflevering.
  Roos: Het liegen hahaha, wat een spektakel!! Kan zeker ook een molactie zijn om zoo duidelijk te liegen! Yvonne, Sigrid en Vincent leken het meteen door te hebben..
  Yvonne: Ze heeft denk ik het meeste informatie van de hele groep op zak in aflevering 1, maar komt dit doordat ze de MOL is en alle spellen al kent of een strategische zet?
  Jochem en Thomas: //// Geen info //// MAAR SLUIT ZE NIET UIT!!

  Volgens de tips die ik hier allemaal voorbij zie komen, denk ik misschien dat dit seizoen alles omgedraaid is!! De tips vorig jaar waren zeer duidelijk en Art zegt dat dit seizoen veel verandert. MISSCHIEN IS HET DIT SEIZOEN WEL DAT DE TIPS JUIST AANGEVEN WIE NIET DE MOL IS IN DE AFLEVERING (verrekijker=Jeroen, tweeling eenden=Jochem, 343=Sanne, mol-teken bij introductie=Immanuele, de rozen=Roos, Titel=Thomas) MISSCHIEN IS DIT SEIZOEN DAT DE MOL ALLEEN MOET SABOTEREN EN DAT HET PROGRAMMA GEEN EXTRA HINTS NAAR DE MOL VERWIJST EN JUIST NAAR DE KANDIDATEN?? Natuurlijk kan het programma niet zeggen je mag niet een t-shirt aan met het aantal mol dus dat is dan een hint misschien die de mol zelf maakt? Misschien een beetje ver gezocht, maar het kan best zo kloppen dus dan blijven Diederik, Yvonne, Sigrid, Vincent (afvaller) over..

 33. Als we nou eens denken vanuit productioneel perspectief. Wat zou er zijn gebeurd als de kandidaten in de heli de code en locatie niet hadden gevonden met de rest van de uitzending ? Weg kracht van t vraagteken, weg keuzes over de vrijstellingen. Dus ik denk dat de mol in de heli zat met als taak zorgen voor de vrijstellingen en dan uiteindelijk niet kiezen voor de groepsvrijstelling.

 34. Ik ben mijn hint nog nergens tegengekomen, dus schiet hier maar eens op:

  De slogan van Portland is “keep Portland weird”. Als je dit toespitst op de mol, zou die zeggen “I keep Portland weird” (ik houd Portland gek). Ik kwam er met wat puzzelen achter dat dit een anagram is van “Diederik power plant”. Op zich stom toeval, maar de meest bekende power plant (kerncentrale) van Portland heet “Trojan”. Juist, van het Trojaans Paard. In het kader van “niets is wat het lijkt” een enorme hint, want het Paard van Troje was ook niet wat het leek.

  Daarnaast is de titel “…zo gedaan”, het tweede deel van “Zo gezegd”. De eerste kandidaat die na het tonen van de titel iets zegt is Diederik. En welk woordje zegt hij als eerste? Juist: zo. Het gaat snel, maar je kunt het horen. Later zegt hij nog eens “…dus we hebben dat (zo) gedaan”, bij de scène dat ze weer bij elkaar komen en Roos al neuswrijvend zit te liegen over de vrijstellingen.

  Als je het niks vindt, is dat prima. Als je het leuk gevonden vindt, doe dan a.u.b. niet alsof je het verzonnen hebt (ik zie dat veel mensen hints kopiëren en doen of ze het zelf verzonnen hebben). Laten we het leuk houden en origineel blijven (en blijven lachen!).

  1. 🙂 Ze zoeken eerst de locatie: Oregon. Denk je dat ze vervolgens kijken welke plaatsen er zijn en welke kandidaten of mollen ze daarbij kunnen zoeken ? Nee, en omgekeerd ook niet.

 35. @ Matt: precies. Het is net zoals met het nr. op de helikopter. Er wordt geroepen dat 353 wel iets moet betekenen en iemand anders vindt het gewoon een registratienummer. Er is niemand die even verder kijkt en ziet dat het helikopterbedrijf gevestigd is in Rosewood. Als nu iemand mijn idee wil stelen… jammer, maar dan moet-ie het maar vooral doen.

  1. Eventjes een reactie op jouw tip. Goede tip die ik indd nergens voorbij heb zien.
   Dit kan ook weer een verwijzing zijn naar Roos (Rose)..

 36. Sanne Wallis de Vries op zeker de mol:
  De belangrijkste hint die voor mij de doorslag gaf… In de aflevering kwam telkens water, bergen en bomen in beeld. Met name de alleenstaande besneeuwde berg met water op de voorgrond. Google even op Matterhorn et voila… de vergelijking is bijna eng. Waar ligt deze berg? In Wallis (Zwitserland) 🙂
  Daarbij nog eens: Immanuelle gaat de mol spotten zegt ze en op dat moment moet je ff het beeld stil zetten: Mega grote ogen gericht op Sanne en onder Sanne op dar moment ook nog eens het logo.
  Sanne ‘vind’ 1000 euro op SW (Sanne Wallis?) Alder st.
  Tunnelvisie?

 37. In de aflevering kwamen veel rozen in beeld. Misschien een verwijzing naar roos, dit is wel zo’n typische kijkers tip die ze vaak in afleveringen stoppen
  😉

 38. Deze tip heb ik nog niet gehoord
  Jeroen is tegen de camera aan het praten en op een gegeven moment zijn wijs en middelvingers van beide handen in slotjes dit is ook vaak het teken van de mol geweest

 39. @Molshoop

  Dit kan ook juist een foute hint zijn dat je 4 mensen wegstreept en dat een van hun de mol is….
  Daar kom je nooit achter…
  Ik heb zelf nog niemand weggestreept, want dit ging bij mij vorig jaar en het jaar daarvoor mis 🙂
  Alleen Vincent… en toen viel die af…. Daar heb ik niks meer aan…

  Dit is mijn tip die ik eigenlijk nergens voorbij heb zien komen, maar misschien een beetje vaag..
  Volgens de tips die ik hier allemaal voorbij zie komen, denk ik misschien dat dit seizoen alles omgedraaid is!! De tips vorig jaar waren zeer duidelijk en Art zegt dat dit seizoen veel verandert. MISSCHIEN IS HET DIT SEIZOEN WEL DAT DE TIPS JUIST AANGEVEN WIE NIET DE MOL IS IN DE AFLEVERING (verrekijker=Jeroen, tweeling eenden=Jochem, 343=Sanne, mol-teken bij introductie=Immanuele, de rozen=Roos, Titel=Thomas) MISSCHIEN IS DIT SEIZOEN DAT DE MOL ALLEEN MOET SABOTEREN EN DAT HET PROGRAMMA GEEN EXTRA HINTS NAAR DE MOL VERWIJST EN JUIST NAAR DE KANDIDATEN?? Natuurlijk kan het programma niet zeggen je mag niet een t-shirt aan met het aantal mol dus dat is dan een hint misschien die de mol zelf maakt? Misschien een beetje ver gezocht, maar het kan best zo kloppen dus dan blijven Diederik, Yvonne, Sigrid, Vincent (afvaller) over..

  En over de test van aflevering 1;
  Als ik meedeed aan WIDM zal ik bij aflevering 1 zeker ”safe” spelen.. Ik zou aan kansberekening doen en bij de vraag ”Wie is de mol?” je eigen inschatting.. Dan is het bijv. 60% kans dat de mol in de busjes zat en 40% in de helikopter…

 40. Ik weet niet waarom maar ik verdenk thomas heeeeeel erg. Nu een beetje safe zpelen en later gaan mollen denk ik. Veel dingen op internet can de officiele accounts van widm verwijzen veel dingen naar Thomas.

 41. Diederik de Mol, het getal van Avogadro: (wat op zijn shirt stond in aflevering 1)
  Iedereen die scheikunde heeft gehad weet dat dit getal gerelateerd is aan het gewicht van een atoom…. uitgedrukt in MOL

  Volgens de laatste definitie 2006 is de constante van Avogadro gelijk aan het aantal atomen in 12 gram van de koolstofisotoop 12C met als getalwaarde:

  NA = (6,022 140 857 ± 0,000 000 074) × 1023 MOL -1

  MOL is de dimensie voor het gewicht voor een atoom.

  In het dagboek van de mol staat (ik citeer):

  En terwijl iedereen zich bekommert om van die dingen als wat de ander bij het ontbijt heeft gegeten, word ik gelukkig van het feit dat ik iets weet dat verder niemand in dit busje nog weet. ….”En nog gelukkiger ben ik over het gebrek aan kennis in Nederland”(!!!!!!!) . Voor de vorm neem ook ik mijn molboekje op schoot. Shame on me.
  (wie is de mol site , dagboek van de mol)

  Duidelijk verhaal lijkt mij.

  Gr
  Peter

 42. Na de autoritten verteld Art over de boekwinkel en laat boeken zien. 1 boek titel was ” Miss Mole” . ” Miss ” is in het nederlands vertaald als juffrouw. Sanne speelt juf in de Mees Kees films en ” Miss” kan ook meteen een verwijzing zijn dat het een vrouwspersoon is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *