Dit zijn alle hints & aanwijzingen van aflevering 3 van Wie is de Mol 2017

De derde aflevering van Wie is de Mol 2017 is afgelopen! Dit zijn alle hints en aanwijzingen. Heb je zelf iets gezien? Laat het weten op onze Facebook. De afleveringstitel is ‘einde verhaal’.


1. De aanwijzingen van Sigrid

Tijdens de opdracht in de duinen geeft Sigrid meerdere malen over de portofoon aan dat de kartonnen briefjes niet meegenomen hoeven te worden. Dat is niet iets wat een Mol zou doen, die zou alleen maar verwarring willen veroorzaken.


2. -1000 euro van Jochem

Jochem stond aan het tweede halve biljet van 1000 euro. Hij kon daarmee bepalen of hij juist wél of juist niét dat biljet mee moest nemen (afhankelijk of het eerste biljet mee was genomen). Dat is een er goede positie voor de Mol.


3. Kamernummer 445

Thomas en Diederik slapen in deze aflevering op kamernummer 445, een kamernummer met dubbele cijfers. De dubbele getallen zijn in de eerste afleveringen al vaker teruggekomen.


DVD algemeen


4. Niet nachtblind

Thomas, Sigrid en Imanuelle steken meteen hun hand op wanneer Art vraagt wie er niet nachtblind is. Een Mol is volledig blind.


5. Dubbele getallen in de auto

In de timers zijn deze aflevering vaak dubbele getallen te zien. De dubbele getallen zijn in de eerste afleveringen al vaker teruggekomen.


DVD algemeen


6. SW

In de eerste afleveringen komen heel vaak straatnaamborden terug die beginnen met ‘SW’, oftewel South West. Dit kan ook verwijzen naar de initialen van Sanne Wallis de Vries.


7. De pijp aan Maarten geven

Thomas draagt in deze aflevering een shirt met ‘de pijp’. Zou de titel van de aflevering hier naar verwijzen? Wanneer je de pijp aan Maarten geeft, is het einde verhaal.


8. Dubbele getallen tijdens auto-opdracht

Ook tijdens de auto-opdracht waren er veel dubbele getallen te zien. De dubbele getallen zijn in de eerste afleveringen al vaker teruggekomen.


DVD algemeen


9. Miss Mole

In de boeken aan het eind van de auto-opdracht lag het geld. Een van de boeken had de titel ‘Miss Mole’. Is de Mol dit jaar een vrouw?


10. Thomas die geld weg stopt

Thomas lijkt in de strandopdracht geld weg te stoppen in zijn jaszak. Aan het eind bleek dat er geld is verduisterd. Ook de vraag of Diederik hem kan zien, maakt het extra verdacht.


11. Het shirt van Diederik

Diederik heeft deze aflevering een shirt met een spruitje aan. De huidige Mol heeft doorgaans contact met oud-Mollen. De bijnaam van Margriet is ‘spruitje’


DVD algemeen


Verdenkingen:

Jeroen verdenkt Diederik
Diederik verdenkt Jeroen
Imanuelle verdenkt Jochem, Sanne, Jeroen en Diederik
Jochem verdenkt ?
Roos verdenkt Imanuelle
Sanne verdenkt Imanuelle
Thomas verdenkt Jeroen, Roos, Sanne en Diederik
Sigrid verdenkt ?


Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook! Zelf Wie is de Mol spelen? Dat kan! Bekijk hier het Wie is de Mol Bordspel.

128 gedachten over “Dit zijn alle hints & aanwijzingen van aflevering 3 van Wie is de Mol 2017”

    1. Boek is al in 1930 uitgebracht. Maar goed, Miss Mole geschreven door Young zegt al genoeg… Sigrid is vrouw en ongetrouwd en de jongste mol ooit

  1. Thomas speelt een rol in het toneelstuk de meiden. Hij speelt de rol van : mevrouw.
   Een vrouw dus.

   + alle aanwijzingen van twee stuks. Thomas naam betekend tweeling

   + 1 Vd eerste shots van een Stier met het mollogo om zijn nek. Thomas is stier van sterrenbeeld. En dat gelul in de eerste moltalk dat we vooral niet naar sterrenbeelden moeten kijken.

   Zijn voor mij aanwijzingen dat ik nu beland ben in de Thomas tunnel

  2. Dat boek heeft een prijs gekregen voor Fictie… dus toch een man? Verder zijn er overal dubbele te zien wat op tweelingen zou kunnen wijzen, wat 2 mannen zijn waaronder Jochem. Dubbel 5 komt vaak voor wat een verwijzing naar jochem kan zijn. Hij is geboren op 23 mei wat je kan zien als 2+3 en 5. 23 – 5 is op meer manieren uit de beelden te halen, zie ook de heftruck foto 2 3×5. Ver gezocht? maar dat is wel vaker bij WIDM 🙂

  3. Dit is de beste aanwijzing ooit. Ik zag het meteen, keek het terug en verdenk Sanne sindsdien. Blijkbaar hebben ze deze hint bij Moltalk niet gezien. Heb het per facebook de volgende dag nog aan Moltalk doorgegeven. Jammer dat ze hier niet op inspelen. Miss Mole!!!!

  1. Nee, het was Sigrid die ze (opzettelijk?) vewarde. Jochem had aanwijzingen 10 (6e str links) en 11 (3e straat links) goed, hij verwarde enkel de zijde van de auto waarop deze te zien waren, maar dat is verder niet relevant.
   Later, als ze op weg zijn naar de eindbestemming en Sigrid daarin het voortouw neemt instrueert ze eerst ‘3e straat links’ (aanw. 11) en daarna ‘6e straat links’.

 1. Jochem liet wel heel opvallend weliswaar maar toch het paaltje linksliggen, nam de halve duizend mee en sorry maar die Mickey tekent een kind van 2 nog beter. Ik zit nu op Sanne, Jeroen en Jochem.

   1. Zou hij gezien, zijn functie bij Moltalk, de uitzending niet een dag eerder gezien hebben? Dit doet niets af aan het live zijn, kwestie van voorbereiding en zo de gesprekken aan tafel te kunnen sturen zonder dat hij meer weet?

    1. Zeker, gewoon voorbereiding voor het programma. Vivienne had al haar uitwerkingen ook gewoon van te voren gemaakt, echt niet tijdens de uitzending 🙂 Maar ze weten niet wie de mol is.

 2. Ik denk dat alle dubbele aanwijzingen niet verwijzen naar tweelingen, maar naar vissen (19feb-20maart) sigrid is op 19 februari jarig, dus vissen

  1. …en is geboren in 1993, wat weer verband houdt met de aanwijzingen vd boeken (Miss Mole) aan het ‘einde van het verhaal’ Sigrid lijkt mbt de aanwijzingen wel erg sterk te staan….

 3. Dat de titel ‘Miss Mole’ duidt op een vrouwelijke mol dit jaar is denk ik te voor de hand liggend. Logischer lijkt het me dat er een andere verwijzing in zit. Namelijk: de naam van Miss Mole in het boek is Hannah. Dat is een gespiegelde naam, wat voortborduurt op de tweelingenreeksen die we steeds zien.

 4. Mij valt op dat meteen na het zien van de boeken (waaronder MISS Mole) Thomas zegt: Wat is er MIS gedaan. Dat is er bewust in geknipt! Verdacht!

  1. SW Jefferson, om te beginnen. Wat ontbreekt er? THOMAS! Volg zijn gedrag in bv aflevering 1. De mol heeft er baat bij om in de vrijstellingsgroep te zitten, omdat daar gestuurd wordt. Daar kan hij veilig zijn best doen zonder op te vallen. En dat doet hij dan ook….

   Voorts ben ik van mening dat de hints op de officiele site hier waarschijnlijk meer bedoeld zijn om te verwarren dan om ons te leiden.

 5. Jochem veraadt zichzelf tijdens de autorit. Luister terug vanaf 39:45:
  “dan moeten we hier naar links en gan we dan weer ‘de mol’ uh… omhoog.”

  Sowieso brengt hij weinig geld in het laadje

  1. Nee hoor, kandidaten mollen ook naar hartelust om de verdenking van andere kandidaten op zich te krijgen. Ze willen immers als kandidaat ook het spel winnen 🙂 Dat maakt het juist zo lastig de ECHTE mol-acties te zien.

   1. Kleinigheidje is dat de ‘nep mollen’ heel opzichtig mollen zodat zoveel mogelijk mede kandidaten de opzichte ‘fouten’ zien. De echte mol doet dat juist stiekem.

    Dat Jochem afgelopen aflevering loopt te klote met z’n portofoon en een paaltje met geld voorbij loopt is veel te opzichtig. Zo zou een echte mol dat zeker niet doen.

 6. Dubbele getallen worden doorgaans ‘meestergetallen’ genoemd, Jochem van Gelder was meester en zijn favo tv programma uit zijn jeugd: ‘De Meester = Gek!’

 7. De titel van de aflevering is ‘einde verhaal’. Dit kan ook verwijzen naar de afvaller. Tijdens de strand opdracht moet Roos een roos tekenen, maar deze verdrinkt in de zee. De test wordt gemaakt in een rozentuin, tijdens de test worden deze rozen vaak in beeld gebracht. Roos is de afvaller van vandaag, dus einde verhaal.

   1. Dat is niet waar, een aantal jaar geleden (volgens mij het seizoen van Susan Visser) sloegen de eerste paar aflevering titels op de afvallers.

   2. Denk dat het niet voor niks is dat Art de boeken laat zien (wellicht vanwege de titels), maar kan ook zijn vanwege ‘einde verhaal’. De eindbestemming is niet gehaald, dus hadden we de boeken eigenlijk niet hoeven zien. Heeft iemand gezien of het geld voorin of achterin het boek zat? (Dus aan het einde van het verhaal?)

 8. Ik vond Sigrid erg verdacht met haar antwoord op het strand. Eerst hoor je haar zeggen: de 2 maskers, die staan voor Thomas ivm zijn musical carrière. Maar als echt antwoord geeft ze: de 2 maskers: die staan voor mij, denk ik… Uh wat?!!!

 9. Sanne probeert zichzelf alleen maar verdacht te maken. Dit is te duidelijk! Marjolein dit deed ook vorig jaar.

  Jochem: Tweeling – Verwarring porto’s – Boekje kwijt, oh ineens gevonden? – Het niet zien van de paaltjes (Nachtblind, niet geschikt voor opdracht 2?) – Het stemmen op Diederik als LEUGENAAR – Hij is ook erg onhandig, DE LEUKSTE THUIS – ONHANDIG? – Roos had bij aflevering 2 opdracht 1, maar een paar letters van de code getypt, had hij niet gemerkt dat ze niet meer praatte in de portofoon, of een molactie? – En natuurlijk, gewoon niet duidelijk!
  Thomas: Probeert niet op te vallen bijv. aflevering 1 door in het kleinste groepje te zitten en gewoon netjes €250 verdient bij de kermis – Tweeling(naam) – aflevering 3 zegt hij Diederik zie je me? Nee, je bent uit beeld.. Mollen denkt Thomas?? – bij afl. 3 opdr. 2 probeert hij ook niet op te vallen – Hij wilt graag de tekeningen raden, omdat hij weet dat hij daar geld kan laten verspillen? – Mime-shirt, verwijst naar zijn tekening, maskers met blij en boos?? – Hij heeft Jeroen en Diederik alleen gelaten tijdens de staalfabriek-opdracht, zo kon hij zichzelf zijn gang laten gaan als MOL? – Alle auto’s waren bijelkaar, oeps nu zijn we ze kwijt, express? – Halverwege hint staalfabriek – Geld weggooien bij afl 3 opdr. 3?

  Voor aflevering 3 was dit mijn lijstje:
  1. Diederik
  2. Jeroen
  3. Thomas
  4. Sigrid
  5. Roos
  6. Sanne
  7. Jochem
  8. Imanuelle

  Nu:
  1. Thomas
  2. Jochem
  3. Diederik
  4. Sigrid
  5. Jeroen
  6. Imanuelle
  7. Sanne

 10. Ik denk echt dat de dubbele getallen weleens naar Sanne met haar dubbele achternaam kunnen wijzen. Miss Mole zou dan op een dame slaan. SW Sanne Wallis ook een sterke link naar haar. Ze rijdt in de stad ook per ongeluk verkeerd. Jochem molt enorm openlijk, hij laat duidelijk een paaltje linksliggen, neemt de halve 1000 mee, tekent een superberoerde Mickey, is hij echt zo dom of? Voor Jeroen Kijkindevegte, veel vergezichten, de verrekijker opdracht en dan Sigrid ja daar heb ik echt puur op gevoel iets mee. Niet veel concrete aanwijzingen, ze lijkt echt een regelende, alles rechttrekkende kandidate maar is ze daar niet iets TE in?

  1. Sanne verdenkt net als Roos Imanuelle, Roos is eruit, dit keer geen twee kandidaten met evenveel fouten. Zou dat betekenen dat Sanne dan de Mol is?

  2. Het is ook Sanne Wallis.
   Afl 1. Welcome to mol Airlines. Sanne heeft gespeeld in “planes”.

   Idd alle naamborden die beginnen met SW.

   Sanne betekend in het heeebreeuws “roos”, al die rozen….

   De teugels afl 5. Iets te makkelijk misschien, maar idd Sanne heeft alleen maar de teugels vast gehad.

   En….
   Al die theaters.
   Gerechtsgebouw (achternaam man is ’t hof)
   Al die paarden. Tv programma “vrouw en paard” 2009.
   Sweeney Todd reclameposter.

 11. Jullie hebben 1 fout. Nr 4 is alleen over door Art aan telefoon gevraagd wie er nachtblind is. Dit heeft Roos niet gezegd aan de kandidaten…..

 12. De titel van deze aflevering liet eigenlijk het verhaal zien van Roos:
  Een van de eerste shots is het naambordje: Moltown te zien.
  De schermpjes werden getoond in de Rose Garden: Als Roos de mol zou zijn, was het dus de tuin van de Mol. (moltown)
  De titel is: einde verhaal. Dus einde verhaal van de “mol” Roos….

  Tevens waren er twee eenden (of duiven) te zien in de 3e aflevering op 60:40

 13. Roos zat niet op Imanuelle.
  Roos zei: Ik durf eigenlijk van niemand te zeggen die is de mol absoluut niet behalve Imanuelle, die heb ik vertrouwd en mijn vertrouwen geschonken, daar kan ik gigantisch mee de boot in gaan dat weet ik maar ik voel dat niet dus volgens mij is ze het echt niet.

 14. Bij de test was er bij Diederik op de achtergrond een fontein te zien.
  De fontein boot naar links en rechts weg wat dus de letter M vormt.

 15. Jochem tekende een Mickey Mouse zonder oren… Een mol.
  Sigrid over 2 gezichten: ‘Die 2 gezichten, dat ben ik.’ Mol heeft 2 gezichten.
  Op auto: ‘bestemming aan rechterkant.’ Mss zat de mol op de bijrijdersstoel.
  In auto Sigrid: ‘En dan rechts de eindbestemming…’ en keek naar links.
  NEP op auto van Sigrid en Jeroen.
  Jeroen: ‘ik kan me heel goed voorstellen dat jij de mol bent.’

 16. Hoe oud is Miss Mole?? is het opzoeken waard lijkt mij!! was het niet ergens in de 40! Sanne is 45 jaar.

  Sanne zegt tegen Thomas in de auto we gaan hier linksaf, en vervolgens zijn ze iedereen kwijt,
  en blijven maar gewoon doorrijden, terwijl ze de andere 3 auto’s kwijt zijn, dit is dus tijdrekken,
  en tijdrekken en verwarring zaaien is altijd een taktiek van de Mol.

  verwarring zaaien deed ze ook bij opdracht 1 over de porto, en bij opdracht 2 door voor te stellen om iedereen zijn favo drankje in het zand te tekenen.

 17. we zien heel vaak het getal 5 voorbijkomen,
  5th avenue,
  weg 405, en interstate 5.
  alleen in het kenteken van de blauwe auto zat een 5, de auto van Diederik.

  Diederik pakt de verkeerde weg/ oeps foutje/ of gewoon tijd verspillen.

 18. “Einde verhaal” Opdracht 3 is als een verhaal. Het gaat op het einde mis doordat Sigrid de verkeerde informatie doorgeeft. Doet nog wel alsof zij het wil corrigeren maar weet dan al dat het niet meer gaat lukken. Zij gaat eerst ook niet mee in het voorstel van Jeroen om voorop te rijden. Meent dat zij ook wel via de portofoon voor TomTom kan spelen. Als Sanne zou zien hoe zij de portofoon hanteert dan zou zij zeggen “Geef hier die portofoon, je bent te jong!”.

 19. Ik vind diederik tot nu toe in alle afleveringen wel verdacht met zijn kleding hoor. Hij draagt heel vaak groen en deze keer ook dat spruitje. Ik Denk echt dat er dit jaar weer kleding hints zijn

 20. Ik mis de grootste en duidelijkste hint van deze aflevering. De route naar Powell’s begint op Jefferson St en leidt via een grote omweg via Flanders St naar de boekwinkel.

  Thomas (Jefferson) Vlaanderen (Flanders)

 21. Kan ” einde verhaal” niet betekenen dat aan het einde van de opdracht de verhalen (boekwinkel) te vinden zijn? Sigrid maakte de fout waardoor ze verkeerd reden

  Daarnaast valt mij het op dat er veel opvallende maar veel te makkelijke hints verstopt zijn. Ik denk dat de regie wraakt neemt op de fouten van vorig jaar door iedereen valse info te geven. Wie blijven er buiten schot ? Jeroen, Thomas 🙂

 22. Waar ik dus aan dacht bij het shirt van Thomas, is aan de spreuk: “ce n’est pas une pipe”. Oftewel, dit is geen pijp. Het is allemaal bedrog? Zoiets..

 23. Sigrid is de mol…

  Iedereen denkt bij de estafette dat achteraan staan goed is. Als je weet waar de eerste halve 1000 ligt en deze NIET pakt heb je als mol als iig 1000 uit de pot gesnoept. Dat vervolgens de andere helft wel binnenkomt is mooi meegenomen, Dat je een halve 1000 pakt niet wetend of de andere helft wellicht nog komt is minder verdacht.

  Het boek Miss Mole heeft nog een afbeelding; http://www.bookword.co.uk/wp-content/uploads/2015/06/182-Miss-Mole-cover.jpg
  Op wie lijkt zij?

  Daarnaast is Hannah een palindroom, die zien we vaker terug in de afleveringen.
  Sigrid is geboren in 1993 de publicatiedatum van het boek. Ze is de jongste.
  Hoe komt zij aan een pasje van andermans kamer?

  Een puzzel van 500 stukjes in 4 weken???

  Ik blijf mijn punten op haar inzetten!

 24. Als je de aflevering terug kijkt dan zie je bij 17.04 min een foto op het geld dat de presentator in zijn hand heeft.(wanneer hij het geld aan het tellen is na de paaltjes opdracht in de duinen). Is iemand anders dat ook al opgevallen?
  Ik heb geprobeerd er een print screen van te maken, maar die is heel onduidelijk.

 25. Twee dingen in Aflevering 3… bij het begin van de auto opdracht ‘verspreekt’ Jochem zich bij het aangeven van aanwijzingen. Hij zegt “de mol…. eh… omhoog”.

  Als Art het boek laat zien met de titel “Miss Mole” staat er een soort verdwaalde letter “J” bovenaan op de kaft.

 26. Ik vind het wel apart dat dezelfde Rangrover met hetzelfde nummerbord bij de kandidaten rijdt om 44:22 en 02:22. Zou de mol iemand betaalt hebben om er steeds tussen te gaan rijden?

 27. Imanuelle : toont het mollenboekje van Jochem. Zonder er in te kijken legt ze het met een big smile opzij.En ploft languit op bed.–Ima is Surinaams-Nederlands (dubbel =2). — Ima en Sigrid samen (duo=2) uit de groep die namen moesten maken in het zand.– Art geeft het geld niet over het kampvuur aan de penningmeester want dan zou het wel eens in de fik kunnen gaan en geeft het geld vervolgens aan Imanuelle..– Imanuelle huilt dikke tranen en kust Roos bij het afscheid met de woorden ik hand blind ! vertrouwen in jou(blind als een mol ?) ze waren een duo 1 gaat nu weg dus “einde verhaal” (thema vandaag). Ima is op 1 april jarig. De dag waarop iedereen voor de gek gehouden wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *