De eerste hints van het nieuwe seizoen Wie is de Mol

Het nieuwe seizoen van Wie is de Mol is nog niet eens begonnen, en de echte Molloten zijn al overuren aan het draaien. Deze hints zouden wel eens richting een potentiële Mol kunnen wijzen.

1. SOEST
In de preview van de nieuwe afleveringen kwam een luchtballon voorbij waarop getallen op de onderkant stonden. Deze getallen waren 50356. Als je deze getallen op een rekenmachine invult, kan je dit als ‘S O E S T’ lezen. Welke deelnemer heeft er met deze plaats iets te maken?

2. OLD TOWN
In de intro van de nieuwe afleveringen was kort een toren in Portland te zien. Op deze toren staat OLD TOWN. Dit is een afwijking van de vele keren dat ‘MOLTOWN’ terugkomt in de intro. De missende ‘M’ of de extra ‘D’ kan ons dus verder in de richting van de Mol brengen.

3. Constante van Avogadro
Diederik draagt op de groepsfoto een shirt met opdruk: For a good time, call 6.02 x 10^23. Dit getal staat ook beter bekend als de Constante van Avogadro. Deze constante zegt wat over het aantal deeltjes per mol, met als eenheid mol-1. Probeert hij ons voor de gek te houden, of is het al een eerste hint richting de Mol?


En waar hebben we dit jaar helaas helemaal niks aan:

1. Twitterstiltes van de kandidaten
De kandidaten hebben zich dit jaar goed aangepast aan de Molloten die zoeken naar social media gedrag om vroegtijdige afvallers op te sporen. De volgende data waren de deelnemers stil:
Diederik Jekel: 13 mei – 12 juni
Imanuelle Grives: 8 mei – 10 juni
Jeroen Kijk in de Vegte: 14 mei – 7 juni
Jochem van Gelder: 14 mei – 13 juni
Roos Schlikker: 14 mei – 7 juni
Sanne Wallis de Vries: 31 maart – 1 september
Sigrid ten Napel: 7 april – 16 juni
Thomas Cammaert: 12 mei – 28 juni
Vincent Vianen: 10 mei – 7 juni

2. Overduidelijke hints
Vorig jaar kon je er bijna niet omheen, door de Kloosterhint en het Molgeld was Klaas al vroeg in het seizoen ontmaskerd als Mol. Over dit seizoen zegt Art het volgende: “Het is de ene keer wat duidelijker dan de andere keer. Maar als het de kijkers nooit lukt het te ontdekken, is het voor hen ook niet leuk. We zijn druk met die balans.”

Goed voorbereid op het nieuwe seizoen?
Het Molboekje 2017 is niet te missen wanneer je alle aanwijzingen kan bijhouden. Ook vind je hier achtergrondinformatie en interviews met de kandidaten én de Mol. Leuk als kerstcadeau!

11 gedachten over “De eerste hints van het nieuwe seizoen Wie is de Mol”

  1. *) Jochem van Gelder is de enige kandidaat met alle letters: MOL in zijn naam.

    *) Roos Schlikker is de enige kandidaat van wie er geen geboorteplaats vermeld staat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *