Hoe je de Mol opspoort in 2016; een aantal handige tips

Elk jaar zitten bijna 3 miljoen mensen aan de buis gekluisterd om te achterhalen wie dit jaar de boel voor de gek houdt in Wie is de Mol. De makers van het mysterieuze kijkcijferkanon van de AVROTROS verwerken ieder jaar hints en aanwijzingen in de afleveringen, zodat de kijker meegenomen wordt in de psychologische rollercoaster van Wie is de Mol. Hieronder geven we een aantal handige tips waar je op moet letten bij het nieuwe seizoen… en waar je vooral niet op moet letten!

Waar je vooral niet op moet letten (en we elk jaar mee doodgegooid worden):

 

  1. De naam of geboortedatum van deelnemers
    Elk jaar verschijnen weer hints of aanwijzingen die gaan over de naam of geboortedatum van de kandidaten. Mensen verbinden gegevens van de kandidaten die al bekend waren voordat ze meedoen aan Wie is de Mol aan een potentiële Mol. De Mol wordt niet uitgezocht omdat hij of zij toevallig op een goede datum geboren is, of omdat een anagram van zijn of haar naam het woord ‘Mol’ bevat.
  2. Het Mol logo in beeld bij een kandidaat
    In de afleveringen verschijnt meerdere malen het Mol logo in beeld, en dat zal dit jaar ongetwijfeld ook het geval zijn. Het Mol logo komt erg vaak terug bij verschillende kandidaten, en er is nooit echt een goede aanleiding waarom het bij de ene kandidaat wel wat zou moeten betekenen, en waarom het bij de andere kandidaat niks betekent.
  3. Het social media gebruik van de deelnemers
    Vorig jaar kon Buzzcapture de afvallers van het 15e seizoen nog aardig voorspellen, maar het lijkt erop dat de kandidaten dit jaar erg goed geïnstrueerd zijn. In de nieuwe social media analyse worden voorzichtig afvallers genoemd, maar heel hard zijn de bewijzen dit seizoen niet.
  4. Wat de rest van Nederland denkt
    Laat je vooral niet overhalen door vrienden, familie of de rest van Nederland. Ga op je eigen gevoel en instinct af. Ook vorig jaar zat het grootste deel van Nederland mis met hun voorspelling. Wil je toch een beetje op de hoogte blijven van hints & aanwijzingen van de rest van Nederland? Like ons dan op Facebook!

    Waar je vooral wél op moet letten:

     

  5. Titels van de afleveringen
    De titels van de afleveringen verwijzen vaak cryptisch naar het doen en laten van de Mol in die aflevering. Het kan voorkomen dat afleveringstitels naar acties of gebeurtenissen van verschillende deelnemers kan verwijzen, dus staar je er niet blind op. Zie je een patroon ontstaan met meerdere afleveringstitels die naar één kandidaat verwijzen? Dan kan je wel eens op de goede weg zijn…
  6. Anagrammen, cijfercombinaties en afkortingen die wijzen naar een kandidaat
    In elk seizoen worden anagrammen, cijfercombinaties en afkortingen in de afleveringen verwerkt die kunnen wijzen naar de Mol. Een vaak voorkomende aanwijzing is een tekst of getal op de muur. Een handige tip hierbij is om te kijken naar de staat van de tekst of het getal; wanneer iets recentelijk lijkt aangebracht, kan het wel eens een hint zijn…
  7. Voorkennis van kandidaten
    De Mol heeft voorkennis van elke opdracht, en weet dus precies wat er gaat gebeuren. Daarom zal hij of zij vaak op een tactische plek willen staan, waar de Mol de touwtjes in handen heeft.
  8. Stemgedrag van afvallers
    Elke aflevering is er een test, waarbij de deelnemers twintig vragen krijgen over wie zij denken dat de Mol is. Degene die in de aflevering de meeste vragen fout beantwoordt, gaat naar huis. Dat is dus de persoon die er het meest van af zit. Weet je wie deze kandidaat verdenkt? Dan zou dat heel goed kunnen betekenen dat degene die verdacht wordt niet de Mol is!
  9. Het Twitteraccount van de Mol
    Elk seizoen twittert ‘de Mol’ vanuit het Twitteraccount van de Mol, de verwachting is dat het dit seizoen weer gaat gebeuren. In deze tweets worden vaak berichten geplaatst over de aflevering of de kandidaat die is afgevallen. In deze tweets worden vaak ook verborgen aanwijzingen geplaatst, dus hou dit account zeker in de gaten!

 

molboekje3

2.888 gedachten over “Hoe je de Mol opspoort in 2016; een aantal handige tips”

  1. …en let vooral ook WEL op de nonverbale reacties van deelnemers bij:

    -geslaagde opdracht (negatief-neutraal bij Mol)
    -bekendmaking opdracht (neutraal-pas later dan de rest enthousiast/angstig)
    -bekendmaking afvaller / rood scherm (minder verrassing/emotie/later emotie bij Mol)
    -bekendmaking groen scherm (Mol reageert geremder enthousiast/later enthousiast, want hij/zij weet het natuurlijk al)

  2. Voordat de metro opdracht begint rijdt er een metro voorbij met boven het raam en groene ‘m’ van mol. Het metronummer 007 zou een hint kunnen zijn…

    1. Nee lees mijn reactie hierboven, er stonden ook heel veel andere nummers zoals 002. James bond = 007 dus James is dus de mol. JONGENS IK HEB HET ONTDEKT

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *