De betekenis van CF.

De titel van de aflevering was ‘Het laatste woord, letterlijk’. Als we de laatste woorden van de oud-Mollen, terwijl Klaas en Cécile door het klooster lopen, LETTERlijk nemen, vormen de eerste en de laatste letters: MOL CF. KLAAS. ‘CF’ betekent ’te vergelijken met’.

Woorden.org geeft de volgende uitleg van CF.:
cf.
Voorbeelden: `’cfr.’ is een afkorting van het Latijnse werkwoord ‘conferatur’ wat betekent ‘het worde vergeleke met’. Ook het Franse ‘confer’ is daarvan afgeleid`.
Synoniemen: vergelijk, overeenkomstig

De Cambridge Dictionary omschrijft CF. als volgt:
cf: used in writing when you ​want the ​reader to make a ​comparison between the ​subject being ​discussed and something ​else

5.509 gedachten over “De betekenis van CF.”

  1. In biologische naamgeving, kan cf. geplaatst worden tussen het geslacht en de soortaanduiding om aan te geven dat de exacte soort niet met zekerheid vastgesteld kan worden. Bijvoorbeeld doordat determinatie onmogelijk is wegens slechte conservering van het monster of bijvoorbeeld als bij een waarneming van een soort niet alle eigenschappen zichtbaar zijn, die nodig zijn voor een exacte, eenduidige determinatie. Het gebruik van cf. in biologische nomenclatuur drukt dus een mogelijke identiteit uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *