Alle molacties en verborgen hints van Klaas!

Wow! Het zestiende seizoen van Wie is de Mol zit er inmiddels op! De Mol in WIDM 2016 was… Klaas van Kruistum! Hier vind je alle molacties van Klaas. Ook vind je hier alle officiële verborgen hints & aanwijzingen! Heb jij deze allemaal gezien?

Molacties

1. Geld verdienen tijdens de metro-opdracht

In de eerste opdracht van aflevering 1 had Klaas meteen geld verdient bij de verzamelopdracht in de Metro. Dit deed hij om vertrouwen te winnen van de kandidaten.

2. De verkeerde kar bij de zoutopdracht

Klaas nam de verkeerde zoutkar mee naar Rop. Hierdoor moest er twee keer zout overgeschept worden, waardoor de opdracht niet gehaald had kunnen worden.

3. De foto bij de trappen

Tijdens de foto-opdracht op de trappen deed Klaas zich heel fanatiek voor. Hier heeft hij twee kandidaten omgewisseld. Daarom raakte er 100 euro uit de pot én was er geen bonus van 600 euro verdiend.

4. De hints in het klooster

Achter de rug van de kandidaten, tijdens het klooster, zaten de volgende symbolen kruis (Klaas van KRUIStum), weegschaal (Klaas is een weegschaal), logo van Checkpoint (Klaas presenteerde Checkpoint) & KK (Klaas van Kruistum). De oud-Mollen zeiden in het klooster allemaal dat het spel zich achter je rug afspeelt.

5. De duikers bij de kano-opdracht

Klaas pakte twee kokers tijdens de kano-opdracht. Nadat hij twee kokers had gepakt, peddelde hij naar de duikers toe; hij wist precies waar de duikers zaten. Daardoor haalde hij 600 euro uit de pot.

6. De klimopdracht met de kisten

Klaas haalde bij de klimopdracht bij de rots 1500 euro uit een kist gehaald, en deze verstopt. Hij wist dat er een sleutel onder de kist zou liggen.

7. De kist bij de Tainio-opdracht

Klaas opende bij de Tainio-symbolenopdracht de kist, en haalde er duizend euro uit. Er lag tweeduizend euro in de kist.

8. De zoek-geen-verschillen-opdracht

Bij de spiegel-opdracht zorgt hij er voor dat Rop de hamer niet in spiegelbeeld legt. Hierdoor mislukt de opdracht. Ook verschuift hij de tafel achter de rug van de kandidaten.

9. De verzamelopdracht in de auto

Tijdens de verzamelopdracht deed Klaas fanatiek mee. Op het eind verplaatste hij Ayren met Tim. Hierdoor mislukte de opdracht.

10. De verkeerde koffer in het verlaten resort

Klaas gaf tijdens de opdracht in het verlaten resort aan dat de koffer van Tim van hemzelf was. Daarna heeft hij veel tijd verspeeld.

11. De camera-opdracht in het resort

Klaas wist dat hij de winkel en het zwembad moest vermijden, omdat daar de 500 euro lag. Omdat hij op het laatst maar 50 euro had gepakt, kon hij de opdracht wel laten slagen.

Verborgen aanwijzing

1. De laatste woorden van de Mollen in het klooster

De meest bekende hint uit dit seizoen is wel de hint uit het klooster; de laatste woorden van de oud-mollen waren, molboek, oordeel, legenda, contra & focus. De eerste en laatste letters van deze woorden, vormden: MOL CF. KLAAS. CF betekent ’te vergelijken met’.

2. De Mol tussen de oud-Mollen

Het gezicht van Klaas stond in een korte scene tijdens de Kloosteropdracht tussen de oud-Mollen. Het gezicht van Klaas had hierbij ook een masker.

3. Alfabetische volgorde

Tijdens de introductie aan de Mol leest Art de naam van de deelnemers op in alfabetische volgorde. De enige die niet klopt, is Klaas. Als Klaas met een M zou beginnen, zou hij wel op de goede plek zitten.

4. M-1-2-8-5

In de Metro staan Art en Klaas voor een aanduiding waarop staat: M-1-2-8-5. Als je die getallen bij elkaar optelt, krijg je M-16. Klaas is de zestiende Mol.

5. 2-4-1-0

Tijdens de opdracht waar de kandidaten op een vrijstelling konden bieden, waren de volgende getallen te zien: 2-4-1-0. Als je 2 & 4 bij elkaar optelt, en de 1 & 0 achter elkaar zet, krijg je 6-10. Klaas is geboren op 6 oktober.

7. 11-13

Bij de Tainio-tekens-opdracht was de uitkomst 113 – hier kan je 11 en 13 uithalen, in het alfabet de K en M. Klaas Mol.

9. 1-9-7-6

Bij de geldklokkenopdracht zijn de klokken 100, 900, 700 en 600 te zien. 1976 is het geboortejaar van Klaas.

11. Kruizen door het hele seizoen

Het hele seizoen door komen er kruizen in beeld. In de vorm van symbolen, maar ook composities en de manier waarop objecten hangen. Dit verwijst naar de achternaam van de Mol, Klaas van KRUIStum.

X. De afleveringstitels

Wijsmaken – Tijdens de uitleg van de achterkant van de biljetten aan de Mol, wijst Art naar het biljet van Klaas, als hij zegt dat het een portret van ‘jouw’ gezicht vormt.
Het laatste woord, letterlijk – Deze titel verwijst naar de hint in het klooster, waar MOL CF. KLAAS uit te halen is.
Wie schrijft die blijft – Wederom een verwijzing naar een hint, hierbij zou de combinatie 2-4-1-0 verwijzen naar de geboortedatum van Klaas (2+4=6, 1 en 0 maakt 10, 6-10 is 6-okt, geboortedatum Klaas).
Minder dan je denkt – Klaas pakte tijdens de mandjesopdracht minder jokers dan de kandidaten aanvankelijk dachten dat hij zou pakken.
3 al weg, 7 over – Tijdens de fietsopdracht waren er al drie kandidaten vandoor, toen envelop 7 gepakt werd door Klaas.
Misplaatst – Verwijst naar de tafel die Klaas verschoof tijdens de spiegelopdracht.
Iets is niets – Deze titel verwees naar de zwarte vrijstelling, die in hand was van Klaas.
Min of meer uitzonderlijk – Klaas stopte de klok op een mingetal. Hij was de enige die de klokken op een negatief getal stopte, dat maakte hem uitzonderlijk.
Fotofinish – Op het geld dat Klaas inleverde bij de camera-opdracht in het resort zaten alleen foto’s van Klaas, de Mol.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Wie is de Mol? Check onze Facebook!

30 gedachten over “Alle molacties en verborgen hints van Klaas!”

  1. In het begin filmpje van elke aflevering was heel even een kruisbeeld te zien met het gezicht van Klaas. Tenminste ik dacht zijn gezicht erin te zien. Daarom was Klaas al vrij vroeg mijn mol. De eerste keer dat ik een mol goed geraden had! Fijn programma. Ben al benieuwd naar de volgende.

  2. Ik dacht eerst Taeke maar toen ging hij er uit en wist ik echt niet meer wie het was. Wel had ik de hint van het klooster gehoord maar ik dacht, deze hint is te voor de hand liggend. Dus Klaas was niet mijn mol…..

  3. Klaas was niet een hele slechte mol. Ik hoop dat de makers geen hints meer verstoppen in het programma, of ze zo maken dat je ze ook op andere kandidaten kan toepassen. Het is helaas 2016 en door sociale media, HD TV en makkelijk terugkijken is de puzzel wat te snel opgelost.
    Het leukste van het programma vind ik dat je met tunnelvisie op de verkeerde kandidaat tot de finale zit en dan compleet wordt verrast, óf dat je de goede kandidaat verdenkt en jezelf een schouderklopje kan geven omdat je het doorhad. Beide dingen worden verpest door gedeelde hints als “mol CF Klaas”

  4. Ik kijk zowel naar de Vlaamse als Nederlandse versie van “De Mol”, en ik moet zeggen dat de Vlaamse versie moeilijker is. Niet alleen omdat er niet zo’n hints van cijfers inzitten, maar ook omdat het montagewerk veel verhult. Was toch ook ‘in love’ met deze versie!

  5. ik had het goed oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *