Alle hints & aanwijzingen van de eerste aflevering van Wie is de Mol 2016

Het zit erop! De eerste aflevering van Wie is de Mol 2016 is afgelopen! Dit zijn alle hints en aanwijzingen. Heb je zelf iets gezien? Laat het weten op onze Facebook.

1. De lengte van de Mol in de inleiding

Art kijkt in de inleiding regelmatig iets naar boven als hij met de Mol praat. Art is zelf 1,82 meter. Is de Mol langer dan of op zijn minst 1,82? Klaas, Tim, Remy en Annemieke komen in de buurt.

2. De afleveringstitel ‘wijsmaken’ als verwijzing naar Remy

De titel van de aflevering was ‘wijsmaken’. Een muzikant maakt ‘wijsjes’. Zou dit kunnen verwijzen naar harpist Remy?

3. Art die de Mol in de finale spreekt

In de introductie met de Mol zegt Art dat hij de Mol pas weer in de finale spreekt. In de volgende scène spreekt hij Klaas individueel aan. Gaat Art een individueel gesprek aan met alle deelnemers, behalve de Mol?

4. De afleveringstitel ‘wijsmaken’ als verwijzing naar Tim

Tim zegt in de aflevering ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’. Probeert hij ons iets wijs te maken?

5. De mozaïek van de mol

De mol wordt weergegeven op de achterkant van de biljetten in de vorm van een mozaïek met bolletjes. Rop heet tijdens de executie een overhemd met bolletjes aan.

6. De verspreking van Suzan tijdens Moltalk

Suzan versprak zich en haalde Klaas en Kees door elkaar toen Rik aan haar vroeg of ze gebeld was door de Mol. Zou Klaas contact met haar hebben gezocht?

7. De reactie van Marjolein bij het winnen van geld

Toen Klaas de groep vertelde dat hij het eerste geld in de pot had verdiend, leek de hele groep hier erg blij mee, behalve Marjolein.

8. De €-2-5-7-10 cijfercombinatie bij de zandopdracht

Voordat de zandopdracht begon, was er kort de cijfercombinatie €-2-5-7-10 te zien, en daarna het Mol-logo. Klaas legde een naambordje op de vijfde (5) plek. De persoon die als zevende (7) een naambordje mocht pakken, legde het naambordje van Klaas op de tweede (2) plek. De topito eindigde in het tiende (10) vak en in het euroteken (€). Dan heb je dus alle getallen gehad. Een aanwijzing naar  Klaas als Mol?

9. Het missende bordje van Cécile

Voordat de zandopdracht begon, zagen we een shot van het bakje met daarin de naambordjes van negen deelnemers. Het bordje van Cécile ontbreekt hierbij. Zijn deze negen de kandidaten, en is Cécile de Mol?

De reacties op Twitter:

Verdenkingen:

Wie verdenkt wie? Als een kandidaat een ander verdenkt, en de kandidaat valt af, betekent dat meestal dat de kandidaat er naast zat bij het verdenken van de Mol. De afvallers vertellen ons dus wie niét de Mol is.

Ellie verdenkt Rop
Klaas verdenkt Annemieke en Airen
Taeke verdenkt Marjolein
Tim verdenkt Cecile
Marjolein verdenkt Rop
Remy verdenkt Tim
Airen verdenkt Annemieke, klaas
Cecile verdenkt verdenkt meerdere deelnemers
Rop verdenkt Cecile, Airen, Klaas, Take
Annemieke verdenkt ten minste vier deelnemers, waaronder Klaas

Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook!

molboekje3

2.959 gedachten over “Alle hints & aanwijzingen van de eerste aflevering van Wie is de Mol 2016”

 1. Art zegt: op de biljetten staat ook jouw foto uitgebeeld als hij met de mol praat en pakt die van Klaas
  Verder kijkt Art iets omhoog als hij met diegene praat. Klaas is langer dan 1,82
  Verder probeert Klaas altijd kinderen in checkpoint wat wijs te maken

  1. Ben het helemaal met je eens de inleiding deed mij ook heel erg denken aan checkpoint omdat het in een loods was en checkpoint is ook altijd in een loods

  2. Belachelijk dat hij omhoog kijkt weet jij/jullie wel hoe hij staat? En deze belachelijke gedachtes gaan wel erg ver hoor. Je kan ook zeggen. “Ja maar Marjolein deed ook niet haar best bij het touw trekken want ze liep weg om te kijken naar haar horloge?

 2. Tijdens de proef met dat ze die pizza punt o hoog moesten trekken marjolein trekte eigelijk gewoon niet en toen ze vroegen wie er even ging kijken waar ze waren zei marjolein vol overtuiging ik! En hebben ze het gehaald nee inderdaad

  1. Ja precies die wilde ik ook delen. Plus dat zei met het trekken niks deed totdat ze de Torpito uit het geld vak moesten halen stond ze ineens te trekken. Ik ga volledig voor marjolein

  2. als alle kandidaten het aantal mensen van hun opkomst (eerste tweede enz) en hevelt het op is 55 – 1 van Klaas = 54
   Dan lijkt het mij erg toevallig als dat zo is. Onrealistisch, maar het kan natuurlijk altijd

 3. De titel kan slaan op Tim. Omdat hij in het midden stond(opdracht2), wees dat ding naar hem. Er stond ook ‘de mol’ op.

  Ook kan het op Ayren slaan. Zij wees met haar wijsvinger naar het mollogo op haar kaartje (opdracht 1).

 4. Bij de metro opdracht zie je dat iemand het envelopje van ‘wie is de mol’ vasthoudt. Deze persoon heeft een duimring om. Later zie je annemieke met een duimring om.

 5. De titel wijsmaken kan ook op Rop slaan. Vaak worden de titels van de afleveringen letterlijk bedoeld of moet je bepaalde klanken en letters uit elkaar halen. De titel zou dus ook wijs maken kunnen zijn, wat op Rop in de trein slaat. Rop sprak een Spaans woord de hele tijd verkeerd uit en een man in de trein riep de goede uitspraak steeds naar hem. Rop werd dus wijzer gemaakt/ wijs gemaakt met de goede uitspraak.

 6. Wijsmaken kan ook op Rop slaan. Vaak moet je de titels van afleveringen namelijk letterlijk nemen of moet je het woord/ de woorden uit elkaar halen. Zo zou je wijsmaken dus ook als wijs maken kunnen beschouwen, wat weer op Rop in de trein slaat. Hij spreekt een woord de hele tijd verkeerd uit en een man roept hem de hele tijd de goede uitspraak toe. Zo wordt Rop wijs/ wijzer gemaakt door de man.

 7. Art begint met praten op het terrein waar Checkpoint altijd wordt opgenomen. Klaas was de presentator van Chekpoint. Klaas is ook langer dan art en hij is de hele tijd als eerste.
  Zijn biljet wordt als eerst gepakt, praat als eerste met art en begint als eerste met een naamkaartje op het bord zetten.

 8. In de inleiding zei art iets over het geld, dat de mol zo min mogelijk briefjes met zichzelf in de pot moet hebben. Dan zou het best logisch zijn als de mol op een van de hogere bedragen biljet staat (dan wel de hoogste) of zou dat te voor de hand liggen?

 9. Ik zie dat heel veel mensen een goede link zien met de titel wijs maken, en ook ik zie weer een andere mogelijke uitleg hiervan.
  Wijs maken kan ook slaan op Taeke, die in de tweede opdracht de andere kandidaten probeert wijs te maken dat ze beter kunnen gaan voor de kandidaten en niet voor het geld, en dat geld dus minder belangrijk is dan de deelnemers.

 10. Toen Art de kandidaten ging voorstellen in de loods aan de mol zei hij als enigste bij Marjolein: “Ja Marjolein Keuning, vrouw van 53 jaar enz. Die JA zegt hij nergens anders. Alsof hij het letterlijk zegt tegen Marjolein die verborgen voor hem zit

  1. Art zegt er niet bij dat ze 53 jaar is, anders zou het een gouden tip zijn als hij het alleen bij haar zou zeggen. Omdat ze dit jaar 54 jaar wordt en dat was het aantal mensen die ze bij de metro opdracht hadden moeten verzamelen.

 11. ‘Follow the money’ wordt (in de voorfilmpjes) een aantal keer benadrukt. In het introductiefilmpje van Annemieke wordt expliciet een bedrag (eindbedrag Serious Request) in beeld gebracht. Follow the money?

  Of slaat Follow the money op degene die penningmeester is (of was)? Moet diegene gevolgd worden (in de gaten gehouden worden)? Dan zou het op Klaas (of Ellie natuurlijk) kunnen duiden.

 12. De pedaalharp heeft naast 47 snaren ook 7 pedalen…. 54 dus, daar waar ze in de eerste opdracht ook 54 personen moesten verzamalen. Rémy is de harp speler…. Daarnaast is er verschillende keren “fruko” op een boot te zien. Een muziek band bekend in Latijns Amerika. En ook symphonica komt terug op een boot

 13. Na zo’n eerste aflevering is het volop gokken. Ik zou net zo goed de theorie kunnen opschrijven over sinterklaas en dat kinderen dan ook iets wordt wijgemaakt dus dat het klaas dan moet zijn. 😉

 14. In de inleiding zegt Art: Ik spreek je pas weer in de finale. Kort daarna spreekt Art 1 op 1 tegen Klaas. Zou Klaas het dan toch niet zijn?

  Ook tikt Klaas in de inleiding bij het stukje van Marjolein op die envelop op het Mol-Logo. Verwijst dit misschien naar Marjolein als Mol?

 15. Wijsmaken, verwijzing naar muziek inderdaad, harpspeler Remy…. En toevallig dat Cecile hoofdredacteurs is van Harpers Bazar… Eens kijken of we ergens symbolische harp figuren kunnen terugvinden in het spel..

 16. In de intro (voorstelronde) vertelt Art over alle deelnemers iets. Wanneer hij de naam Ellie noemt zegt Art letterlijk ” wat kan ik zeggen, lijkt me duidelijk” Bij Marjolein lijkt het alsof Art tegen Marjolein zelf praat. Annemieke moest in de tram 2 personen vinden van 36 jaar. Werd dit überhaupt gecontroleerd door Art? Had ze Art niet kunnen WIJSMAKEN dat ze 36 waren? (De anderen waren tastbaar; baard/rugtas/nagellak/hoofddeksel/mooie vrouwen. Blijft ook de naam Maria en naam Juan iets wat niet tastbaar is….grrr

  1. de bedoeling van de opdracht was eigenlijk alleen maar om 54 personen mee te nemen. Het maakte niet uit of ze voldeden aan hun persoonlijke opdracht.

 17. In de intro wordt gezegd bij annemieke ‘achter je’ en vervolgens staat remy bij het trekken van het groene ding achter haar. Op de foto ook volgens mij. Zou dit iets met remy te maken hebben?

 18. Wat is het mysterieuze muziekje dat Remy speelt op de harp in zijn introductie? Kan het niet thuisbrengen.

  We zien ook erg veel verschillende soorten water steeds, schol is een vis…. Schollaardt? Ze is DJ. Die maken ook een wijs? Meeste hints met muziek kunnen ook op haar slaan, incl. Fruko.

 19. Klaas krijgt de opdracht om de groep in te schatten, toch moet hij zijn opdracht voorlezen: zoek 1 muzikant. De enige muzikant dit seizoen: Remy. Verdacht?

 20. “Ik ben de Mol! Ik ging de strijd aan. Maar omdat ik altijd beslagen ten ijs wil komen, volgde al snel na mijn mollicitatie een geheime ontmoeting met Art. Ergens in Nederland. Halfweg was het. Of praat ik nu mijn mond voorbij?” (Mollendagboek 2016)

  Zou Klaas hier praten over zijn afspraak met Art op de ‘geheime locatie’ (zo beschrijft EO de loods) waar hij zijn programma Checkpoint presenteert?

 21. je kan met wijsmaken echt alles bedoelen. ook dat rop en marjolein altijd wijsmaken dat ze iemand zijn die ze niet zijn (acteren). oftewel: aan wijsmaken heb je bar weinig

 22. Dagboek van de mol staat een duidelijke aanwijzing naar de geheime locatie…” half weg was het” …. typ suiker fabriek halfweg in en kijk naar de afbeelding! Dit is De locatie waar de geheimen ontmoeting was.

 23. Ik merkte gister wat op toen ik widm opnieuw ging kijken. Ik ging naar de npo site en toen kwam ik bij de video. Ik dacht laat ik eens de beschrijving lezen misschien staat er nog iets belangrijks in en Jahoor! “De zoektocht naar de Mol start in de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek; Santo Domingo. Hoe opereert de Mol op de plek waar hij zich het meest thuis voelt?” Waar de Mol zich het meest thuis voelt..? Euhm.. Annemieke kan goed Spaans, Airen is getint… Misschien is dit iets? En wijsmaken… Annemieke maakte de groep wijs dat ze geen 2 mensen van 36 kon vinden… Ik weet niet of dit iets is maar het lijkt wel zo 🙂

 24. Ellie is de mol, ze vond een rol papier in de kloostermuur en stopte de terug, zodat niemand een vrijstelling kon krijgen. Niks gevonden? Nee want de mol hoeft er toch niet uit..echt een super mollen streek! Dus is ellie de mol!

 25. ‘Het spel speelt zich niet voor je ogen, maar achter je rug’:
  Zeggen de oud mollen in aflevering 2 (de mol ken je als je allen hoort, maar ook individueel een helemaal tot het eind luistert kun je de mol ontcijferen zeiden ze, waarna ze met deze zin afsloten) en Art in aflevering 1, als verwijzing naar het geld waarop de mol op de achterkant staat; mogelijk is rug een bedrag?

 26. heeft er iemand al gesproken over het petje met de tekst : “Doe Maar Lekker”?? het is een anagram voor “De Mol Keek Raar” en de eerste letters vormen :” DML “. ofwel De Mol zonder klinkers. RAAR!

 27. Ik weet niet of het hier al gepost is, maar mij viel iets op in de intro van aflevering 2. Het lijkt net of er iets gefluisterd wordt aan het einde van de intro, op het moment dat het WIDM logo in beeld komt. Nog iemand? Ik kon er niets uit opmaken maar misschien langzaam of achterstevoren afgespeeld?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *