Alle hints & aanwijzingen van aflevering 9 van Wie is de Mol 2016

De negende aflevering van Wie is de Mol 2016 is afgelopen! Dit zijn alle hints en aanwijzingen. Heb je zelf iets gezien? Laat het weten op onze Facebook. De afleveringstitel is ‘fotofinish’.

1. De opgehangen foto’s bij de foto-opdracht

De foto’s op het bord van Art waren in een kruis opgehangen. Dit zou wederom een hint naar Klaas van KRUIStum als Mol kunnen zijn. In de aflevering komen veel kruizen voor. De andere kruizen vind je ook hier.


2. Het Spaans van Annemieke

Het is erg onduidelijk of Annemieke een aardig woordje Spaans spreekt. Ook in de foto-opdracht zegt ze slecht Spaans te spreken, terwijl ze in een vorige aflevering heeft gezegd aardig Spaans te kunnen spreken.


3. Dezelfde kleren op de foto’s

Aan het eind van de foto-opdracht bleek dat de kleren van de gefotografeerden niet hetzelfde hoeven te zijn. Tim zei dat de gefotografeerden ook dezelfde kleren moesten hebben. Dat kost erg veel tijd.


4. De vooruitziende blik

Tim geeft aan bij de camera-opdracht dat hij een vooruitziende blik heeft. Een Mol heeft ook een vooruitziende blik, omdat deze al weet hoe de opdracht er uit gaat zien.


5. Fotofinish in de test

Tim en Annemieke zitten beide op Klaas. Hadden ze even veel vragen goed en ging de test dus op snelheid? Was dit een fotofinish.


6. Klaas op het tien euro biljet

De makers van het programma wist dat de camera-opdracht zou komen en dat het geld verdubbeld zou worden als de deelnemer op het biljet zou staan van het binnengebrachte geld. Dan is het slim om Klaas sowieso op een laag bedrag te zetten, zodat het niet veel waard is als het verdubbeld wordt.


7. Fotofinish op het sprintje van Klaas

Klaas trok tijdens de camera-opdracht een sprintje naar Art. Art noemde hem vervolgens Usain Bolt. Bij hardlopen is wel eens een fotofinish. Ook heeft Klaas nog eens een camera op zijn buik, wat ook aan FOTOfinish kan linken.


8. Het Miami Vice-shirt van Tim

Tim draagt een shirt van Miami Vice. In Miami Vice gaat Crockett ook wel eens undercover, net als een Mol.


9. De persoon achter Art

Net wanneer Art een verhaal begint over het spel ‘dat achter je rug verandert’, komt er iemand met een zwart shirt en blauwe broek achter hem staan. Als je kijkt naar de outfit zou dat Annemieke kunnen zijn!De reacties op Twitter:


Verdenkingen:

Klaas verdenkt Tim
Tim verdenkt Klaas
Annemieke verdenkt KlaasOp de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Hier vind je alle aanwijzingen naar Klaas. Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook!

2.937 gedachten over “Alle hints & aanwijzingen van aflevering 9 van Wie is de Mol 2016”

 1. Klaas is heel verdacht, dat klopt. Maar zou het er niet té dicht bovenop liggen als hij de mol is?!
  Bij de eerste aflevering, al voor het spel begon apart genomen door Art, en al de “hints”…
  Vorig jaar stond zat ook de helft van alle kijkers fout en het ligt er té dik bovenop… Als Klaas de mol zou zijn, zouden ze alle beelden wel zo gemonteerd hebben zodat Klaas juist niet verdacht zou zijn.
  Het zou kunnen, maar ik vind het er té dik bovenop liggen en denk dat we volgende week voor een grote verrassing komen te staan met z’n allen!

   1. Ik ben het helemaal met je eens!
    Tevens vertelde Art ons in het begin van het seizoen dat we te maken zouden hebben met “de best voorbereide mol ooit.” Klaas past niet echt bij deze descriptie, want hij zou zichzelf dan niet echt ten goede doen, als ‘ie zo verdacht wordt door zowel het publiek als de kandidaten.

 2. Kamernummer 1824 komt duidelijk in beeld. Als je googelt op ‘1824’ kom je al snel een pagina tegen over Het gouden tientje. Op dat muntstuk staat dus het jaartal 1824, maar ook een kruis. Klaas is een tientje waard, en dat kruis heeft geen uitleg nodig. Jammer, want ik has gehoopt dat Tim de mol is.

  Als je daarnaast googelt op ‘1824 mol’ kom je uit bij stambomen van verschillende families Mol. Dat betekend natuurlijk niks, maar het is wel… creepy. :-/

  1. Precies. Want als Annemieke de mol is dan had Taeke in de vorige ronde de test beter gemaakt moeten hebben dan Klaas of Tim, aangezien hij heeft gespreid en klaas op Tim zat en andersom. Maar goed dat is er vanuit gaande dat zij niet liegen over op wie ze zitten

 3. Er staat een foto bij artikel over aflevering 9 van WIDM in Telegraaf.nl … er staat 1 persoon niet op: Tim… toch vreemd
  En 1824 is postcode in Alkmaar. Heeft Tim, Annemiek of Klaas iets met Alkmaar?

  1. Nog even over die foto… staan daar alleen de ‘kandidaten’ op met Art? Het spel verandert niet voor je maar achter je rug. Helemaal links staat nog iemand toe te kijken, degene lijkt niet op Tim maar toch wel vreemde foto…

 4. Klaas is de mol
  De verdenkingen zijn als volgt
  Anemieke : klaas
  Taeke(exit):tim+klaas (meer op tim)
  Tim : klaas
  Klaas : tim
  Zou tim de mol zijn dan lag anemieke eruit in plaats van taeke

  1. Wat nou als als zowel klaas als Tim allebei op de verkeerde zitten en anneniek de mol is ..
   Dan kunnen ze er theoretische allebei nog in zitten.. verklaart ook waarom taeke verkeerd zit.

 5. Wat mij wel opvalt is dat tim bij elke aflevering op de foto voor, achter of naast iemand stond die er vervolgens uit ging. Bij de titel misplaatst stond die twee afleveringen ergens anders, maar in de aflevering zelf bv bij het filmpje voor cecile wel naast de gene die eruit ging. Nu staat tim voor het eerst anders op een foto. Eerst met de benen bij elkaar en armen naar beneden, nu met de benen open en de armen in elkaar gevouwen. Aanwijzing?

 6. Heeft niemand gezien dat bij de test vraag van Tim een antwoord is: de mol heeft als afleiding 200 euro in pot gebracht. De enige 2 die geld binnen hebben gebracht zijn Taeke (2x €500) en Klaas (2x €100). Hoeveel bewijs wil je nog meer hebben

  1. Ik denk dat de titel: ‘fotofinish’ juist slaat op dat tijdens de filmopdracht er een fotofinish nodig was om te zien wie er eerst was. Tim of Annemieke?

 7. Kruis(tum)
  Voordat vier op een rij begint zien we een aantal van deze blokjes liggen in de vorm van een kruis. Een aanwijzing naar Klaas van Kruistum?

 8. Tim verteld in een backstagefilmpje van afl. 9 dat hij zin heeft om geld te verdienen ‘al heeft het 8 afleveringen geduurd’ beetje vreemd let op de reactie van annemieke en klaas

 9. Ik denk dat Klaas de mol is, maar toch even een hintje erbij voor Tim.

  De mol wist alle opdrachten al van te voren. Wist hij ook dat Klaas het laagste bedrag was bij de opdracht met de camera. Hij besloot zonder te overleggen dat Klaas de camera moest dragen. Een mollenstreek van Tim?

 10. Volgens mij kan Tim ook de mol zijn. In de afl dat ze geld wat vastgebonden zit op palen zoeken keek ik naar zijn pet. Ik zag daar toen hij iets bukte toch heel duidelijk een mol in…..iemand dat ook gezien??

 11. Ik had nog een hond over Klaas
  Er hangde bij de laatste opdracht allemaal bordjes met coca cola er op
  Er was een iemand die coca cola dronk dat was Klaas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *