Alle hints & aanwijzingen van aflevering 7 van Wie is de Mol 2016

De zevende aflevering van Wie is de Mol 2016 is afgelopen! Dit zijn alle hints en aanwijzingen. Heb je zelf iets gezien? Laat het weten op onze Facebook. De afleveringstitel is ‘iets is niets’.

1. Klaas en Tim die hun eigen koffer niet herkennen

De koffer van Klaas zou op de begane grond van het resort staan. Daar wordt hij ook naar toe gestuurd. De koffers waren op de camera goed zichtbaar. Klaas en Tim hebben elkaars koffers vóór de opdracht ook al gezien; daar moet het opgevallen zijn dat de koffers op elkaar lijken.

2. De grijns van Klaas

Toen Art wegliep na de resortopdracht, waar de kandidaten niet zagen dat er duidelijke aanduidingen op de beelden stonden, moest Klaas een grijns onderdrukken.

3. De aanduidingen onder de beelden/boven de kamers

Annemieke gaf op het eind van de opdracht aan dat ze de aanduidingen onder de camerabeelden had gezien. De aanduidingen waren vrij duidelijk – ze had het op zijn minst moeten aangeven

4. ‘Iets is niets’ – de zwarte vrijstelling

De titel van de aflevering is ‘iets is niets’, dit zou kunnen slaan op de zwarte vrijstelling, die de groene vrijstellingen en jokers wegspeelt. Zo heeft Klaas dus ‘iets’ waardoor de anderen ‘niets’ hebben.

5. Molina/Molino

De naam van het restaurant was La Molino, maar Annemieke maakte er de vrouwelijke versie ‘Molina’ van. Zou ze er op hinten dat de Mol een vrouw is?

6. Klaas in de gaten houden

Bij de test zei Art dat de kandidaten Klaas in de gaten moesten houden. Hij doelde daarmee op zijn zwarte vrijstelling, maar het kan ook een goede hint zijn naar Klaas als Mol.

7. ‘Iets is niets’ – Annemieke’s jokers

Annemieke gaf een aantal van haar jokers aan Rop. Hij kreeg bij de test het rode scherm. Daarom waren zijn jokers niets meer waard. Waren de jokers (‘iets’) niks (‘niets’) waard?

8. MOL op de muur

Klaas stond in de controlekamer voor het woord ‘CONTROL’. Op de manier waarop hij er voor staat, lijkt er MOL te staan. Bewust camerawerk of toeval?

9. Het kruis op tafel

Bij de blokjesopdracht aan de tafel lagen de blokjes in een kruispatroon. Verwijst dit naar de achternaam van Klaas van KRUIStum?


De reacties op Twitter:

Verdenkingen:

Wie verdenkt wie? Als een kandidaat een ander verdenkt, en de kandidaat valt af, betekent dat meestal dat de kandidaat er naast zat bij het verdenken van de Mol. De afvallers vertellen ons dus wie niét de Mol is.

Klaas verdenkt Tim en Annemieke
Taeke verdenkt Tim
Tim verdenkt Annemieke en Klaas
Rop verdenkt Tim en Klaas
Annemieke verdenkt Klaas en Tim

 

Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook!

3.334 gedachten over “Alle hints & aanwijzingen van aflevering 7 van Wie is de Mol 2016”

   1. Wat wacht je dan van al die ‘aanwijzingen’ die men ziet op basis van kleding, nagellak, etc.? Heel veel mensen zien dat als aanwijzingen. Dit is een aanwijzing die je moet zien al dan niet nadat je er over getipt bent. Zo erg opzichtig is het dus niet.

   1. Als je naar de mond van Annemieke kijkt, dan zie je dat ze een ‘O’ zegt/zingt. In ‘hoera’ zie ik geen ‘O’. Ik zie in die mond geen ‘OE’ en ‘A’. Ga maar voor de lol eens met je mond de ‘hoera’ playbacken. Je zult merken dat je dan NOOIT je mond in de stand zal gaan krijgen die Annemieke op dat moment heeft. Dat is duidelijk een ‘o’ zoals te vinden in de woord ‘MOL’

 1. zo is het niet leuk meer.
  het is al heel duidelijk dat klaas de mol is.
  ongeveer 60 hints per aflevering.
  subtiliteit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   1. Dat heet inderdaad tunnelvisie. Ik ga zo hard lachen als ik voor dit seizoen weer op de goede persoon zit. Afgelopen seizoen zat ik er ook op. Dat was echt het eerste seizoen dat ik serieus heb gevolgd. Al de seizoenen daarvoor heb ik echt gedeelten niet gekeken. Ik weet het. Je moet goed kunnen denken over wat je hebt gezien en je moet al die informatie kunnen verwerken. Er zijn mensen die zeggen dat Klaas de Mol is omdat er bijvoorbeeld met de pak-af-opdracht er een kruis lag. Dat zou met zijn (achter)naam corresponderen. Ik zou het heel dom vinden van de productie als dat zo is. Vorig jaar lagen er bloemetjes bij de brieven van de Mol. Die bloemetjes wezen naar de Mol. Margriet. Om zo’n verwijzing 2 jaar achter elkaar toe te passen, dat zou ik echt HEEL dom vinden. Ik heb wel een andere verklaring voor die kruis. En dat is de seksesymbool van de vrouw. Dat is een rondje met een kruis er onder. Die kruis is dus voor meerdere uitleggen vatbaar.

    1. De kruizen die vaak voorbij komen kan wel degelijk leiden naar Klaas als mol. In 2014 waren er veel vissers bootjes in beeld en wie was toen ook alweer de mol: Susan Visser. Wie weet betekenen de kruizen inderdaad niks dit jaar, maar niets is wat het lijkt.

 2. Bij de foto van deze aflevering heeft Annemiek wel heel duidelijk een M gemaakt van haar linkerhand. Dat is geen voor de hand liggende verdeling van je vingers.

  1. Dat is me niet opgevallen. Wat mij ook niet op was gevallen, maar wat ik gehoord heb bij MolTalk, is dat Annemieke Mollina zegt ipv Mollino. De ‘a’ bij Mollina wil zeggen dat het vrouwelijk is.

 3. klaas kan de mol niet zijn, toen wie is de mol begon werd er gezegt Door Art: ” Jou zie ik terug in de finale” gelijk de 1e aflevering zag je klaas bij art staan in die tramopdracht.

   1. Ik was in jouw redenatie bijna ingestonken. Ik zat na aflevering 1 ook op Klaas. Tijdens aflevering 2 ging ik over op Remy (waarom weet ik eigenlijk ook niet). Tijdens aflevering 3 ging ik over op Annemieke. Zij heeft namelijk meerdere keren iets gezegd in een biecht wat mij opgevallen is. Dat correspondeerde met de titel van de aflevering of dat zou kunnen corresponderen met de sekse van de mol. Lees over dat laatste Hint 5.

    1. Trouwens, de kruizen op de brieven van de Mol icm Hint 5, wijzen naar een vrouwelijke Mol. De seksesymbool van de vrouw is een rondje met daaronder een kruis.

   1. Klaas kan de mol niet zijn toen art zei ik spreek je na de finale het moet Annemieke zijn die de mol is want
    Ik zag de schim tegenover art de mol dus dat die iets groter is dan art zelf

  1. Dat kan zeker. Ze moeten tig vragen invullen over allerlei details. Daarnaast is er iemand mrt dezelfde score maar iets betere tijd dan rop.. hij vormde team met Annemiek, als zij de mol niet is maakt ze grote kans er volgende keer uit te moeten.

  2. dat Zegt niet dat hij hem niet tegen kan komen in een opdracht
   Alleen dat de mol nooit naar huis hoeft dus sowieso in de finale zit

   Rop zat op Tim en klaas
   De jokers die hij inzette telde niet meer
   Dus het maakte niet echt uit want je weet niet
   Welke vragen fout waren

   1. Dat wat je over de jokers zegt klopt van geen kant. De jokers zijn er alleen voor om de fouten weg te poetsen. Dat de jokers niet meer geldig waren betekend dus dat alle fouten meetellen. En dus maakt het wel degelijk uit hoeveel fouten Rop had. En dus is de kans groot dat Klaas NIET de mol is.

  3. Annemieke verliest of is de mol want ze verdenkt dezelfde personen als rop en die is weg. Ze heeft een vrijstelling voor de finale, dus ze komt sowieso in de finale. Als mol of als verliezer want ze vult geen goede mol in.

   1. Voor de punten op de app maakt het wel degelijk wat uit. Als je alles spreidt op iedereen die naar de volgende ronde gaat, dus niet inzet op de persoon die afvalt, dan worden je punten gewoon verdubbelt. Qua bedoeling van het spel is het inderdaad zo dat je eigenlijk alleen moet inzetten op wie je verdenkt.

 4. STOP MET ZOEKEN !
  1 klaas verliest finale!
  2 tim wint finale
  3 ANEMIEKE IS DE MOL
  4 teake gaat er volgendeweek uit!.
  Mischien ergens een schoonheids foutje!.
  Maar ben overtuigt !

 5. Klaas is het niet, gezien de tip van anoniem om 09.01 uur. Dit hadden we zelf ook al verzonnen. Annemiek is het ook niet omdat ze de jokers van vorige week weer netjes teruglegde in de mand. Een mol haalt ze uit het spel.
  Tim is veel te fanatiek met het spel bezig, Taeke doet nooit iets. Echt niet. Heel afwachtend. En….hij heeft nog nooit zijn scherm gezien. Dus óf hij is de mol of de productie doet erg zijn best om te sturen. Hij had bij de fietsopdracht alle kans om kaarten weg te halen, om maar een voorbeeld te noemen. En waarom stal hij de fiets van Klaas? The plot thickens, Watson….

   1. Ik denk dat Annemieke het is. Heel veel mensen zien de kruis die vaak voor komt in het spel als zijnde het eerste deel van de achternaam Kruistum. Helaas vergeten veel mensen dat het seksesymbool van de vrouw een rondje is met daaronder, jawel, een kruis. Dat in combinatie met het ‘Molina’ van Annemieke ipv ‘Molino’, betekend mijns inziens dat de Mol een vrouw moet zijn. En Annemieke is de enige vrouw die overgebleven is.

 6. wat trouwens wel opmerkelijk is (misschien is het al eens gezegd hoor..):
  Tijdens de intro wordt er gezegd ‘het spel veranderd achter je rug’, vervolgens hoor je aan het einde van de intro Annemieke roepen: ‘achter je, achter je!’
  verdacht?

 7. Waarom zie ik nergens iets staan over teckel! Is het niemand opgevallen dat hij nog nooit (wat ik heb gemerkt) zijn scherm te zien heeft gekregen! Ik ben er niet helemaal van af het begin op gaan Letten maar sowieso de laatste 5 afleveringen heeft hij zijn scherm niet gezien, ook deze aflevering werd hij niet genoemd. Taecke brengt zeer weinig geld in de pot, haalde er deze aflevering zelfs geld uit, kon briefjes weg hebben gehaald bij de fiets opdracht(eerdere aflevering) en toch word die het minst verdacht door mensen…ik zit in iedergeval in de tunnel van Taecke hoor!

 8. Wat mij opviel, Klaas zegt in de keuken tegen de dame ‘Tranquilo’, daarna iets in het Nederlands. De vrouw hoort dus alleen..doe het rustig aan want Nederlands verstaat ze niet.

  En in de restaurant opdracht neemt Taeke de fiets van Klaas mee en vervolgens zien wij hem de hele opdracht niet totdat hij op het eind aan tafel zit als Art erbij komt ??

  Taeke of Klaas vermoed ik.

 9. Geloof me maar het is Taeke!

  Hij speelt het spel gewoon niet, je hoort hem nooit over rare acties van de kandidaten, ziet hem nooit overdreven veel opschrijven in zn molboekje. Tijdens de opdrachten treed hij altijd op de achtergrond BEHALVE tijdens de laseropdracht: toen pakte hij veel geld (bijna de enige keer dat hij individueel geld pakt) MAAR als mol weet hij dat hij de opdracht erna voor veel geld 5 vragen kon wegkopen. In de pot zat toen boven de 4100, je ziet hem 41 op een briefje schrijven. Waarom zou hij 410 doen? Als mol vul je natuurlijk de hele pot in! Als kandidaat ga je sowieso daar onder zitten.

  Stop met zoeken! TEAKE IS DE MOL

 10. Aan het einde bij de test zei art je “kijk maar naar Klaas, of die de zwarte vrijstelling heeft gebruikt” en toen waren alle ogen op hem gericht. Nu staat het op de site dagboek van de mol. Misschien een tip dat Klaas de mol is?

 11. Als je de aflevering terug kijkt met aanwijzingen van oudmollen zijnnde hoofdwoorden;
  MolboeK
  OordeeL
  LegendA
  ContrA
  FocuS
  En wat krijg je dan.. juist KLAAS ?

 12. Ik geloof dat 1 van de vier de mol is, de mol valt niet op in mijn ogen valt annemieke klaas en tim wel op. De mol is stil ondergronds en doordacht dan blijf er maar 1 over en dat is TEAKE.

 13. De aflevering heet: iets is niets.
  Bij het spel met de blokjes is er een ‘pak af’.
  Teake heeft 1 pak af, klaas heeft ook een pak af.
  Teake pakt met de pak af de zwarte vrijstelling af van annemiek, hierna word zijn vrijstelling afgepakt door klaas.
  Teake had dus iets maar dat was toch niets.
  Teake is de mol

 14. Ik weet niet of jullie het Door hebben maar er staat
  Altijd bij ale opdrachten achteraan en bij de groep foto
  Namelijk klaas

  (Het spel verandert niet voor je maar achter je rug!)

  1. Ik heb op internet alle groepsfoto’s van afgelopen seizoenen teruggekeken, en bij elke groepsfoto staat de mol ACHTERAAN En wie staat er de hele tijd achteraan op de groepsfoto van dit seizoen: Klaas

 15. Jullie zijn echt dom hè ze hebben een vaste plaats al sinds het begin zodat ze zich daar steeds aan kunne houden en Bo: waarom zou hij de hele pot inzetten als het 1 na hoogste bedrag telt

 16. echt vet lastig dit!!!
  ik denk niet dat klaas de mol is. Zoveel aanwijzingen…
  ik denk niet dat dat echt aanwijzingen zijn.
  maar ik kan er ook super erg naast zitten. ik dacht namelijk dat Cecile de mol was…

  1. Ik dacht na aflevering 1 dat Klaas de Mol zou zijn.
   Tijdens aflevering 2 kwam ik bij Remy terecht.
   Tijdens aflevering 3 kwam ik bij Annemieke terecht. En dat was wel op een gelukkig moment. Tijdens de aflevering heb ik de punten op de app verplaatst van Remy naar Annemieke. En sinds die aflevering zit ik op Annemieke. Er zijn zoveel hints in haar biechten die je alleen weet als je het gehoord hebt al dan niet nadat je er op gewezen bent. Door MolTalk ben ik er achter gekomen wat bij Hint 5 staat.

  1. Hou alstjeblieft op met dat soort aanwijzingen te zoeken. Die hebben menigeen Molloot het bos in gestuurd. Vorig jaar werden er ook zulke vindingrijke vindingen gedaan bij deelnemers die de een na de ander naar huis moesten omdat ze niet de mol waren. Bespaar je die moeite.

 17. Taeke is mijn mol vanaf aflevering 1. De titel wijst naar hem en het dagboek van de aflevering ook! Ik heb nog veel meer aanwijzingen uit andere afleveringen. Bij het spelletje om de vrijstellingen, jokers etc… was hij verdacht omdat hij veel mingeld voor de pot had geleverd. IETS (het mingeld) is NIETS (voor de pot). In het dagboek stond er dat de mol, heeft genomen voor zijn hoofdprijs. Wat is de hoofdprijs voor een mol in deze opdracht? MINGELD!

  1. Buiten het feit dat bij de blokjes de naam van Cécile niet aanwezig was, wil ik nog even noemen dat de hint van de aflevering “wijsmaken” was, en dat zei Rop wijsmaakt dat ze rode teennagel heeft. Dit hebben wij en rop echter niet gezien. Dit maakt ze hem wijs. En als hij haar als “meegenomen” persoon had laten tellen voor zijn opdracht had dit natuurlijk nooit goedgekeurd geweest.

    1. Als medewerker van het wie is de mol team weet ik een paar afleveringen van tevoren al wat voor associaties er gaan gebeuren in de volgende aflevering.

 18. In de wiskunde is een stelling (ook theorema, propositie of these) een bewering, die op basis van axioma’s en eerder bewezen beweringen is bewezen. Om een stelling te bewijzen gebruikt men in de wiskunde de regels van de logica. De afleiding van een stelling wordt vaak geïnterpreteerd als een bewijs van de waarheid van de resulterende uitdrukking, maar, afhankelijk van de betekenis van de afleidingsregels kunnen verschillende deductieve systemen verschillende interpretaties opleveren. Stellingen hebben twee componenten, die respectievelijk de hypothesen en de conclusies worden genoemd. Het bewijs van een wiskundige stelling is een logische redenering, waaruit blijkt dat de conclusies een noodzakelijke gevolgtrekking op basis van de hypothesen zijn, in de zin dat als de hypothesen waar zijn, dat dan de conclusies ook waar moeten zijn, en dit zonder verdere aannames. Het concept van een stelling is daarom fundamenteel deductief, dit in tegenstelling tot de notie van een wetenschappelijke theorie, die empirisch is. Een bewezen stelling kan weer gebruikt worden voor verdere bewijsvoering. Een stelling die speciaal voor dit doel opgesteld wordt heet een hulpstelling of lemma. Twee voorbeelden van bekende wiskundige stellingen zijn de stelling van Pythagoras en de laatste stelling van Fermat.

  Hoewel stellingen in een compleet symbolische vorm kunnen worden geschreven, door bijvoorbeeld gebruik te maken van de predicatenlogica, worden stellingen ook vaak uitgedrukt in een natuurlijke taal zoals Nederlands of Engels. Hetzelfde geldt voor bewijzen, die vaak worden uitgedrukt als logisch geordende en helder geformuleerde en bewoorde informele argumenten, bedoeld om te laten zien dat een formele symbolisch bewijs kan worden geconstrueerd. Dergelijke argumenten zijn meestal gemakkelijker te controleren dan louter symbolische. Veel wiskundigen hebben een voorkeur voor een bewijs dat niet alleen de geldigheid van een stelling aantoont, maar dat ook op de een of andere manier uitlegt waarom het bewijs waar is. In sommige gevallen kan een illustratie al voldoende zijn om een stelling te bewijzen. Omdat stellingen in het hart van de wiskunde liggen, zijn zij ook centraal in de esthetica van de wiskunde. Stellingen worden vaak beschreven in termen als “triviaal”, “moeilijk”, “diep” of zelfs “mooi”. Deze subjectieve oordelen variëren niet alleen van persoon tot persoon, maar ook door de tijd: bijvoorbeeld als een bewijs wordt vereenvoudigd of beter wordt begrepen, kan een stelling die eens als moeilijk gold voor sommigen als triviaal worden ervaren. Aan de andere kant kan een diepe stelling eenvoudig worden geformuleerd, maar kan het bewijs verrassende en subtiele verbindingen tussen uiteenlopende deelgebieden van de wiskunde blootleggen. De laatste stelling van Fermat is een bekend voorbeeld van een dergelijke stelling. Als ik deze theorie toepas met de letters van Cécile Narinx, kom ik op een conclusie dat Cécile inderdaad terugkeert.

 19. Dit is – zoals ik al eerder heb vermeld – een wetenschappelijke theorie die – als je deze toepast- tot een conclusie komt dat Cécile inderdaad de mol is en terugkomt.

 20. In het dagboek van de Mol van aflevering 7 worden de deelnemers in een bepaalde volgorde genoemd, dat lijkt de volgorde van de afvallers te zijn. Rop(afl 7), Taeke (afl.8). Als je dat doortrekt, verliest Klaas, wint Tim en is Annemieke de Mol.

  Naast de vele hints naar Annemieke die linken naar het dagboek van de Mol.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *