Alle hints & aanwijzingen van aflevering 5 van Wie is de Mol 2016

De vijfde aflevering van Wie is de Mol 2016 is afgelopen! Dit zijn alle hints en aanwijzingen. Heb je zelf iets gezien? Laat het weten op onze Facebook. De afleveringstitel is ‘3 al weg, 7 over’.

1. Als eerste alleen op pad

Taeke geeft aan graag als eerste naar Art toe te fietsen. Op die manier kan hij, zonder gezien te worden, enveloppen laten verdwijnen. Zou hij drie enveloppen hebben weggenomen? De afleveringstitel is immers ‘3 weg, 7 over’.

2. ‘Iedereen moet ze allemaal leren’

Annemieke maakt bij de symbolenopdracht de opmerking dat niet elke kandidaat maar één symbool moet onthouden, maar dat iedereen alle symbolen moeten onthouden. De Mol zou juist aansporen dat iedereen maar één logo onthoudt.

3. ‘Een pact met de duivel’

Annemieke zegt over de vertrouwensband met Rop: ‘Je zou maar een verband met de duivel sluiten’. Misschien bedoelt ze dat Rop een pact met de duivel sluit?

4. Het bedrag in de kist

Alleen Klaas loopt bij de symbolenopdracht naar de kist, en haalt er vervolgens een biljet van 1000 euro uit. Zou er nog meer geld in zitten, en heeft hij dat niet meegenomen?

5. De linkerhand

In de vorige aflevering kwam het woord ‘Links- of Linker’ al in het woordenboek naar voren. In de opdracht met de teksten ging het ook al over de linkerhand. Is de Mol linkshandig? Klaas en Taeke zijn sowieso linkshandig!

6. R-O-P

De letters R-O-P zijn te typen met de letters op de bovenste rij van je toetsenbord. Dat zijn 3 letters, dan blijven er 7 letters over op de bovenste rij. Een verwijzing naar afleveringstitel ‘3 weg, 7 over’?

 

De reacties op Twitter:

 

Verdenkingen:

Wie verdenkt wie? Als een kandidaat een ander verdenkt, en de kandidaat valt af, betekent dat meestal dat de kandidaat er naast zat bij het verdenken van de Mol. De afvallers vertellen ons dus wie niét de Mol is.

Klaas verdenkt Tim, Annemieke en Taeke
Taeke verdenkt Tim
Tim verdenkt Cecile, Marjolein en Klaas
Marjolein verdenkt ?
Cecile verdenkt Rop en Klaas
Rop verdenkt ?
Annemieke verdenkt Klaas en Tim

Heb je deze aanwijzingen al gezien? De ‘Getallenreeks vertelt postcode en inzet kandidaten!’-hint en de biljetten uit aflevering 4-hint!

P.S. Het WIDM Bordspel is tijdelijk in prijs verlaagd! Check hem hier: http://bit.ly/WIDMBordspel

Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook!

4.094 gedachten over “Alle hints & aanwijzingen van aflevering 5 van Wie is de Mol 2016”

 1. Er is ook een zin: de enige letters die je op de bovenste regel op het toetsenbord kunt typen ofzoiets, en de enige naam wat je kunt typen is Rop;) (net gezien bij moltalk ik dacht zeg het even:))

 2. Aanvulling hint 5: Tijdens de fietsopdracht komt als enige voorbijganger een man langs met alleen een linkerarm. Onder de noemer, niets is wat het lijkt haha.

 3. Ik zit ergens mee, volgens mij probeert iedereen zich verdacht te maken wat mij betreft is er wel over iedereen die er nog in zit wel iets verdachts te zeggen. En trouwens je moet niet kijken wie het meest verdacht is, maar juist kijken wie het minst verdacht doet dan heb je de mol. Want de mol doet geen opvallende verdachte dingen maar juist proberen zo min mogelijk verdacht te worden. Als je precies doet wat ik zeg kom je als mol uit op Klaas.

   1. Wat me overigens ook opvalt is dat ze bij moltalk Klaas totaal niet verdacht maken en heel erg sturen op Rop terwijl er genoeg hints zijn voor Klaas. Stukje propaganda?

     1. Dit is niet waar, alleen de mol, art, één cameraman, de eindredacteur en op het moment ook de winnaar voorderest niemand dus geen conclusies trekken hieruit…

  1. idd ze zijn allemaal aan het mollen omdat dan denken mensen dat die de mol is en dan stemmen ze op die dan liggen ze er misschien er eerder uit

  2. In het oude kasteel met de witte gezichten van de oude mollen wordt gezegd; Het spel veranderd achter je rug. Klaas heeft als enige de camera achter zijn rug. Klaas was verdwenen maar bleek achter de rug van Marjolein te staan.
   Ik verdenk op dit moment Klaas.

 4. Tim zei erg gedetailleerd: ‘Ik zit in boot T met Taeke, boot C voor Cécile en Klaas, en boot A voor de boot van Annemarie. T C A. Als je dit omdraait is het ACT. Speelt time een act? 😛

 5. Er zat sowieso meer geld in die kist dan €1000 euro. Ze konden die kaartjes meenemen voor €200 per blokje, wat inhoudt dat ze €1800 uit konden geven. Zouden ze maar €1000 kunnen verdienen dan? Dan konden ze maximaal 4 blokjes meenemen, mochten ze nog iets willen winnen.

  Verder: Klaas kan je typen op de 2e rij van je toetsenbord. Ik verwacht niet dat t een hint is, maar you’ll never know

   1. En weer dicht en weer open en weer dicht. Er zijn daar in de grot, onder de grond twee verschillende opnames gemaakt van het moment dat klaas de kist open doet. Ook zit het geld eerst in zijn rechter hand, om in de tweede take naar zijn linkerhand te verplaatsen. Vreemd..

 6. Rop is de mol denk ik. ROP is een afwijking aan het netvlies. De haren van een mol kunnen alle kanten opgroeien en hebben geen vleug. Zo kan hij alle kanten op. De mol maakt van je gazon een knollenveld, Rob zij aan het begin van de uitzending dat hij in een knollenveld zit.

  1. Ik denk dat klaas de mol is
   Want klaas heeft 5 letters, mol heeft 3 letters. 5 – 3 is 2. Een mol is blind aan 2 ogen. Ogen zitten op je hoofd. Een paard heeft ook een hoofd. Een paard heeft geen poten maar benen. Benen zijn soms ook botten. Botten zijn meestal wit door kalk, kalk zit ook in zeewater. Zeewater is zout en in aflevering 2 had klaas mineraalzout. Mineralen komen meestal uit de natuur. De kleur van natuur is groen, en soms zien kleurenblinden de kleur groen als rood. Klaas draagt een rood shirt in de intro dus klaas is de mol.

 7. De teksten uit de laatste opdracht gaan o.a. over de linker en de rechterkant van een toetsenbord.
  Rechterkant toetsenbord: KL
  Linkerkant toetsenbord: AS
  De letters de je nodig hebt voor KLAAS 🙂

   1. Titel van de aflevering is 3 weg, 7 over! Bovenste rij (linkerhand en rechterhand) Rop. Rop (is 3) weg, blijven er 7 letters over ? Blijft puzzelen ?

 8. Ik denk dat Taeke de mol is. Vorige week had hij al wat opvallende dingen en deze week weer. Als eerste op de fiets gaan en een hoop enveloppen verdoezelen, moeilijk doen op die brug met zijn zinnen en iets wat mij deze week ook is opgevallen en uiterst toevallig is, is dat in zijn kleding de letters M O L terug komen: VoLcOM polo, dOeMaarLekker, i aM dOLly. Dus Taeke is de Mol.

 9. Toen Rob aangaf dat hij niet de mol was. Maakte hij een handgebaar met 3 vingers in de lucht. En zijn pink gebogen. Dit is volgens mij geen natuurlijke houding.

 10. Rop is niet de mol, want waarom zou een mol een verbondje willen sluiten? Ik denk dat Rop gewoon te fanatiek is en daardoor nog geen geld heeft verdiend in de opdrachten dat je dat individueel kon doen.

 11. Denk eens even na…
  In moltalk aflevering met de lasers twitterde cecile ZELF dat ze nooit meer een witte skinny zou dragen maar je kan helemaal niet twitteren als je in wie is de mol zit tenzij jij de mol bent.
  Cecile moet het wel zijn.

  1. De afleveringen zijn al een tijdje geleden opgenomen. Het spel is dus al gespeeld, maar wij kijken nu pas naar het resultaat. De kandidaten kijken dus ook gewoon met ons mee ;).

  2. Klaas en Taeke zijn beide al met telefoon in beeld geweest.
   Tim heeft tijdens de opnameperiode ook gewoon getwitterd.
   Ze hebben gewoon hun telefoons bij hoor.

 12. De mol verdient geld, maar zorgt ook dat het er weer uitgaat zodat hij zichzelf niet verdacht maakt, taeke verdient veel geld maar zou hij niet bij het bieden expres het hoogste hebben geboden, ook krijg je geen beelden van enveloppen 10,11,12 terwijl je van de rest wel beelden krijgt zou taeke die toch hebben mee genomen en daarna weg hebben gegooid ofzoiets ? De titel is immers 3 weg, 7 over… Taeke is mijn hoofdverdachte

 13. Taeke fietst in 5,5 minuut naar Art. Na 5 minuten mag de rest gaan fietsen. Totale tijd voor de opdracht is 10 minuten vanaf het moment dat Taeke wegfietst. Cécile komt aan vóór de 10 minuten verstreken zijn, terwijl zij toch echt stuntelt op d’r fiets. Zij fietst het dus al stuntelend in zo’n 4,5 minuut…. en Taeke ging pijlsnel en doet er 5,5 minuut over. Of hij heeft onderweg koffie gedronken, of een paar enveloppen kwijt gemaakt. Toch?

  1. Nee. Taeke fiets in 5:30 naar Art. De rest start vijf minuten na Taeke. Na tien minuten wordt de eerste vraag gesteld. Taeke heeft dus tien minuten de tijd om naar Art te fietsen. Na deze tien minuten wordt er elke minuut één vraag gesteld. Er zijn twaalf vragen. Het vragenstellen duurt dus elf minuten. Tel dit op bij de tien minuten om naar Art te fietsen en de hele opdracht duurt 21 minuten. Cecile had in totaal dus 16 minuten om naar Art te fietsen wat in vergelijking met de tijd van Taeke prima kan met haar gestuntel.

 14. In veel opdrachten moet de kandidaten elkaar kruisen. Ook zei Susan in de 1e Moltalk dat ze een molmeeting met een aantal oud-mollen heeft gehad. Ze noemde toen Klaad, maar corrigeerde dit snel naar Kees. Klaad van KRUIStum is de mol….denk ik!

 15. In het oude kasteel wordt er door de oude mollen verteld; Het spel veranderd achter je rug.
  Klaas heeft als enige een camera achter zijn rug. Op een gegeven moment is Klaas verdwenen maar bleek achter de rug van Marjolein te staan.
  Ook wordt er door de oude mollen gezegd; Een opvallende mol is vaak geen mol maar een angstige kandidaat. Annemieke is angstig bij het klimmen van de rotsen en doet het niet

 16. De titel van aflevering 5 was 3 weg bij meervoudigepersoonlijkheidsstoornis staat 38 letters maar het zijn er 35 dus 3 weg en uit dat woord kun je letterlijk maken de mol is rop verheijen dus de mol van dit seizoen: de mol is rop verheijen!!!

  1. de titel was: 3 weg, 7 over! Op de bovenste rij staan 10 letters, haal ROP daar vanaf (min 3) dan blijven er 7 over! Dit sluit mooi aan bij jou theorie ?

 17. 2 tips die nog niet zijn genoemd.
  De titel van de aflevering slaat duidelijk op een anagram:
  “meervoudigepersoonlijkheidsstoornis” = is inderdaad 35 letters en niet 38; er zijn er al 3 weg.
  Van de 35 dien je er 7 over te houden.
  Wat je krijgt is… RopVerheijenisnietdemol +uigsdssorook <–12 letters

  Je kan dus maken: RopVerheijenisnietdemol,kruis (=klaas) of RopVerheijenisnietdemoldusik
  Het is in ieder geval te toevallig dat de combinatie 'RopVerheijenisnietdemol' gemaakt kan worden uit meervoudigepersoonlijkheidsstoornis. Het zou in verband kunnen staan met cijfermatige en letterkundige hints uit vorige afleveringen. Wel vreemd dat elke aflevering weer een hint zit verscholen.

  2e tip: de pelikaan.
  Ongelofelijk vaak wordt een pelikaan in beeld gebracht. Bijna elke aflevering 2 keer. Geen idee wat dit betekent. Het kan refereren naar het christendom (klaas), bekijk hiervoor wikipedia, het moet in ieder geval iets betekenen.

 18. “3 weg, 7 over”
  Meervoudigepersoonlijkheidsstoornis is volgens de van Dale met 38 letters het langste woord in de Nederlandse taal.
  Deze tekst stond er op het verhaaltje bij de laatste opdracht. Meervoudigepersoonlijkheidsstoornis bevat alleen geen 38 maar 35 letters. Er zijn er dus 3 weg!
  Nog leuker: Met de letters uit het woord valt deze zin te maken: Persoon in de voorste rij is de mol.
  Er blijven dan nog 7 letters over: 3 weg, 7 over!
  De zin zou kunnen duiden op Cecile of Annemieke in de opdracht. Heeft iemand een idee waar deze zin nog meer op kan slaan?

 19. Als een kandidaat tijdens de test niet duidelijk zegt wie hij/zij verdenkt, ligt die er meestal uit. Dus de theorie dat zij vertellen wie niet de mol is, kan je dan niet gebruiken. Zelf verdenk ik Klaas en Rop overigens.

 20. Meervoudigepersoonlijkheidsstoornis = Rop Verheijen is niet de mol, dus kruis door. … bij deze niet de mol!!! Ik ga voor klaas en taeke, alhoewel annemieke de taal wel machtig is daar..

  1. Dit is echt je reinste onzin. Er zitten nooit productiehints in die zo duidelijk naar iemand wijzen die NIET de mol zou zijn.

   Vergeet niet de ‘Rik is de mol’ hint die geen hint was.

   Mensen zoeken echt in tunnelvisies naar hints die hun tunnelvisie bevestigen. Deze, dat Rop niet de mol is, zou echt nooit door de programmamakers bedacht zijn.

 21. Tijdens de test zie je bij Marjolein haar computerscherm in beeld zonder dat ze een antwoord aanklikt. Bij de andere kandidaten was dat wel zichtbaar. Het laatste beeld bij Marjolein is de cursor bij “Taeke” op de vraag “wie is de mol?” Marjolein ligt er uit; is de boodschap de ze Taeke maar beter had kunnen aanklikken?

 22. Kunnen we ook even terugkijken naar de eerste aanwijzing “achter je” het wordt behoorlijk vaak herhaald… wie staan er iedere groepsfoto achter iemand anders? klaas en rop…

 23. Ik denk niet dat Klaas de mol is.
  Art was met de mol aan het praten en zei iets van: Ik spreek je bij de finale
  Bij de eerste opdracht spreekt Art met Klaas. Het kan dan toch niet zo zijn dat Klaas de mol is…

 24. Even iets heel anders. In het begin filmpje voor de aflevering zie je vóór Cecile in een fractie van een seconde een vierkante penning met “de mol” erop. Is er een penning in WIDM die überhaupt vierkant is?! Iets om verder te praten?!

  P.s. als rop de mol is, is dat echt te opvallend. De mol wil zichzelf nooit verraden. ‘Het spel veranderd achter je rug’, niet voor je snufferd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *