Alle hints & aanwijzingen van aflevering 4 van Wie is de Mol 2016

De vierde aflevering van Wie is de Mol 2016 is afgelopen! Dit zijn alle hints en aanwijzingen. Heb je zelf iets gezien? Laat het weten op onze Facebook. De afleveringstitel is ‘Minder dan je denkt’.

1. Klaas die het Molgeld weggeeft

Omdat op de achterkant van het geld, de mozaiïek van de Mol staat, houdt de Mol het liefst het geld zelf. Klaas wil vrijwillig van het penningmeesterschap af. Iets wat een Mol niet zo snel zou doen.

2. De kokers van Ellie

Rop gooit de kokers van Ellie zonder te controleren welke zij heeft verzameld. Op die manier is niet te controleren wie welke koker heeft binnengehaald.

3. Klaas die zijn vingers kruist in een biecht

Tijdens een biecht maakt Klaas een kruisje met zijn vingers. Een kruis zou kunnen verwijzen naar zijn achternaam, van Kruistum.

4. Annemieke die min-geld als de hoofdprijs ziet

Annemieke ziet de drie jokers met 500 euro min-geld als de hoofdprijs. Ziet ze het als de hoofdprijs dat er geld uit de pot is?

5. Marjolein die een lager bedrag kiest

Marjolein koos bij de mandjesopdracht in de steenmijn voor 500 euro, terwijl ze onderweg ook 1000 euro is tegengekomen. Pakt ze dan minder dan je denkt dat ze zou pakken?

6. Te weinig tijd

Cecile en Rop kwamen te laat bij de mandjesopdracht in de zoutmijn. Hadden ze minder tijd dan je denkt?

7. Links, Linker-

In het woordenboek dat verkregen kon worden bij de mandjesopdracht in de zoutmijn stond het woord Izquerda gearceerd, ook wel ‘Links of Linker-‘. Is de Mol linkshandig? We weten van Klaas en Taeke dat ze linkshandig zijn.

8. 2345

Annemieke noemt bij de kano-opdracht als eerste de cijfers ‘2345’. Dat was ook het bedrag dat in de vorige opdracht geboden was voor de macht over de test.

9. Het aantal jokers van Klaas

Taeke vertelde dat hij dacht dat Klaas drie jokers had gepakt. Klaas had echter maar één joker, dat was dus minder dan hij dacht.

 

De reacties op Twitter:

Verdenkingen:

Wie verdenkt wie? Als een kandidaat een ander verdenkt, en de kandidaat valt af, betekent dat meestal dat de kandidaat er naast zat bij het verdenken van de Mol. De afvallers vertellen ons dus wie niét de Mol is.

Ellie verdenkt Annemieke niet
Klaas verdenkt Tim
Taeke verdenkt Tim, Klaas en Rop
Tim verdenkt Klaas en Cecile
Marjolein verdenkt Ellie
Cecile verdenkt Ellie
Rop verdenkt Annemieke en Tim
Annemieke verdenkt Tim, maar Taeke niet meer

P.S. Het WIDM Bordspel is tijdelijk in prijs verlaagd! Check hem hier: http://bit.ly/WIDMBordspel

Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook!

2.890 gedachten over “Alle hints & aanwijzingen van aflevering 4 van Wie is de Mol 2016”

 1. Klaas lukte het om tijdens de eerste opdracht extra veel geld te verspillen door langer in het water te blijven terwijl hij al kokers had met waarschijnlijk geld erin. Hierdoor vergrootte hij de kans om door een duiker gepakt te worden.

 2. in het voorstukje hoor je op het einde bij Annemieke: achter je rug!
  In een vorige afleveringen werd er meerdere keren door oud mollen gezegd; het spel verandert achter je rug.
  Zegt dit iets over Annemieke? Ook had zij in de laatste aflevering 500 euro uit de pot gehaald, wilde ze toch niet de berg op en heeft ze een koker meegenomen uit het water (mogelijk min-geld).
  Ik denk dat zij de mol is…

 3. Aflevering 4: Annemieke zegt bij de opdracht in de mijn dat Song 2 van Blur 2.14 minuten duurt, maar dat is in werkelijkheid 2.03 minuten (zie YouTube). Minder dan je denkt…

 4. Song 2 – Blur
  “When I feel heavy metal
  And I’m pins and I’m needles
  Well, I lie and I’m easy
  All the time but I am never sure
  why I need you
  Pleased to meet you”

 5. Is Annemiek niet linkshandig? Annemiek stak namelijk in de eerste aflevering haar linker arm op toen de groep aan het juichen was dat er 1000 euro in de pot kwam.

  1. Dan zou het kunnen zijn dat Ellie een man verdacht en Cecilé een vrouw. Welke overeenkomsten toont met de mol of is Cecilé zelf de Mol? Cecilé betekend in het Latijns namelijk, blind. Toen had ze ook nog die ene keer dat groene jurkje aan met groene stippen. Stippen hebben de geldbiljetten toch ook? Laat nou net dat het 100 geldbiljet in de kleur groen is. Annemieke is nog te gespeeld voor een mol. Ik verdenk Rop, Marjolein en Cecilé op dit moment het meest.

 6. We kunnen allemaal wel gissen naar wie de mol is, maar de regie bepaalt wat wij als kijkers te zien krijgen! Door knipwerk van de beelden kunnen ze iemand uit de wind houden of juist verdacht maken…. #MINDFUCK

 7. tim hofman
  airen myléne
  remy van kesteren
  marjolein keuning
  rob verheien
  cecile narinx
  taeke taekema
  ellie lust
  klaas van kruistum
  annemieke schollaardt

  M VAN TIM
  A VAN AIREN
  R VAN REMY
  J VAN MARJOLEIN
  O VAN ROB
  L VAN CECILE
  E VAN TAEKE
  I VAN ELLIE
  N VAN ANNEMIEK
  NIKS VAN KLAAS
  IN DE ACHTERNAMEN KUN JE OOK NOG IS DE MOL VINDEN
  ZOU DIT KUNNEN VERWIJZEN DAT MARJOLEIN DE MOL IS?

 8. Bij Klaas is niet te zien met welke hand hij schrijft bij het invullen van het bedrag waarvoor hij de macht over de test wilde bemachtigen. Van de anderen wel en die schrijven allen met rechts.

 9. Waarom Marjolein de mol zou kunnen zijn:

  Afl 1 Opdracht Topito: Marjolein ging zogenaamd even kijken waar het volgende geldvak lag, terwijl dit van tevoren al lang en breed uitgelegd was. Van tevoren werd ook uitgelegd dat de topito volledig in een vak moest liggen, vandaar dat marjolein op het laatst ineens fanatiek werd om nog 1 vak verder te komen.
  Afl 1: het laatste woord, letterlijk. Het laatste woord was RUG. De letters van dit woord kun je alleen uit naam van maRjolein keUninG halen.
  Afl 4 opdracht ondiep water: vanwege het min-geld is het waarschijnlijk dat de mol een koker aan de kust bracht. Rob, Marjolein, Ellie en Annemieke brachten een koker aan land. Inmiddels weten we dat Ellie eruit ligt…De kans dat je door een duiker omgegooid wordt, is wellicht groter wanneer je verder uit de kust bent. Zeker als je met Taeke (sportief) op het water zit, dan is het natuurlijk slim om hem zo ver mogelijk uit de kust te sturen. Precies wat Marjolein deed. Zelf pakte ze de eerste beste koker en ging weer terug. (mogelijk wetende waar de duikers zich zouden bevinden)
  Afl4 opdracht kiezen of delen: Ook hier is de mogelijkheid om min geld te scoren. Interessant voor de mol. De mol heeft twee voor de hand liggende opties:. 1.3 joker met -500 eur scoren. 2.geld in de pot brengen, maar niet meer dan 500 eur (kans is vrij groot dat iemand de 3 jokers gaat pakken). Je ziet dat Marjolein langs de 1000 eur loopt, maar hem niet pakt. Uiteindelijk maakt ze zogenaamd een goede beurt door als enige 500 eur in te leveren.
  Afl 4 opdracht sleutelroute: indien de mol voorkennis had over de vragen, dan wist hij/zij dat bij deze opdracht weinig kans bestond om te kloten. 7 niet al te moeilijke raadsels voor slechts 2 sleutels. Het zou niet tactisch zijn om als enige naar een verkeerd antwoord te sturen (het is dan de mol tegen de groep). Het groepsgevoel is leidend in het geven van een antwoord. Dus als de gehele groep aan een fout antwoord denkt, dan is veilig en slim om als mol een goed antwoord geven (20x een 9 ipv 19). Je ziet vervolgens dat Marjolein over de kist heen kijkt, precies waar 2 sloten aan de klif hangen. En toch probeert ze alleen het slot aan de voorkant en doet zich dom voor wanneer ze beneden is.

  1. Goeie tekst dankjewel ik weet al weer wat meer ik verdenk Marjolijn en Klaas heel veel eerst aleen maar Marjolijn maar nu ook Klaas ik vindt het nog steeds raar dat het Klaas kan zijn jullie niet dan

 10. Voor zover ik kan zien komt alleen van Cecile een boeinummer in beeld tijdens de kajakopdracht, vlak voordat ze omgaat. Dit is duidelijk het nummer dat begint met 999. Dat is een fout nummer, met rood getal. Ze pakt daar dus een verkeerde koker??

 11. Ik verdenk Klaas nog steeds vanwege die laatste letters in die vijf oud-mollen opdracht. De laatste letters van wat de oud-mollen zeggen zijn:
  L: oordeel
  K: molboek (vaak is het ‘molboekje’, maar als je een -k als laatste letter moet hebben, dan maar geen verkleinwoord?!)
  A: contra (een niet veel gebruikt woord, misschien alleen omdat de laatste letter een -a moet zijn?)
  A: legenda
  S: focus

  De laatste letters vormen samen KLAAS.

  De eerste letters vormen molcf: MOL cf. cf is een afkorting van het Latijnse woord conferatur wat ‘vergelijk’ betekent, moet je Klaas met de mol vergelijken?

 12. Elly zegt aan het eind van de uitzending in de biecht dat ze meer geld had verwacht voor de opdracht van de geldkist. Er zat minder in dan je denkt.

  Zou de mol een sleutel hebben van de kist en er al wat uit hebben gehaald?

  De volgende aflevering lijkt Klaas zo’n truc uit te halen. En hij pakt wellicht alleen een 1000 briefje met Elly erop. Weer minder dan je denkt.

  Wijst dit op Klaas als mol?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *