Alle hints & aanwijzingen van aflevering 3 van Wie is de Mol 2016

De derde aflevering van Wie is de Mol 2016 is afgelopen! Dit zijn alle hints en aanwijzingen. Heb je zelf iets gezien? Laat het weten op onze Facebook. Wie schrijft die blijft

1. ‘Voor de 1000 euro moet je ondergronds’

Om het biljet van de 1000 euro compleet te maken, moesten de deelnemers ondergronds. Tim en Klaas beginnen met de 1000 euro; moeten zij ondergronds? Een mol zit ook graag onder de grond.

2. Het puzzelen met de achterkant van de biljetten

Tim en Marjolein zijn aan tafel aan het puzzelen met de achterkanten van de biljetten; dat is iets wat een Mol niet zo snel zou doen.

3. Nachtblind

Rop zegt tijdens de lasergame-opdracht dat hij nachtBLIND is. Een mol is ook blind.

4. Tot vier keer toe in beeld

Klaas wordt tot vier keer toe in beeld gebracht als Art het over de Mol heeft.

5. Het verdiende geld

De Mol kan de afgelopen aflevering best wat geld in de pot hebben gebracht. Hij of zij weet dat er in deze aflevering geld uit de pot gehaald wordt door veel te bieden op een vrijstelling bij de laatste opdracht.

6. Disco Dolly

Taeke heeft een pet op van Disco Dolly. Dat is een NACHTclub in Amsterdam. Een mol leeft ook graag in het donker…

7. I’m on it

Tim zegt “I’m on it” als hij vertelt dat ze gingen puzzelen met de achterkant van de biljetten. Bedoelt hij dat hij achterop de biljetten staat?

 

De reacties op Twitter:

Verdenkingen:

Wie verdenkt wie? Als een kandidaat een ander verdenkt, en de kandidaat valt af, betekent dat meestal dat de kandidaat er naast zat bij het verdenken van de Mol. De afvallers vertellen ons dus wie niét de Mol is.

Ellie verdenkt Rop
Klaas verdenkt Tim
Taeke verdenkt Ellie
Tim verdenkt Annemieke
Marjolein verdenkt Ellie, Rop, Annemieke, Remy of Rop
Remy verdenkt ?
Cecile verdenkt Ellie
Rop verdenkt Annemieke
Annemieke verdenkt Tim of Klaas

P.S. Het WIDM Bordspel is tijdelijk in prijs verlaagd! Check hem hier: http://bit.ly/WIDMBordspel

Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook!

3.766 gedachten over “Alle hints & aanwijzingen van aflevering 3 van Wie is de Mol 2016”

   1. daardoor weet hij wel zeker dat ieder ander hoog bedrag meteen uit de pot gaat en zijn antwoorden op de vragen maken niets uit, dus hij moet alleen maar zorgen dat het hoogste bedrag zo hoog mogelijk is.

    1. Maar het daarna hoogste bedrag wel… De mol weet niet welk bedrag anderen invoeren, dus als hij het hoogste bedrag invult, weet hij wel dat het daarna hoogste eruit gaat.

   2. Het is een grote kans dat hij niet 4100 of 4150 heeft geboden. Als dat zo zou zijn zou het dom zijn om dat te laten zien. Ik denk dat het een truc is, ik verdenk Teake niet

 1. In de eerste opdracht hadden 3 of 4 mensen een blauw shirt/blousje aan met witte stippen. In de tweede opdracht hadden er 3 of 4 mensen een shirt aan met strepen. Is dit misschien een aanwijzing??

 2. Wie schrijft die blijft…. Marjolein is de enige die op schrijft wie welk bedrag heeft om compleet te maken in de eerste opdracht. Ze wordt geraakt door de laser en wijst zichzelf aan op het moment dat Art het over de mol heeft. Ook haalt ze een witte zakdoek tevoorschijn zodra bekent is dat Remy eruit moet…. vrede willen sluiten? Hmmmm tunnelvisie…..

  1. Als hij dit bedrag heeft ingezet is hij juist niet de mol…de mol zet natuurlijk meer in dan dit bedrag…ik denk juist dat hij degene is die de 5 vragen mocht afstrepen…en klaas zegt dat hij weinig heeft ingezet omdat hij aan t eind de pot gevuld wil hebben. Juist verdacht…

 3. Rop heeft €150,- meegekregen bij aanvang van de Laser opdracht.
  Vraag 4 van de test was: Welk bedrag was de Mol bij aanvang van de Laser-opdracht “waard”?
  Opties: €50 €100 €200 en €500.
  Rop kan daarmee de mol niet zijn, want €150 is geen antwoordmogelijkheid.

  1. Nee, dat denk ik niet. Dat werd in het begin gezegd, maar daarna is er nog geschoven.
   Taeke en Ellie hadden beiden 500 euro. Dan bleef er nog 500 euro over, waarbij Cecile en Klaas er al 100 hadden. En Annemieke, Marjolein en Remy hadden ook geld mee. Dus 150 was het sowieso niet. Misschien 50?

   1. 1000+200=1200
    dus nog 300 over 4 personen te verdelen.

    als annemieke marjolein en remy allemaal 50 hadden dan kan Rob gewoon 150 gehad hebben.
    Het is dus gewoon mogelijk en nog logisch ook

  2. er klopt wel.meer niet
   taeke had 1000 Euro
   klaas 200
   Cecile 100
   en ellie 500

   dit maakt 1800…….. Dus waarom winnen ze maar 1700 Euro???? echt onzin hoor

 4. Ik snap heel goed dat jullie Tim, Marjolein, Ellie, Rop en Teake verdenken, maar ik vind de stomme en rare acties van bijv Tim, Marjolein, Ellie, Rop en Teake te opvallend voor een molactie. Vorig jaar was Margriet de mol en zij deed niet opvallende mollenacties. Daarom zit ik nog steeds op Klaas als mol.

 5. Annemiek had haar envelop niet dicht geplakt zou ze nadat de camera weg was haar bedrag nog even iets versnderd hebb? En annemiek is best wel dom bezig en doet heeeeeel gezellig onopvallend… Annemiek is de mol volgensmij

  1. Ik zit net met mijn zoon de uitzending terug te kijken en dat viel mij ook op. The plot thickens! En Ellie plaatste een opmerking als ‘die vijf vragen, ik heb dat niet nodig’… ook zeer verdacht. We zien het morgen!

 6. Het laatste 1000 euro biljet ligt ‘ondergronds’ wat verwijst naar mol. In de tunnel onder het ‘Museo del Ron y la Caña’: het museum van RUM.

  klaas van kRuistUM

 7. Opbrengst lasergame:
  Taeke 1000 (500 × 2 )
  Ellie 500
  Cecile / klaas hadden beiden de verdubbelaar dus beiden 100 (50 × 2)

  Totaal 1700 zegt art. Klopt dus.

  Klaas is aan het einde van het spel blij dat hij 200 heeft binnengehaald. Dit kan niet, dan zou de pot op 1800 uitkomen. Liegt hij om minder verdacht te lijken?

  1. Cecile dubbel 50 100
   Taeke 500 is dubbel 1000
   Elly. 250 250
   Rob.150. X
   Klaas. 100. Dubbel 200
   Tim 0. X
   Remie. 150. 150
   Marjolein 100. X
   Annemieke 200 X

   1. Marjolein geeft aan 500 te veel te vinden voor Ellie
    In de pot is zeker:

    Taeke 1000
    Klaas 200
    Cecile 100
    Ellie en Rémy samen 400 dus, waarvan je verwacht dat Elly wat meer krijgt.

 8. Toen Ellie ging bieden op die 5 vragen, zei ze dat veel mensen zich zorgen zouden maken en die 5 vragen nodig zouden hebben, daarna zegt ze: ik hoef dat niet te doen.
  Zou ze zich geen zorgen hoeven maken over of ze naar huis moet? Is dit misschien een aanwijzing?

 9. Ik denk dat de titel steeds verwijst naar volgende week. Cecile heeft een witte trui aan bij de laser opdracht en een andere broek als ze aan komen lopen. Maar ze is niet de enige met witte trui. Zo kan de schutter haar niet herkennen? Ineens heeft ze als enige een witte broek aan zodat ze goed opvalt.

 10. Het is opvallend dat de Dominicaanse vlag vier keer nadrukkelijk in beeld komt en een aantal keer minder nadrukkelijk. Op Wikipedia staat over deze vlag: een wit kruis met rode en blauwe vlakken…
  Kruis? Heeft dat met Klaas te maken?

 11. Heeft er niemand gezien dat Klaas zegt: “de mol heeft gewoon 1000 euro in handen…” hij wil laten denken Tim dus, maar hij heeft zelf 1000 euro in handen…

 12. Op het geld aan de achterkant staan allemaal van die rare bolletjes. Als de kandidaten en de mol natuurlijk, geld gaan inzetten bij de lazer opdracht zie je op Tim zijn nou ook van die bolletjes staan.

 13. Ellie is overduidelijk de mol. Dat 1000 euro biljet is de key factor voor de kandidaten om het silhout in stippen op de achterkant te ontmaskeren. Alleen krijgen ze dit biljet niet zomaar. Wij kijkers weten al wel wie er op een rug staat afgebeeld. En achter je rug is waar het gebeurd. Om nog even over Ellie door te gaan, kan geen 10 mensen scoren, staat die tapito naar de zijkant te trekken, zet de verkeerde mensen op de plek van de foto, gaat bij het klooster in de grond wroeten en aait de verdubbelaar maar laat deze hangen bij de lasergame. Het eerste wat ze zei bij de allereerste opdracht was, I don’t need you. Ook zegt ze in aflevering 3 bij de stemronde dat ze geen bedrag hoeft op te schrijven om dat anderen dat wel doen.
  En oh ja,
  Tim schreef 2345 op, kijk zijn kleine gezichtstrekken als Art dat bedrag opleest, hij is nadrukkelijk in beeld.

  1. ik denk dat het enige concrete als aanwijzing voor ellie is dat ze de verdubbelaar niet pakt, de rest is (naar mijn mening) behoorlijk gekleurd door tunnelvisie 😉

    1. De laatste letters van MolboeK, OordeeL, LegendA, ContrA en FocuS maken KLAAS. Misschien een aanwijzing naar Klaas? En de eerste letters van Molboek, Oordeel en Contra maken MOL.

     1. Ik krijg de neiging te denken dat iedereen wil dat we Klaas verdenken…. En niets is wat het lijkt bij WIDM. Het zou mij niet verbazen als het stiekem toch Taeke blijkt te zijn…. of Ellie. Tot verdriet van mijn zoon, die laatste….

 14. Alle hints & aanwijzingen van aflevering 3 van Wie is de Mol 2016

   januari 16, 2016  admin  2016

  De derde aflevering van Wie is de Mol 2016 is afgelopen! Dit zijn alle hints en aanwijzingen. Heb je zelf iets gezien? Laat het weten op onze Facebook. Wie schrijft die blijft

  1. ‘Voor de 1000 euro moet je ondergronds’

  Om het biljet van de 1000 euro compleet te maken, moesten de deelnemers ondergronds. Tim en Klaas beginnen met de 1000 euro; moeten zij ondergronds? Een mol zit ook graag onder de grond.

  2. Het puzzelen met de achterkant van de biljetten

  Tim en Marjolein zijn aan tafel aan het puzzelen met de achterkanten van de biljetten; dat is iets wat een Mol niet zo snel zou doen.

  3. Nachtblind

  Rop zegt tijdens de lasergame-opdracht dat hij nachtBLIND is. Een mol is ook blind.

  4. Tot vier keer toe in beeld

  Klaas wordt tot vier keer toe in beeld gebracht als Art het over de Mol heeft.

  5. Het verdiende geld

  De Mol kan de afgelopen aflevering best wat geld in de pot hebben gebracht. Hij of zij weet dat er in deze aflevering geld uit de pot gehaald wordt door veel te bieden op een vrijstelling bij de laatste opdracht.

  6. Disco Dolly

  Taeke heeft een pet op van Disco Dolly. Dat is een NACHTclub in Amsterdam. Een mol leeft ook graag in het donker…

  7. I’m on it

  Tim zegt “I’m on it” als hij vertelt dat ze gingen puzzelen met de achterkant van de biljetten. Bedoelt hij dat hij achterop de biljetten staat?

 15. Ik weet zeker dat het Klaas is. Een van de betekenissen van ‘wie schrijft die blijft’ is namelijk je boekhouding op orde hebben. En wie doet de boekhouding over het algemeen? De penningmeester en dat is Klaas nu.
  Ander argument voor waarom die titel op hem slaat is zijn reactie na het spel met de lasers. Remy zegt dat de mol bij het spel heeft gefaald en de reactie van Klaas is ‘goed verhaal dit’. De mol schrijft een goed verhaal en blijft!

 16. Guys ben ik de enige die het heel raar vind dat het 1000 biljet met ellie’s hoofd erop onder de grond ligt als enige? heeft iemand ellie al uit kunnen sluiten als mol?

  1. Op het moment dat ze bezig zijn met die biljetten te controleren op de achterkant aan de eettafel, gaat de camera van rechts naar links. Op het laatste moment komt hij bij Klaas aan, maar zijn gezichtsuitdrukking is niet bepaald vrolijk. Zou dat te maken hebben met het onderzoek wat er op tafel wordt gedaan?

 17. Er zijn best wat aanwijzingen naar Ellie, maar ik vraag me af of de politie het goed zou keuren als zij de mol zou zijn. Om aan het programma mee te doen heeft ze toestemming moeten vragen bij de korpschef, en na even wikken en wegen mocht ze meedoen om het politiewerk naar voren te laten komen. Een mol saboteert, liegt, bedriegt, steelt geld.. Ik denk dat zij de mol niet eens zou mogen zijn vanuit de politie. Niemand hieraan gedacht?

  1. Dat is natuurlijk gruwelijke onzin. De politie kan programmamakers geen restricties opleggen over wie wel of niet de mol zou mogen zijn. En de burger weet toch wel dat hij naar een programma zit te kijken en zal dit toch niet verwarren met de werkelijkheid.

 18. Er wordt steeds een shot laten zien van dat schreeuwende beeld in Santa Domingo. Dat beeld is een afbeelding van de heilige; Antonio Montesigno > AM > AnneMieke?!

  1. Heb je de reactie van Annemieke nog gehoord nadat Remy de Mol heeft zitten dissen.
   Ze zegt lekkerlijk “nou lekker dan”.
   Dit zeg je volgens mij alleen als jezelf gedist wordt…..

 19. Tim zegt tegen die 2 mannen onder de poort groetjes en legt uit wat het is. 20 minuten later komen ze er weer. De mannen staan er nog, wie blijft daar nou zo lang staan? Die mannen vragen nadrukkelijk wat was dat woord ook alweer, Tim zegt 10 keer groetjes. Dit zet je onderaan een brief of in een mail (wie schrijft die blijft) daarnaast BEschrijft hij de situatie/omgeving bij de lasergame opdracht

  1. Misschien heeft Art die mannen vooraf wel gevraagd om daar te staan en te vragen als ze weer langs komen om te vragen aan de mol, wat dat ene woord ook alweer was

 20. Santo domingo,
  Antón Montesino (schreeuwend standbeeld uit aflevering 2),
  Art (enige die met de mol gesproken heeft),
  Lom (mol omgekeerd),
  Kruis (duidelijk aanwezig op de Dominicaanse vlag die vier keer in beeld komt).

  Eerste letter: SAALK.
  Omdraaien geeft KLAAS. Klaas is de mol.

  of Ellie.

 21. In het intro zie je het getal “876”. Het een na hoogste bedrag dat geboden is “2345”. Dit is een rijtje van “2345678”, maar ja, wat dat dan weer is, weet ik ook niet haha! Iemand een idee?

 22. Aflevering 4: Annemieke zegt bij de opdracht in de mijn dat Song 2 van Blur 2.14 minuten duurt, maar dat is in werkelijkheid 2.03 minuten (zie YouTube). Minder dan je denkt…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *