Alle hints & aanwijzingen van aflevering 2 van Wie is de Mol 2016

De tweede aflevering van Wie is de Mol 2016 is afgelopen! Dit zijn alle hints en aanwijzingen. Heb je zelf iets gezien? Laat het weten op onze Facebook.

1. Het portofoongebruik van Ellie

Ellie geeft aan het begin van de portofoonopdracht instructies voor een goede communicatie met de portofoons. Dat is natuurlijk niet wat een Mol zou doen, die zou zweren bij slechte communicatie.

2. Tim die zoekt naar een vijfde zoutsoort

Tim gaat tijdens de zoutopdracht op zoek naar een vijfde zoutsoort, dat terwijl Art duidelijk in de introductie had gezegd dat er maar vier zoutsoorten waren.

3. Het gedrag van Marjolein bij de foto-opdracht

Marjolein had bij de foto-opdracht een duidelijke opdracht gekregen; het overzicht behouden. Toch gedraagt ze zich als stoorzender en probeert Remy en Taeke af te leiden. Is ze heel actief of is dit een Molactie?

4. Het gedrag van Rop bij de foto-opdracht

Rop stelt aan het begin van de foto-opdracht voor om blokken te vormen in plaats van rijen. Op die manier kan de Mol meer rijen saboteren. Had Rop voorkennis en probeert hij het bewust te saboteren?

5. De reactie van Airen bij het verliezen van geld

Airen probeert een lach te onderdrukken als ze hoort dat er geld is verloren bij de foto-opdracht. Zou ze lachen omdat er geld is verloren?

6. Afleveringstitel ‘het laatste woord, letterlijk’

Op dit moment is het nog gissen naar de hint in deze aflevering. Het zou kunnen verwijzen naar het laatste woord van ‘Het spel verandert achter je RUG’. Een rug is ook wel duizend euro/gulden. Hierop staat Ellie. Zou het naar haar verwijzen? OF: Remy was als laatst aan het woord en zei als laatst ‘Molletje’. Was hij letterlijk het molletje?

7. MOL CF. KLAAS

De titel van de aflevering was ‘Het laatste woord, letterlijk’. Als we de laatste woorden van de oud-Mollen, terwijl Klaas en Cécile door het klooster lopen, LETTERlijk nemen, vormen de eerste en de laatste letters: MOL CF. KLAAS. ‘CF’ betekent ‘te vergelijken met‘.

8. ‘Do you remember my face’

We krijgen te zien dat alleen het masker van oud-Mol Margriet tegen Tim zegt:’Do you remember my face?’. De nieuwe Mol gaat doorgaans vóór elk seizoen met oud-Mollen om tafel om strategieën te bespreken.

9. De fouten tijdens de foto-opdracht

Tijdens het oplossen van de foto-opdracht kwam naar voren dat de fouten gemaakt zijn op de rij van Remy, Annemieke en Ellie. Tijdens Moltalk werd duidelijk dat Ellie iedereen goed had neergezet. Dan hadden dus Annemieke en/of Remy fouten gemaakt.

De reacties op Twitter:

 

Verdenkingen:

Wie verdenkt wie? Als een kandidaat een ander verdenkt, en de kandidaat valt af, betekent dat meestal dat de kandidaat er naast zat bij het verdenken van de Mol. De afvallers vertellen ons dus wie niét de Mol is.

Ellie verdenkt ?
Klaas verdenkt Tim, Airen en Marjolein
Taeke verdenkt Rop
Tim verdenkt ?
Marjolein verdenkt Tim, Ellie, Rop en Annemieke
Remy verdenkt niet Klaas, Annemieke en Airen
Airen verdenkt ? (Vorige keer Annemieke & Klaas)
Cecile verdenkt Ellie, Airen en Klaas
Rop verdenkt ?
Annemieke verdenkt Remy

Op de hoogte blijven van alle hints & aanwijzingen van Wie is de Mol? Of heb je zelf een hint gespot? Check ons op Facebook!

P.S. Het WIDM Bordspel is tijdelijk in prijs verlaagd! Check hem hier: http://bit.ly/WIDMBordspel

4.055 gedachten over “Alle hints & aanwijzingen van aflevering 2 van Wie is de Mol 2016”

 1. Maar 2 mensen krijgen een scherm te zien aan het eind: de eerste afvaller en…. de mol? De mol heeft het laatste woord en mag blijven, dus… Marjolein?

 2. Ellie begint gelijk als ze binnen in het klooster komt met zoeken. Misschien dat zij al wist wat er in dat klooster zou gebeuren en dat zij daarom maar naar vrijstellingen ging zoeken.

 3. Laatste woord van de oud mollen was telkens “rug” op dat moment zie je Rop op de rug. Ook bij het maken van de test zie je Rop wederom op zijn rug..

 4. Remy heeft in de zout opdracht de kruiwagen wel erg snel laten vallen. Als je terug kijkt doet hij bijna geen moeite om de kruiwagen rechtop te houden. En dit is dan de 2de keer dat hij “tijd rekt”, de andere keer was bij de trek opdracht in de eerste aflevering.

 5. In de aflevering komt heel vaak de volgende zin voor: het spel veranderd niet voor je ogen, maar achter je rug. Zou dit kunnen verwijzen naar de foto waarop een kandidaat verdwijnt, nadat deze kandidaat een rood scherm gekregen heeft? Dan zou de mol op de achterste rij staan. De mol veranderd immers het spel door te mollen. Dan zou Tim, Ellie of Teake de mol moeten zijn.

  1. De zin: het spel verandert niet voor je ogen maar achter je rug.
   Als je naar de groepsfoto kijkt zie je dat alle kandidaten zijn of haar handen voor zijn lichaam heeft behalve bij Tim hij houdt zijn handen achter zijn rug

  1. En vlak voor het moment dat dit petje in beeld komt loopt een medewerker vd zoutvlakte achter de rug van Art Door het beeld omdat hij de ketting moet vastmaken? Doe maar lekker?

 6. Elders is genoteerd dat 1. Ellie bij de fotoopdracht haar groep weer goed had neergezet (Moltalk) Maar 2. Rop heeft daarna die groep één tree hoger gezet…. Daardoor klopte een aantal rijen niet.

 7. Aflevering 1: Wijs maken… Remy is harpist. Daarmee maakt hij wijsjes…
  Aflevering 2: Het laatste woord… Aan Remy werd als enige gevraagd of hij wel te vertrouwen is.
  “ben jezelf absoluut 100% betrouwbaar? Nou dan! Ga van niemand anders uit dan JEZELF!”. En daarbij komt nog dat Remy het laatste biechtte in de aflevering. Hij was als laatste aan het woord.

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik op Klaas zat. Maar na deze aflevering niet meer. Ik zit nu op Remy. Al zou ik het heel dom vinden van WIDM om in de eerste aflevering iets van het vak van de mol als titel te gebruiken. Misschien zit ik volgende week weer op een andere mol.

 8. Het laatste woord…in beeld…was mol. Op het groene geval dat door het zand getrokken werd. Ding was puntig als een pijl. En wie liep daar waar de pijl heen wees? Marjolein.

 9. Remy staat op de groepsfoto helemaal achteraan. De zinnen van de oud mollen eindigde allemaal met ‘het spel veranderd achter je rug’. Iedereen staat met zijn rug naar Remy toe. Bij de 1e opdracht liet hij ook de kruiwagen omvallen. Bij de 2de opdracht waren de rijen van Taeke, Ellie en Remy fout gegaan, bij moltalk kreeg je te horen dat de rij van Ellie goed was. Ook verdenk ik rop hij kwam bij de 2de opdracht op het idee om niet in rijen te werken, maar Remy staat op nummer 1 bij mij.

 10. ik ga voor Remy,
  1. de titel van vorige week was wijsmaken
  Remy is de enige beroeps muzikant.
  2. de titel vaan deze week; het laatste woord, Remy had zowel in het programma als in de voorbeschouwing het laatste woord.
  4. Remy is 1 van de twee mensen die in het fotospeciaalzaak een fout gemaakt kan hebben.
  5. Remy heeft vorige week q en deze week op een knullige manier tijdgebrek.
  3. het spel gebeurt achter je rug. Elly staat op de biljetten van 1000 euro, maar daarachter ligt het geld waar Remy op afgedrukt staat.

 11. Ik verdenk er best veel.
  Ik verdenk Remy, Klaas, Marjolein en Rop.
  Remy verdenk ik omdat hij aan het einde van de tweede aflevering zei dit is de kans molletje met een lach in zijn gezicht.
  Klaas zou ik geen goede mol vinden want bij checkpoint als hij een geheim heeft dan lacht hij heel erg, maar bij wie is de mol is hij heel serieus maar Klaas blijft verdacht want het kan een tactiek zijn.
  Marjolein verdenk ik op dit moment wat meer omdat zei nooit blij is als er geld binnen is gehaald. Verder Rop blijf ik verdenken hij heeft weinig fouten gemaakt, maar ik vind hem gewoon iemand die een goede mol zou zijn dus verdenk ik hem.

 12. #widm elke keer als de 5 op mollen eindigden met : het spel veranderd niet voor je ogen, maar achter je rug komt de groep in beeld en Rémy staat ALTIJD op de achterste rij!

  Ellie ging naar ” vrijstellingen ” zoeken, maar Art had er helemaal NIKS over gezegd en als zij de mol zou zijn dan weet ze al die tips toch wel dus gaat ze maar zoeken….. Zodat iedereen haar verdenkt. #Moltalk had echt gelijk bij bij dat verhaal over taeke!
  Grtzz

 13. De mol gaat dit jaar geld verdienen en dan later uit de pot halen. Dat is in afl. 1 gezegd en ook door de oud mollen. Je moet je dus niet te veel op focussen wie weinig geld binnen brengt maar opletten wie er geld uit de pot gaat halen. Nu denk ik zelf klaas. Door dat laatste letterverhaal maar sluit ook remy niet uit.

 14. De eerste twee afleveringen beginnen met een soort harpmuziek (kan ook een gitaar zijn), maar ik zou het een mooie aanwijzing voor Rémy vinden. Ben nu al benieuwd of er aan het begin van aflevering 3 weer zo’n fijn stukje harpmuziek te horen is.

  1. Remy had inderdaad het laatste woord, maar dat betekent niet dat dat verdacht is wie zegt dat hij het laatste word heeft gehad. Als de opnames van de aflevering af zijn gaan ze hem in korten, dus voor het zelfde geld dat bijvoorbeeld Marjolein of Klaas daarna nog iets hebben gezegt maar dat ze dat er niet op hebben gezet. Ik weet bijna zeker dat Klaas de mol is. Als het Klaas niet is is het zoiezo geen Remy.

   1. In de 1e afl. moest Klaas eigenlijk op zoek naar 1 muzikant (Remy) maar kreeg toen een speciale opdracht. In WIDM moet je altijd op zoek naar de mol. Zou Klaas, naast zijn speciale opdracht, eigenlijk op zoek naar de muzikant/Remy/Mol moeten?

 15. Deze zin komt ook voor in het boek ‘ik ben Pelgrim’. Letterlijk: de wereld verandert niet voor je ogen, hij verandert achter je rug. Pagina 67. Nog geen idee naar de link. Gaat over de wereld verandering na 11 september aanslagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *