Zo had de pot in een klap €4.000 hoger kunnen zijn

Op zaterdag voorlopig geen etentjes, geen bioscoopdates en geen feestjes, want zo’n één zesde van de Nederlandse bevolking zit aan de buis gekluisterd en waant zich een uurtje in Georgië. De WIDM-kandidaten zijn in het geheim op het vliegtuig gezet om het meest uitdagende en spannendste spel op de Nederlandse televisie te spelen. Maar goed dat ze geen vertraging hebben opgelopen, dan hebben ze geluk gehad. Uit onze data blijkt namelijk dat vluchten naar Oost-Europa vaker vertraagd zijn dan vluchten naar bijvoorbeeld Azië of Amerika.

Gelukkig zijn de Mol-vluchten naar Georgië, Oekraïne en Kazachstan netjes op tijd vertrokken. Heb jij minder geluk gehad met je vlucht naar Georgië of iedere andere bestemming in de wereld? Niet getreurd! Jij kan er je voordeel uit halen. En dit hoeft lang niet zo omslachtig als erachter komen wie de Mol is..

Meer dan drie uur vertraging? Dat betekent cashen!

In Europa bestaat een wetgeving voor vliegpassagiers waarin staat vastgelegd dat wanneer jouw vlucht meer dan drie uur vertraagd is, je recht hebt op compensatie die oploopt tot €600,- per persoon. Dat wist je vast nog niet! Omdat veel reizigers hier niet bewust van zijn, wordt er vaak ook niet geclaimd en luchtvaartmaatschappijen schreeuwen het nou ook niet bepaald van de daken. Maar er zitten wat voorwaarden aan de wetgeving. Zo vallen vluchten die zijn vertraagd of geannuleerd vanwege buitengewone omstandigheden (denk hierbij bijvoorbeeld aan slecht weer) niet onder de Europese wetgeving en hoeven luchtvaartmaatschappijen niet uit te betalen.

Als je wel eens een vertraging of annulering hebt meegemaakt, dan ben je vast niet achter de reden hiervan gekomen en daar kunnen luchtvaartmaatschappijen mooi gebruik van maken. Een lange juridische afwijzing schrikt daarom wel af. En dat is waar Vlucht-vertraagd.nl te hulp schiet. Die knappe koppen weten wel degelijk wanneer de luchtvaartmaatschappij de waarheid spreekt (misschien een vaardigheid die is ontwikkeld door het volgen van Wie is de Mol..?) en verkrijgen daarom alsnog de compensatie waar je recht op hebt.

Hoe dan die €4000,- extra in de pot?

De hoogte van de compensatie hangt van het aantal kilometers af. Stel dat de WIDM-kandidaten vertraagd waren naar Georgië dan hadden zij recht gehad op €400,- per kandidaat, dus een dikke €4000,- extra in de pot!

Nog nooit van deze wetgeving gehoord? No worries! Je kan tot twee jaar na je vertraging of annulering nog compensatie krijgen voor een vertraagde of geannuleerde vlucht. Dus check snel of je recht hebt op een extra zakcentje – tot wel 600,- euro per persoon per vlucht – op Vlucht-vertraagd.nl!

In vijf simpele stappen weet je direct of je recht hebt op compensatie. Dan regelen wij dat met de airline.

Check hier je compensatie

5 gedachten over “Zo had de pot in een klap €4.000 hoger kunnen zijn

  1. Eigenlijk hadden jullie gewoon van de AVRO TROS moeten zeggen van er moet een appartement vliegtuig komen met die mensen en dat iegtuig hadden gewoon later moeten komen dan de aangegeven tijd dat die zal komen. Dan was de vlucht ook vertraagd geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.